Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whabaky
tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Köszi a választ, tehát RCA. Hirtelen valamiért azt hittem, hogy közvetlen a "gépre" lesz kötve szalagkábellel, ezért kérdeztem
Viszont most nézegettem youtube-on videókat és tényleg RCA-val csinálják mindenhol (csak ugyebár még kell valami köztes átalakító is, ahogy láttam).Majd, ha beszerzek én is egy RasPi-t, akkor tüzetesebben utánanézek, mert csak úgy lutrira nem szeretném majd megvenni.
(Tervben van egy fedélzeti computer, vagy carcomp, kinek hogy tetszik. Érintő kijelző, GPS, wifi és persze a zene is erről menne majd
áramálletás, meg majd leágaztatva, külön kapcsolóval, hogy az indítózás ne vágja tönkre, illetve alap állapotban ne fogyasszon
de azt hiszem ehhez majd futok még pár kört...
)Milyen jól is nézne ki a Fabia-ban a középkonzol... rádió, fiók ki, érintő kijelző helyére, RasPi konzol mögött szépen "elrejtve"

-
whabaky
tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Szia,
Az LCD-t mi alapján választottad ki a "kicsikének"? Milyen csatlakozón keresztül, milyen típusú/csatlakozójú kijelzőket lehet rákötni?(Azért kérdezem mert majd, ha beruházok egy Raspberry Pi-ra, majd szeretnék hozzá érintőkijelzőt eszkábálni
)Válaszodat előre is köszi

-
whabaky
tag
válasz
PPatrik
üzenetére
Szia

Na, ennek örülök, hogy egyre több jót hallok a kicsikéről.Amúgy egy kis tipp:
Mivel gondolom azokhoz az egerekhez nincsen driver integrálva az OP rendszerbe amikkel próbálkoztál, ezért nem működtek szerintem.Netre: próbálj meg ping-elni valamit (mondjuk router).
- ha megy a ping, akkor nem a "géppel" van a gond
- ha nem megy a ping, akkor szerintem valamit vagy engedélyezni kell, vagy átállítani, mert gondolom itt driver probléma nem igazán léphet fel (legalábbis, ha a hivatalos honlapról töltötted le a Raspbian-t) -
whabaky
tag
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy rá lehet valahogy eszkábálni egy érintőkijelzőt (mondjuk Smart II-ét)? Persze úgy, hogy működjön megjelenítőként és beviteli forrásként is.Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- Nintendo Switch 2
- Subaru topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- További aktív témák...
- i7 10700/ RTX2080Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Asztali PC , i5 12400F , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Esztétikai hibás Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Mac mini M2 2023 8/256GB új állapot
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Autós kamera eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont most nézegettem youtube-on videókat és tényleg RCA-val csinálják mindenhol (csak ugyebár még kell valami köztes átalakító is, ahogy láttam).
de azt hiszem ehhez majd futok még pár kört...
)
)
wassermann