- VR topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASRock lapok általában
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
UsagiYojimbo #5875 üzenetére
Szia
Most is Raspbian van rajta, de nekem ez túl bő, egy csomó olyan plusz dolog van rajta, amit a PI-sek tettek rá. Illetve ha jól tudom, akkor ezen van grafikus felület is, ami nekem szintén nem kell.
Valami alap rendszer kéne, mivel jelenleg csak egy svn szervernek használnám, de jó lenne, ha ssh-n keresztül nem kéne egy percet várni egy comm<TAB> lenyomása után :SAz történt tegnap, hogy újraindítottam távolról a pi-t, és utána már nem tudtam ssh-n elérni. Ezért kihúztam a pi-t a konnektorból, hátha a reboot nem jött össze neki, gondolom ezt kár volt, mert így a router új IP-t osztott neki, így már a port-forwarding sem működik:S
És akkor itt jutottam el odái, hogy ha már ennyi gond van vele, hogy úgy is cipelhetem oda a monitort meg a billentyűzetet, akkor feltennék valamit a raspbian helyére, én egy debian 6 vagy 7-re gondoltam, de a véleményetekre is kíváncsi lennék. üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Nintendo Switch 2
- Robot fűnyírók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest