- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
vargalex #27424 üzenetére
Én még nem is használtam OSMC-t, a zérómon moOde palyer fut. Bele néztem az OSMC image-ba, a cmdline.txt-ből vettem az infót, hogy ramdiskből fut.
dwc_otg.fiq_fix_enable=1 sdhci-bcm2708.sync_after_dma=0 dwc_otg.lpm_enable=0 console=tty1 root=/dev/ram0 quiet init=/init loglevel=2 osmcdev=rbp2
Maga a rendszer, egy tar.xz archívumban van. Ha pedig ez így van, akkor biztos hogy csinál magának az SD-n egy másik, valszeg ext4 partíciót, és oda fog majd írni mindent ami a működéshez még kell. Hasonlóan mint az LE /storage. Gondolom, ha valamit telepítünk rá apt-al, akkor azok is oda kerülnek. Ezért ott kell lennie a később rátelepített minidlna-nak és a hozzá járó systemd service fájlnak is.
Dobok egy zero-ra való OSMC-t egy SD re és megsasolom, jól gondolom e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell XPS 13 9370 - 9380 UHD touch, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre mini pc i5/16/512
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 128GB / 12 hó jótállás
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest