-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz
Drótszamár #1662 üzenetére
(#1662) Drótszamár
Minden USB port max. áramerőssége 140 mA-re van bekorlátozva, tehát az Y-kábel sem segít, ha az is az RPi-re van kötve. Más eszközre meg nem érdemes, mert feszültségeltérés lesz, és további hibák (akár hardveres is!) történhetnek.
Powered hub kell, olyan, ami nem akar ~ 140 mA-nél többet kiszedni az RPi egy USB portjáról. Az se jó, ha a powered hub szolgáltat tápot uplink. -
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #1662 üzenetére
Na vasárnap 12:00-tól 22:00-ig a raspit csesztettem. Kipróbáltam minden kombinációt (arch, debian 6, debian 7 béta, mindenféle kernelek, meg firmware verziók), előjött egy csomó probléma, semmi nem akart működni rendesen. Megoldottam 1 problémát, és 2 új lett helyette, a wvieweather nem akart lefordulni, az mjpeg_streamer nem akart lefordulni, nem akart települni az mc, hibás lett a file rendszer, pacman végtelen ciklusban frissíteni akarta magát de nem tudta, stb...
Végül gyári debian lett visszatéve, firmware, és kernel meg lett frissítve, és elkezdett működni a webcam, és a wviewweather egyszerre. Már csak a webcamot kellett volna szolgáltatásként elindítani. Bedugtam a wireless bill vevőjét az usb-be, és a hálózat megint elkezdett bedugulni
Szal 99%, hogy az áram lesz kevés neki. A bill vevője nem volt bedugva egész nap, de nem vettem észre, mert puttyon keresztül állítgattam.
Pedig már kezdtem örülni, hogy sikerült beállítani mindent...
Na mind1, keresek egy hubot hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged