- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Asztrofotózás
- Léghűtés topik
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
bwin.party #24501 üzenetére
Mit szeretnél vele elvégeztetni?
Ha letöltőgépnek szánod, az megoldható, hogy a Pi-n fut egy kliens ami egy USB-s HDD-re tölti a cuccot, amiről majd a letöltött médiumokat a belső hálózatból eléred. Számolj azzal, hogy a külső HDD-hez kelleni fog egy aktív USB HUB.
Be lehet állítani a Pi-t NAS-nak, de csodát nem szabad várni.
Van Pi-re OpenMediaValult (v2 és v3 is) ez egy Pi-re optimalizált Debian alapú NAS operációs rendszer. A 2.2.5-öt kipróbáltam, a felcsatolt külső HDD egy USB 2.0 házba szerelt 160GB-os NTFS file rendszeres Toshiba vinyó volt. (az OMV nem szereti túlzottan az NTFS-t, de most nem volt sok választása a franc akarta leganyézni róla a cuccaimat) A Pi LAN-on kapcsolódik egy ASUS RT-N12 D1 router-be.Telepítéssel - IMG kiírás - beépülők letöltése, alapszintű beállítással (lemezek, megosztások, elérések, felhasználók, jogosultságok, stb...) kb. 1 óra alatt volt egy mini NAS-om.
Nem vártam sokat, de egész korrekt teljesítményt nyújtott. Egy telefon SMB protokollon kapcsolódva WiFi-n keresztül streamelt Kodi-ba egy HD felbontású MP4-es klippet, az asztali gépem LAN-on kapcsolódva VLC-vel játszott le egy fHD felbontású MP4 kiterjsztésű filmet, közben a Transmission töltött le egy állományt. Így ~10-20% RAM és 1-65% CPU - átlag ~15-20% - kihasználtság mellett ment a RPi2.De mondom, csodát nem kell várni!!! Nagy mennyiségű torrent egy idejű kezelésére kétlem, hogy alkalmas a Pi. Ilyen célra jobb egy NAS, akár kész, akár épített.
Az szerintem megoldható lehet, hogy a Pi+HDD-vel töltesz le, majd egy meglévő NAS-ra amit nem engedsz net-re, a Pi ütemezetten feltölti a leszedett állományokat és a távoli mappa van megadva a seedeléshez. Így a második NAS-nak nem kell(ene) folyamatosan mennie. Bár két szervert üzemeltetni... -
#peter
csendes tag
válasz
[link] Én innen rendeltem.Szerdán adtam le a rendelést,csütörtökön délben már nálam volt.
-
Noxy
veterán
válasz
Fontos, hogy most is vagy 1057 darab torrentet futtatok
4-5 TB-ig tudok nézelődni,Bocsi az OFF-ért, de erre ott van a NAS célhardvernak.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem használható torrentre, de nem ilyen ipari méretekben. -
cigam
titán
válasz
A merevlemez esetén még a "csillagos ég" a határ. Az ext4 fájlrendszer 16TB-ig simán kezeli a lemezeket.
A több mint 1000 torrenttel lesznek gondok. Szerintem ehhez kevés a memória, de érdekes próba lenne. Plusz a hálózati kártya és a külső merevlemez ugyanazt az USB kaput használja, vagyis egymástól vesznek el sávszélességet. Nálam 10-20 torrent megy egyszere, de érdekes kísérlet lenne, hogy hol a határ.
A transmission felkinál egy WEB-es felületet, amit jelszóval is levédhetsz. Ezen keresztül távolról is kezelheted, szóval ez nem lenne probléma.
-
Imco
őstag
válasz
Enyém innen van! Nem rég írtam. Korrekt, megbízható / gariba is/, személyesen is átveheted egyeztetés után. Van minden többnyire. Nem virtuális mint sok más, hogy majd egyszer megérkezik és akkor postázzuk.
Ajánlom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- OTP Bank topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Robogó, kismotor
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest