- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
madrac #45021 üzenetére
Alapvetően egy otthoni kis hobbi szervert szeretnék, amire kitelepíthetek hobbi projekteket containerekben, amik LAN-on 24 órában elérhetőek lennének a fő gépemről. Kipróbálnám hogyan kell Kubernetes clustert telepíteni és konfigolni, egy csomó ötletem van. Viszont ezekre szeretnék egy olcsó dedikált gépet, amin bátran nyitogathatnék portokat meg szórakoznék a hálózati/tűzfal beállításokkal, meg ha olyanom van akár 2 naponta újrahúzhatom, mert erre van.
Memória tekintetében szerintem a 4GB mindenképp érdemes, az OS-nek hagynék azért legalább 1 gigát, míg pl. egy MySQL vagy .NET6 containernek legalább 256MB RAM kéne, és servicekből többet is szeretnék futtatni. Egyébként az kifejezetten érdekel, hogy ilyen szűkösebb memória és CPU keretek között hogy teljesítenének. Pl. ha az egyik .NET6-os projektemet megírom Go-ban, az többet bírna-e egy loadtest alatt pl.
De jobban végiggondolva, lehet jobban járok ha ezt a pénzt inkább elköltöm AWS-en vagy Google Cloudon egy Kubernetes clusterre vagy a legkisebb virtuális gépekre, szerintem 1 év alatt nem menne el költségekre a Pi 4 ára és amikor hetekig épp nincs kedvem dolgozni rajtuk, átmenetileg lelőhetem őket.
A pénz annyira nem éget, 50-60ból szeretném megúszni ezt, ebbe a Pi 4 még beleférne 1-2 kiegészítővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3456
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő