Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sonar

addikt

válasz cog777 #48585 üzenetére

Ahogy mondod az RPi 1 volt az igazi újdonság. Ott lehetett tanulni/kísérletezni igazán.
    Nagyon jól volt pozicionálva, a piacon nem nagyon volt párja.
    Addig nem nagyon volt ilyen sokoldalú tanulós cucc.
    Azt mondom most már egy ESP is nagyon sokoldalú lett.

RPi nem tudom, hogy hova fejlődik és mennyire megérős.
    Főleg úgy, hogy most így 2025 tájékán a mostanság leselejtezett telókból is lehet mindenféle otthoni server-t csinálni. Vagy egy router is számtalan dologra képes már amire mondjuk 2010 tájékán rpi1-et használtam.

• DarkByte

addikt

válasz cog777 #48585 üzenetére

Ugyan. Intel N100-as Mini PC-k (pl. Beelink, GMKTech) Kínából olcsóbban kijönnek már egy ideje mint egy komplett Raspberry setup mire mindent megveszel hozzá hogy desktop környezetben tudd használni (nagyobb memória, táp, SSD, stb.). Pi4-et cséréltem egy Beelink S12 Mini-re még anno valamelyik 11.11 kuponozás alkalmából. Össze se lehet hasonlítani őket teljesítményben, nem beszélve hogy Proxmox-al rendesen tudom virtualizálni, szétosztani is ha akarom.
    Raspberry-ék eléggé elszálltak árban.

A Pi500+ ára egyenesen abszurd, pedig valójában az első ilyen nosztalgikus billentyűbe épített gép amit szívesen elfogadnék. De a 16GB RAM, mechanikus billentyű és 256GB-os SSD nem ér meg kétszeres árat a sima Pi500-hoz képest. És még az se fért bele ebbe az árba hogy adjanak vele tápot, HDMI kábelt és egy egeret. Ugyanmár.

Majdnem azt mondom a Pi Zero 2 az ami még úgy ahogy tartja azt a szellemiséget amiért a Raspberry elindult eredetileg.

Új hozzászólás Aktív témák