Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
nem hangos a ventije, macska alszik 20 centire tőle nyugisan.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bollokcs80
üzenetére
Enyém fel van téve az egyik a szekrény tetejére, majd leveszem onnan vagy ilyesmi, 2-3 hete. Lefújom a port néha róla. Semmi komolyabb melegség, de ez CPU használat függő is, torrent pl. mindig járatja, pláne ha titkosítás ON.
Throttling bőven 80 fok maghőmérséklet felett kezdődik valahol, szóval ami már a kezünknek húha-meleg, a Pi-nek még így is valszeg tök oké, hiszen pucéron meg totál befékezi magát, simán elmegy a CPU azonnal a 90 fok magasságba és kezdi le-le építgetni a teljesítményt, hogy hűljön.
Fiókban minden megfő. Szobalevegőre tedd valami fene se tudja milyen helyre, ha ennyire fontos és el akarod rejteni.. TV mögé is mehet.. alá, akármi ilyesmi .. az ideális lesz neki.
Illetve ha szoba légtérben van, a bordái (ha a wifi, stb. engedik) függőlegesen álljanak, így kicsit még segít is az ember abban ,hogy lentről felfele végigmenjen egy nagyonfinom természetes légáramlás a két oldalán, ahogy a melegebb levegő felfele száll és alulról a hidegebb jön. Szóval radiátorokon sem keresztben állnak lamellák általában, itt se ez legyen.
De ha már bevált a fiókban, jóvanazúgy. Majd nyáron azért légy észnél.
-
ReFleXx
addikt
válasz
bollokcs80
üzenetére
nekem ilyesmi ócó kinai van, 17 nap alatt itt volt kinabol, elsore 20 fokott dobott le a homersekletbol, de aztan ahogy atmelegedett a borda inkabb 8-10 fokkal lett csak huvosebb.
Nekem egy fiokban lakik a Pi a TV alatt, eddig asszem olyan 62 fok korul ment idle-ben (nincs GUI csak torrent megy) most 54fok.
Stresszelve a 4magot korabban 80-82fokot is elért most 70-72.
Jobbra szamitottam, de vegulis 0 legmozgas van korulotte es igy is nyertem 10 fokot, most legalabb biztos nem fog throttlingolni a legrosszabb esetben sem
Sztem a 40-50 kozotti homersekletet nem fogja tartani neked sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezünkben a Huawei Mate 80 és 80 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Apple MacBook
- Milyen okostelefont vegyek?
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Lexus, Toyota topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Patriot Viper 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- DDR5 Gamer PC - I5 12400f, RTX 3070, 16gb RAM
- Gamer PC - i5 11400f, RTX 2060 SUPER, 16gb RAM
- karcos Lenovo M920q Mini PC - Core i5 8500T - 16Gb ram - 256GB NVMe - számla + gar
- HP ProDesk 400 G6 mini - Core i3 10100T -16GB ram 256Gb NVMe SSD -gyári WIFI - számla is -1 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS ROG Zephyrus G14 - 14" WUXGA 144Hz - Ryzen 9 6900HS - 16GB - 1TB - Win11 - RX 6800S 8GB - HUN
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Lenovo Legion Go z1 extrem 16/512gb, újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann