- HTPC (házimozi PC) topik
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Philips LCD és LED TV-k
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
Megnéztem, átlag 5s a csatornaváltás.
Az első két másodpercben valószínűleg még ürül a puffer (tart a korábbi csatorna). aztán kimerevedik az utolsó kocka kb. 3másodpercre. Gondolom ilyenkorra ér ide a váltás és újra puffereli az új csatornát.
Szerver: TV-Headend a Raspberry Pi-n, kliens: VLC egy ősrégi Windows-os gépen, átvitel: Wi-fi / 36Mbps
-
azbest
félisten
a 4 tuner 4 mux miatt hoztam fel
Az eredeti kérdésedre válaszolva, nem hinném, hogy a pi alatt jobban menne az xbmc mint pécén. Az optimalizáció leginkább ahhoz kellett, hogy ne menjen rosszabbul
Az xbmc-ben használt pvr plugin is lehet bűnös ha lassan vált, szerintem. Van amelyik szervert nem csak pvr pluginnal lehet hozzáadni, hanem simán a video menübe is hozzáadható (pl tvheadend így ment androidon nekem, mert nem volt éppen hozzá lefordítva a tvheadend pvr kliense). Be lehet tallózni zeroconf-fal.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest