- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
DrojDtroll #8018 üzenetére
Bootolni nem tudnád, magát a fájlrendszert lehet elérnéd, és konfig fájlokban lehetne matatni. De ahogy olvasom, ez nem neked való.
De nem is értem, mit szeretnél - ha a notidra van kötve, akkor vagy kap a gépedtől IP-t, vagy nem. Normál esetben, nincs DHCP kiszolgáló a windowson, így nem ad a Pi-nek, és biztos nem tudod elérni (hacsak nem drótozol be egyet egy konfig fájlba, ha tudod esetleg valahogy olvasni a mem kártyát a notiról, de ez nem tudom, mennyire körülményes).
A legegyszerűbb szerintem jelen helyzetben, hogy letöltesz valami dhcp kiszolgálót a winre, az majd ad neki IP-t, és ezt a program felületén úgyis látni fogod, hogy milyen címet osztott ki, és akkor azzal elérheted a Pi-t.Én használtam aksiról, a raspberry mellett 5db saját Arduino Uno volt még rajta, két kis kétsoros lcd (háttérvilágítás nélkül), meg pár kis mozgásérzékelő. Az RPi egy kis kapcsüzemű dc-dc konverterről kapott 5V-ot, a többi cucc egy-egy 7805-ös fesz. szabályzóról. Az egész rendszert egy MeanWell AD-55A táp vezérli, ami van hálózati áramról megy, vagy a rákötött 12V-os Yuasa aksiről, ami talán 7-8Ah.
Az egészet 10 órán át üzemeltettem, addig az aksin a fesz 13.3V-ról 11.3V-ra esett, ekkor inkább visszakötöttem a hálózati betápot (megjegyzem, a tápegység védelme lekapcsolta volna a rendszert, ha nagyon lemerítettem volna az aksit, de ezt nem akartam megvárni).
-
Honkydoo
őstag
válasz
DrojDtroll #8018 üzenetére
Hát nem hiszem..
Ez akkor működne, ha a pi-ben is x86-os proci lenne. Mivel más a processzor architektúrája, más gép kódra kell lefordítani a programokat, ezért nem működik.
Többiek:
Elvileg léteznek szimulátorok, amivel lehet emulálni egy arm cpu-t. Ismer valaki ilyen programot linux alá? Egy másik projekthez kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Milyen autót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest