Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peter789

senior tag

válasz azbest #6427 üzenetére

Szeretnék készíteni egy olyan wifi hub-ot, ami egyrészt maga is wifi AP amire rá lehet csatlakozni ssh-val, továbbá van rádugva jópár wifi adapter amelyekkel pedig további wifi AP vasakhoz csatlakozik és át lehet ugrani azokra is ssh-val. Ehhez kézenfekvő lett volna egy openwrt-s router, mint pl az olcsó MR3020, illetve az MR3220 v1-ből is van egy felszabadítható itthon és mostanában játszok éppen pár Carambola2 modullal is - viszont ezekkel abba a problémába futottam, hogy bugosan viselkednek rajtuk az RTL8188CU csippes olcsó kínai adapterek. Ha bármi más adapter aktív az 1 működő realtek mellett (akár az integrált Atheros, akár mégegy ugyanilyen realtek vagy egy ralink ), akkor elkezd dadogni és nem képes csatlakozni / AP-ként viselkedni. Viszont maguk az adapterek jók, olcsók és külső antennásak > szeretném ezt a típust használni. Így jött az ötlet hogy rádugjam a meglévő RPi-re, hogy ott mit dob a gép, és láss csodát tökéletesen stabilan tették a dolgukat raspbian alatt. Viszont a rugalmas webes konfigurálhatóság érdekében gondoltam kipróbálom az openwrt-t is az RPi-n, így estem neki a dolognak... Kíváncsi vagyok hogy magához az openwrt-hez vagy az ar71xx platformhoz köthető e a bug (a fenti MR3020/3220 és a C2 mind ebbe a procicsaládba tartozik), ez rövidesen elválik majd ha sikerül egymás mellett több ilyen adaptert élesztenem...

Már rengeteg hasonló vas kapható, bár általában jóval drágábbak is mint az RPi - de pl torrent és fájlszerver célra az RPi elég vérszegény a technikai adottságai miatt, viszont pl a most nemrég megjelent cubeboard3 igazi vadállat: az A20 dualcore procira sehol sem látok órajel infót, de egyéb forrásokból kiindulva az 1GHz is átléphető vele megfelelő hűtéssel, 2GB RAM, belső buszra csatlakozó gigabites LAN és WiFi BT modul, tehát nincsen erőforráspazarló USB-s bohóckodás, továbbá natív SATA port, HDMI, hang, stb stb. RPi-ből tesztelés céljából csináltam régebben egy USB LAN WAN > USB WiFi AP láncot, és még a 20mbit-et se érte el az átvitel és a proci már 100%-on pörgött az USB-s illesztések miatt (és még tűzfal se volt). Ez a natív portokkal várhatóan lazán kezeli a sokszorosát is és bármilyen multimédiás tartalommal is megbirkózhat...

Új hozzászólás Aktív témák