-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Osynho #14857 üzenetére
Úgy emlékszem az a mondás, hogy elég erős a pi2 már ahhoz, hogy szoftveres dekóderrel a HD hangból normál 5.1 pcm-et konvertáljon. Van erre valami opció is a kodiban, ha jól láttam.
Más. Kicsit utánaolvastam, hogy dlp link 3d projektorral tud-e működni a pi2. Hát sajnos egyenlőre nem támogatja a kodi. Ezt "frame sequential" vagy szakszerűbben page flip megoldásnak írják és erre egyelőre nincsen felkészítve. Vannak róla topicoc a kodi oldalán, de még nem találtam olyan kommentet a fejlesztőktől, hogy be is teszik. Popcormix szerint ez ritka. Hát remélem hamar változtat a véleményén, mert elvileg megoldható lenne. A pi-ben most is be tudtam állítani 1024x768@120Hz-et, ami a projektoromnak kell ehhez, csak a képkockákat nem úgy küldi a pi, hogy mindkét szemnek való ott legyen. Bár lehet hosszabb távon nem is fogok 3d-t nézni, csak kíváncsi vagyok milyen és így most pécét kell rákötnöm emiatt.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Osynho #14857 üzenetére
A tv usb-s tápnál az a baj,hogy mindig kikapcsol-bekapcsol a pi,amikor a tv. Nem hiszem,hogy jó megoldás lenne. Egy jó kis 2A táp sokkal jobb megoldás lenne.
Az 5.1 nálam nem játszik,mivel csak sztereó erösítöm van bekötve. De nagy az esély,hogy csak úgy lehet,ahogy írod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Asztrofotózás
- Nők, nőügyek (18+)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vírusirtó topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hobby rádiós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1660 Super, Ryzen 5 5500, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! (39)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 570 8GB, Ryzen 5 1600, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok (38)
- Lenovo Gamer All in One: i7, 16gb, 512gb, Full hd, Nvidia GF. 840A, JBL hang
- Asztali PC , R7 5700G , RTX 4060 , 32GB DDR4 , 1TB NVME , darkFlash
- Gamer PC i7 32GB Rtx 3080
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest