-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carvus
senior tag
Na szórakoztam még vele pár órát, de sajnos nem sikerült életre kelteni a rendszert. Sejtettem az elején, hogy ez lesz és egyébként sok minden nem is volt rajta...inkább csak az vezérelt hobbikertészként, hogy akkor is megcsinálom valahogy!
Inkább Unchartedoztam volna ez idő alatt...Mindenesetre köszi a tippeket, beállítások, fájlok megmaradtak, de szerintem más OS-t próbálok következőnek.
-
Carvus
senior tag
Sziasztok,
Update után lehalt a málnám: Pi3 + OSMC
Hibaüzi:
Waiting for root filesystem device /dev/mmcblk0p2
/dev/mmcblk0p2: recovering journal
/dev/mmcblk0p2: clean, 41671/932064 files, 558057/3727104 blocks
/bin/sh: error while loading shared libraries: libc.so.6: cannot open shared object file: No such file or directoryNeten találtam rá pár megoldást, de ezekhez mind terminálba kéne írni valamit, viszont nekem itt meg is fagy az egész és se előre se hátra, billentyűzet se működik!
Valakinek esetleg valami ötlet, hogy életre kelljen? Vagy kuka ez a rendszer így?
-
-
Carvus
senior tag
Persze SSH megy gépről és telóról is, torrentet is elérem telóról egyedül ezt fránya SMB-t nem...
/var/log/samba/log.smbd
[2017/09/23 15:42:39.487665, 2] ../source3/param/loadparm.c:2610(lp_do_section)
Processing section "[automount template]"
[2017/09/23 15:42:39.488334, 2] ../source3/param/loadparm.c:2272(lp_include)
Can't find include file /etc/samba/smb-shares.conf
[2017/09/23 15:42:39.488418, 2] ../source3/param/loadparm.c:2610(lp_do_section)
Processing section "[JetFlash]"
[2017/09/23 15:42:39.488987, 3] ../source3/param/loadparm.c:1490(lp_add_ipc)
adding IPC serviceezeket hívja csak be elvileg:
[automount template]
browseable = yes
-valid = no
valid users = osmc
path = %P
hide files = /$RECYCLE.BIN/System Volume Information/desktop.ini/thumbs.db/include = /etc/samba/smb-shares.conf
[JetFlash]
path=/media/JetFlash
browseable=Yes
writeable=Yes
only guest=no
create mask=0775 -
Carvus
senior tag
válasz
cinemazealot #27793 üzenetére
Én is user/jogosultság problémára gondoltam először, aztán próbáltam mindenféle kombinációval, de semmi PC-n meg ugye simán működik ugyanazzal..nem értem! Na mind1 kutatok tovább
-
Carvus
senior tag
válasz
cinemazealot #27791 üzenetére
Azt használom én is, OpenWRT-s routert gond nélkül elérem...mint elején mikor még Raspbian Stretch-el próbáltam akkor mintha jó lett volna, de most OSMC-n nem megy! Neten se találok rá megoldás..
Alapból én is direktbe megosztott mappa névvel próbáltam, de ugyanaz a hibaüzenet...csak IP-el azért próbáltam, hogy egyáltalán látja-e a málnát! -
Carvus
senior tag
Raspberry Pi 3 @ OSMC
Samba megosztás PC-ről Total Commanderrel simán működik, viszont Androidos telóról nem az igazi TC-vel IP alapján bár rálép és látom a könyvtárakat, de azokat megnyitni már nem tudom, mert user/pass hibát dob, pedig természetesen ugyanazzal próbálom mint PC-ről...
Érdekes, szerintetek mi lehet a gond?
-
Carvus
senior tag
válasz
Daywalkerke #27691 üzenetére
Én nem szórakoztam hűtőbordával, hanem az itt ajánlott jól bevált aluházat rendeltem: [link]
Nyáron a nagy melegbe se volt 45°-nál melegebb! Tényleg fasza cucc!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest