Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Én az alábbi problémát szeretném megoldani.
Van egy új Epson Ecotank L3260-as multifunkciós nyomtató. Ez még nem tudja a Scan to Cloud funkciót sajnos, de természetesen USB-n rádugott PC-re tud scannelni. Akár úgy is, hogy a nyomtató kijelzőjén állítom be a scannelés paramétereit és utána az előre kiválasztott mappába felmenti JPG vagy PDF formátumban.
Na már most a gond az, hogy nincs rádugva PC/laptop állandóan, mert a nappaliban van.Amire én gondoltam:
1. Pi 4-et rádugom USB-n
2. az Epson szoftvert valahogy működésre bírom.
3. Egy olyan mappát állítok be mentési helynek ami a hálózaton meg is van osztva SMB-n.
4. Majd a tetszőlegesen használt laptopon (mobilon) megnyitom a fájlt a mappában ha kell.Érdekes módon valaki előttem már mintha pont ezt akarta volna dokumentálni.
Ami a nehezítés: Sosem volt Pi-m és Linuxot sem láttam még. (Csak A Synology NAS van ami nem Windows-os. De akár fizetek is, ha ezt valaki beállítja nekem egy használt Pi 4-en.
Amiért nem egy olcsó használt windows gépre gondoltam, az a windows update és az áramfogyasztás és azzal járó hűtési igény.Van aki használ EPSON Multifunkcós gépet linuxon itt a csoportban?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Proxmox VE
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó INTEL i9-13900KF processzor + ASUS TUF Gaming H770-Pro WIFI alaplap
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT / 32GB DDR4 !
- Mini PC - Lenovo ThinkCentre M920q Tiny / i5-8500T / NVMe / USB Type-C / HDMI / 27% számla
- Eladó gamer / workstation PC + monitor garanciás, dobozos alkatrészekkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- LG 28MQ780 - Dual Monitor - Nano IPS - 2560x2880 - HDR10 - USB Type-C - AMD FreeSync - MacBook Ready
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest