- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz body007 #46120 üzenetére
és #46122sztanozs
Köszi a választ mindkettőtöknek. Van azért még pár dolog ami nekem nem teljesen tiszta:
1. Lényeges a wifi beállítása? Ethernet kábelen van a Pi nekem, mert egy ILYEN házban van és úgy vettem észre, hogy az zavarja a wifi-t. Ráadásul a tv mögött van, ami még ronthat rajta gondolom. Vagy a HA miatt kellhet a wifi, ha olyan eszközöm lesz?
2. Azt írja, hogy dockerben kell telepíteni a HA-t. Én még sose használtam dockert, igazából nem is vagyok vele tisztában, hogy pontosan mi ez. Mivel a leírás ezzel van, én nem ismerem, gondolom nem lehet kihagyni, de mégis nagyvonalakban mi ez a docker?
3. Az obex server lényeges? Jelenleg csak BT hőmérők vannak, amik ESP32-vel vannak vezérelve, persze majd szép lassan bővíteném az eszközöket.
4. Ace-stream, ha jól gondolom ez sem kell, van egy nasom, azon vannak a lejátszandó tartalmak, illetve néhány kodi plugin, pl dmdamedia, youtube, ilyesmik, ezekhez sem kell?Köszi!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
sztanozs
veterán
válasz body007 #46120 üzenetére
Biztos nem valami windozer irta - AWS-en is ez a javasolt SSH beallitas. Raadasul azert, hogy ne password-del, hanem certificate-tel tudj belepni (amit sokkal nehezebb bruteforce-olni), raadasul instant belepest biztosit.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Automata kávégépek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F/ RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 7700T / GTX 1660 Super / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest