Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz azbest #28968 üzenetére

Ha már kívánságlista...

A jelenlegi VideoCore GPU-val akkora probléma szerintem nincs. Nálam(!) 1080p-s x264-es tartalmat a Pi2 röhögve visz, akadás mentesen kb. 35-40%-os SoC kihasználtság mellett. Ha kell, órákon át. És a Pi3 ugyebár jóval combosabb, mint a Pi2. Fejlesztési iránynak az Általad is írt h265/4k támogatás jó lenne.

Az 1GB DDR2 RAM, ma már szerintem kicsit vékony, használható, de vékony. Ha többre nem is, de egy 2GB-os DDR3 modulra szerintem nem lenne haszontalan lecserélni a jelenlegi modult.

Aminek még örülnék, az a LAN/USB szétválasztása. Nem ragaszkodnék 1000-es LAN-hoz, a 10/100-as is tökéletesen megfelel a Pi elsődleges (fejlesztői, oktatási) céljaira, csak ne egy buszon kommunikáljanak!

A háttértár kezelésnél egy eMMC modult még elviselne a májam. Mondjuk, 8-64(128)GB között választható modulokkal. Így az SD slot tényleg, csak háttértárként funkcionálhatna.

Persze ez már eléggé megdrágítaná a Pi-t, és az sem biztos, - biztos, hogy nem(?) - hogy a micro USB-ről lehetne táponi, a micro USB is lehetne OTG-s, mint a Zero-nál.

Annyi jónak tűnő alternatívája van szerencsétlen Pi-nek, mint égen a csillag, de valahol mind elvérzik.

Új hozzászólás Aktív témák