-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
pvt.peter #47742 üzenetére
A gyorstöltőket igazából csak telefonokhoz - táblagépekhez szabad használni, mert, mint ahogy már írták is, azok meg tudják beszélni a töltővel a töltés módját, feszültségét!
Egy egyszerű eszköz 5V-ot vár a bemenetére, és ha nem azt kap... Juj :-(
Ezért írtam, hogy 5V 3A táp elég, de akkor az tényleg az legyen ;-)
Ja, ha tényleg 1TB-os WD RED SSD-d van a házban, akkor annak elvileg olyan nagy az áramigénye, amit a Pi 3B USB portja már nem is bír el... Azt hiszem ;-) Én 1,6A maximális áramfelvételt látok rajta: OK, az a maximum, de ha valamiért éppen arra fog igényt tartani, annak az USB port nem fog örülni. Ezeket a SATA cuccokat nem erre (USB portos használat) találták ki: vannak kimondottan USB-s vinyók és SSD-k, azokkal kevesebb a gond. Bár azok is inkább egy izmosabb USB3 porton éreznék jól magukat... Úgyhogy én megtáplálnám egy külön táppal azt a külső házban lévő SSD-t.
-
Helios
tag
válasz
pvt.peter #47742 üzenetére
De amit rendeltél, az is csak 3 ampert tud 5 volton.
És egyébként maga a több kimenetes és maga a gyorstöltő is problémás lehet. Szűk egy éve jártam kicsit körbe a témát, mert akkor én is próbálkoztam pl. Ikeás több kimenetes töltővel, ami paramétereiben jó lett volna, de gyakorlatban nem és el sem indult vele.
Végül valamennyit olvasgatva és korbejárva a témát, az az általános megállapítás jött le, hogy lehetőleg kerülni kell a több kimenetes, de leginkább a gyorstöltőket. Utóbbiak nem csak „bután” szolgáltatják az 5 voltot több amperrel (mint egy gyári Raspi táp), hanem megpróbálnak rendszerint egyeztetni a kiszolgált eszközzel, és ha nem sikerül (márpedig a Raspi tápcsatlakozója szerintem nem okos és nem beszélget), akkor csak valamelyik alap standard módban indulnak el, mondjuk max 1-1.5 amperen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest