- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
azbest #18930 üzenetére
Az elsőre nem enged be dolog kapcsán: normál linuxos környezetben, ha csomagból telepítjük, akkor a telepítési folyamat részeképpen bekéri azt a felhasználónevet és jelszót, amit a superuser fájlba ment a tvheadend konfig könyvtárban és azzal később bármilyen webes felületes beállítás ellenére is be lehet lépni.
Openelecben ilyen nincs. Ott az addon települ. -
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #18914 üzenetére
Ez érthetetlen. És ha üresen hagyod a mezőket, akkor nem enged be?
Nálam egyébként ez az accesscontrol file. Látható, hogy a webui és admin is enabled (by default).
{
"index": 8,
"enabled": true,
"username": "*",
"prefix": "0.0.0.0/0,::/0",
"uilevel": -1,
"uilevel_nochange": -1,
"streaming": true,
"adv_streaming": true,
"htsp_streaming": true,
"profile": [
],
"dvr": true,
"htsp_dvr": true,
"all_dvr": true,
"all_rw_dvr": true,
"failed_dvr": true,
"dvr_config": [
],
"webui": true,
"admin": true,
"conn_limit_type": 0,
"conn_limit": 0,
"channel_min": 0,
"channel_max": 0,
"channel_tag_exclude": false,
"channel_tag": [
],
"comment": "Default access entry",
"wizard": false
}Illetve a hozzá tartozó password file.
Ugyanazzal a jelszóval mint nálad.{
"username": "*",
"password2": "VFZIZWFkZW5kLUhpZGUtKg=="
}Azt javaslom, hogy távolítsd el az addont és töröld le a \Userdata\addon_data\service.multimedia.tvheadend\ foldert.
Ezután telepítsd újra az addont, de azt javaslom, hogy a 4.0.8 helyett töltsd le innen a legújabbat. -
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #18874 üzenetére
Ezek szerint teljesen normálisan működik. Olyan az indítóscripted amilyen kell legyen és valóban beírja a default jelszót, ami üres.
Nekem újabb Tvheadend verzió van, ott külön mappában vannak a jelszavak, de rémlik, hogy ugyanaez a bekódolt jelszó mint nálad, legalábbis a két = a végén nagyon ismerős.Szóval be kéne tudnod lépni a GUI-ba jelszó nélkül. Azt tudom elképzelni még, hogy a böngésződ csap be. Próbáld ki másikkal vagy töröld a cache-t meg amiket ilyenkor szokás, nézd meg, nem tárol-e jelszót az adott site-ra.Update
Lófaxt mama.
írd át ezt a két sort true-ra"webui": false,
"admin": false, -
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #18806 üzenetére
Na, ezt találtam:
If you build Tvheadend from source and just execute it, it won’t let anyone in.
If you start Tvheadend with the ‘-C’ argument. A default user with no user-name or password will be created. Make sure that you later edit this via the Configuration / Access control tab in the web ui.Az indító scriptet SSH-n belépve éred el: /storage/.kodi/addons/service.multimedia.tvheadend/bin/tvheadend.start
Viszont ez nálam tartalmazza a -C kapcsolót. Nálam így néz ki. Ugyan ez nem a gyári, mert egy kicsit belepiszkáltam, hogy újrainduláskor mentse le az előző logot, de a -C kapcsoló az eredetileg is benne volt.#!/bin/sh
################################################################################
# This file is part of OpenELEC - http://www.openelec.tv
# Copyright (C) 2009-2014 Stephan Raue (stephan@openelec.tv)
#
# OpenELEC is free software: you can redistribute it and/or modify
# it under the terms of the GNU General Public License as published by
# the Free Software Foundation, either version 2 of the License, or
# (at your option) any later version.
#
# OpenELEC is distributed in the hope that it will be useful,
# but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
# MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the
# GNU General Public License for more details.
#
# You should have received a copy of the GNU General Public License
# along with OpenELEC. If not, see <http://www.gnu.org/licenses/>.
################################################################################
. /etc/profile
oe_setup_addon service.multimedia.tvheadend
ADDON_SETTINGS="$ADDON_HOME/settings.xml"
XMLTV_FILE="$ADDON_DIR/bin/tv_grab_file"
XMLTV_SETTINGS_DIR="$ADDON_HOME/xmltv"
XMLTV_SETTINGS_FILE="$XMLTV_SETTINGS_DIR/config"
DVR_SETTINGS_DIR="$ADDON_HOME/dvr"
DVR_SETTINGS_FILE="$DVR_SETTINGS_DIR/config"
DVR_DIR="$HOME/recordings"
TIMESHIFT_SETTINGS_DIR="$ADDON_HOME/timeshift"
TIMESHIFT_SETTINGS_FILE="$TIMESHIFT_SETTINGS_DIR/config"
TIMESHIFT_DIR="$ADDON_HOME/cache/timeshift"
LOG_FILE="$ADDON_HOME/service.log"
BACKUP_LOG_FILE="$ADDON_HOME/backup.log"
chmod a+x $ADDON_DIR/bin/*
if [ "$WAIT_FOR_NET" == "true" ] ; then
cm-online $WAIT_FOR_NET_TIME
fi
if [ -f "$LOG_FILE" ]; then
if [ -f "$BACKUP_LOG_FILE" ]; then
rm $BACKUP_LOG_FILE
fi
cp $LOG_FILE $BACKUP_LOG_FILE
fi
if [ ! -f "$XMLTV_SETTINGS_FILE" ]; then
mkdir -p $XMLTV_SETTINGS_DIR
if [ -f $ADDON_DIR/xmltv-config ]; then
cp $ADDON_DIR/xmltv-config $XMLTV_SETTINGS_FILE
fi
fi
if [ ! -f "$DVR_SETTINGS_FILE" ]; then
mkdir -p $DVR_DIR
mkdir -p $DVR_SETTINGS_DIR
if [ -f $ADDON_DIR/dvr-config ]; then
cp $ADDON_DIR/dvr-config $DVR_SETTINGS_FILE
fi
fi
if [ ! -f "$TIMESHIFT_SETTINGS_FILE" ]; then
mkdir -p $TIMESHIFT_DIR
mkdir -p $TIMESHIFT_SETTINGS_DIR
if [ -f $ADDON_DIR/timeshift-config ]; then
cp $ADDON_DIR/timeshift-config $TIMESHIFT_SETTINGS_FILE
fi
fi
if [ "$DEBUG" = "yes" ]; then
TVHEADEND_ARG="-B -C -s -u root -g video -c $ADDON_HOME"
else
TVHEADEND_ARG="-B -C -u root -g video -c $ADDON_HOME"
fi
# start userspace DVB driver/addon
for driver_dvb in $(find /storage/.kodi/addons/driver.dvb.*/bin/userspace-driver.sh -type f 2>/dev/null); do
driver_dvb_name=$(echo $driver_dvb | awk 'BEGIN {FS="/"} {printf("%s", $5)}')
logger -t Tvheadend "### Loading userspace DVB driver: $driver_dvb_name ###"
# use ". " because of variable export
. $driver_dvb
done
if [ "$WAIT_FOR_FEINIT" == "true" ] ; then
while [ true ] ; do
if [ -e /dev/dvb/adapter$((NUM_ADAPTERS-1))/frontend0 ] ; then
break
fi
sleep 1
done
fi
if [ "$PRELOAD_CAPMT_CA" == "true" ] ; then
logger -t Tvheadend "### Preloading capmt_ca.so library ###"
LD_PRELOAD="$ADDON_DIR/bin/capmt_ca.so $LD_PRELOAD" exec tvheadend $TVHEADEND_ARG &>$ADDON_LOG_FILE
else
exec tvheadend $TVHEADEND_ARG &>$ADDON_LOG_FILE
fiEllenőrizd, hogy nálad hogy néz ez ki. Ha hiányzik a -C, akkor tedd bele és úgy indítsd újra.
-
Celtis
veterán
válasz
Flowtation #18813 üzenetére
Bármelyik gombra fel kell ébrednie képernyőkímélőből.
Nézd át a CEC beállításokat. Vegyél ki minden olyan pipát, ami arra vonatkozik, hogy küldjön a TV-nek vagy más eszközöknek jelet ha készenlétbe megy a KODI.
-
-
Celtis
veterán
Doberman már jórészt megadta a válaszokat.
Az "access entries" fülön hozod létre a felhasználókat. Ez vonatkozik mind a HTSP kliensekre mind a web-es hozzáférésre. Itt meg tudod adni, hogy ki mihez fér hozzá. Az itt megadott user/passal tud csatlakozni a kliens. De alapból jelszó nélkül is működik.
IP cím alatt nem tudom konkrétan melyik beállításra gondolsz.Tovább nagyon tudom javasolni a 4.1-es béta Tvheadend szerverek kipróbálását. Nekem állandó stabilitási problémáim voltak. Igen könnyen meg tudtam fektetni a szervert a második kliens rácsatlakozásával. Viszont nemrég raktam fel a 4.1-1497-et és végre valamit nagyon eltaláltak a fiúk, mert azóta atomstabil.
-
Celtis
veterán
Az advancedsettings.xml fájlt a userdata mappában kell létrehozni. Legegyszerűbb a samba megosztáson keresztül.
Nekem ez a beállítás vált be, de lehet játszani a readbufferfactor értékével, ami legyen egy 1 és 20 közötti szám. Még lehet a buffer méretét növelni, de én azt nem növeltem, mert alapvetően nem azzal van a baj.<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<readbufferfactor>1.4</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings> -
-
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #18728 üzenetére
Szerintem keverednek itt a dolgok. Amikor egy új rendszer telepítesz, akkor újra kell építeni a médiatárat és le kell tölteni a fanartokat. Ez megtörténik akkor is, ha nem lépegetsz végig a filmeken.
Ez az adatbázis az SD kártyán kerül tárolásra. Amikor böngészel a médiatárban, az SD-ról a RAM-ba töltődnek a képek. Ha lassú az SD kártya, ez a böngészés is lassú. (Negatív példám a Kingston C10 SD kártya, ahol kb, 1 másodperc/fanart volt a sebesség) Viszont ez a lassúság minden egyes újraindítás után ugyanilyen, hiszen kikapcsoláskor a RAM törlődik.
Ha neked csak első alkalommal lassú a képek megjelenítése, akkor az egyszerűen a netről való letöltés sebessége miatt olyan.Nem értem miért kell rendszeresen kényszerből új OE rendszereket felpakolnod. De ha így is van, akkor teljes backup-ból is vissza tudnál állítani mindent vagy akár csak a médiatárat is le tudod menteni és visszaállítani.
-
Celtis
veterán
válasz
Flowtation #18680 üzenetére
Képernyővédő vagy alvó állapot?
-
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #18594 üzenetére
Nem igazán érthető mit szeretnél. Az, hogy melyik a legfrissebb verzió, az nyilvánvaló. A lista legtetején lévő. Ha jól emlékszem még a dátum is ott van.
Egy szoftver track van. Minden ami újabb, az a te verziód utódja. Hogy neked ebből mi jó, azt úgy tudod eldönteni, hogy kipróbálod. Minden felajánlott verzió kompatibilis a gépeddel, de semmi garancia nincs, hogy működik is. Így működik a szoftver fejlesztés. Különböző programozók beszállítanak módosításokat, javításokat. Az aktuális állapotból rendszeresen épül egy development release. Aztán vagy jó vagy nem. Ha nem jó, lehet rá ticketet nyitni,
Nem találtál még egy verziót sem, ami kb. megfelelően működik?
-
Celtis
veterán
válasz
azbest #18472 üzenetére
Meg tudom erősíteni. Nemrég csináltam egy új Raspbian telepítést az öntöző rendszerhez és a Wifi-hez csak a /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf fájlt kellett szerkeszteni.
Nálam ezek a sorok kerültek bele.
network={
ssid="YOUR WIFI SSID"
psk="YOUR WIFI password"
proto=RSN
key_mgmt=WPA-PSK
pairwise=CCMP
auth_alg=OPEN
}Még annyit csináltam, hogy a fájlt átmásoltam a /boot folderbe és az eredeti helyén raktam rá egy symlink-et.
Ez azért jó, mert így windows-os gépen lehet szerkeszteni a wifi konfigurációt és csak be kell utána dugni a Pi-be az SD kártyát. Különösen Zero-nál lehet ez hasznos. -
Celtis
veterán
válasz
wassermann #18447 üzenetére
A deinterlace szerintem alapból be van kapcsolva, illetve létezne interlaced film? (ugyan nem írta a kérdező, hogy milyen videóról van szó).
-
Celtis
veterán
válasz
Szicskeee #18333 üzenetére
Valószínűleg csak az erősítő HDMI kimenetén (ARC) van implementálva a CEC.
A bosszantó, hogy csak egyetlen vezetéket kellene bekötni a HDMI csatlakozókban és akkor a bemenetekre kötött eszközökön is menne a CEC.Megoldás lehet egy HDMI elosztó vagy HDMI->SPDIF kicsatoló. Persze így meg az erősítő vezérlése lesz problémás.
-
Celtis
veterán
Csak az Openelec beállítások tűntek el vagy minden? Ha az előbbi, akkor talán csak egy fájl sérült vagy valami hozzáférési baja van. Velem ilyesmi még nem fordult elő. Este megnézem melyik fájlt kell ellenőrizned.
A backup-ot ugyanoda kell bemásolni, ahova készítéskor is kerül. Kapaszkodj meg, ez a Backup nevű mappa.
Időnként hasznos lenne a mentés nevébe betenni valami infót, de ne nevezd át a fájlt, mert nem fogja tudni visszaállítani (BUG). -
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #18217 üzenetére
Amint látod, itt mindenki lelkesen segít, magamat is beleértve. Tapasztalatból tudom, hogy probléma esetén az ember gyors segítséget vár. Ezért is válaszoltam a reptéren ülve gyorsan, de sajnos nem pontosan, lévén emlékezetből idéztem fel a beállítás útvonalát.(Na jó, ezt nem írtam mellé, mert azt hittem az ótvonal helyes.)
Viszont az nyilvánvaló, hogy van ilyen beállítás és az is, hogy kb. hol, tehát azért némi erőfeszítés elvárható. Ráadásul, ha bóklászol a beállítás menükben, abból csak tanulhatsz vagy olyan dolgokat találhatsz, ami neked hasznos, de fogalmad sem volt róla.
-
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #18202 üzenetére
Sambán alapból nem éred el. Ha jól emlékszem /flash mappa. A samba.cfg fájlt ha módosítod, és felveszed ezt is a megosztások közé, akkor egy újraindítás után, már Sambán is eléred. A samba.cfg asszem a userdata folderben van. A minta fájlt kell átnevezni és megszerkeszteni.
Amúgy ha kiveszed az SD kártyát, akkor látod a gyökérben: config.txt.
-
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #18064 üzenetére
HDD spindown megoldás Openelecben.
-
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #18006 üzenetére
crissprivat!
Most végülis mi volt a megoldás? Én felraktam a 6.0.1-et, de a CEC beállításokban semmi sem változott. Nem látok semmilyen időzítés beállítási lehetőségeket. Most akkor neked 6.0-án nem működött, amit javasoltam vagy még valami korábbi release-en?
-
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #18006 üzenetére
Ez jó hír. Közben jutott eszembe, hogy vajon 6.0-án a beállítást követően újraindítottad-e a rendszert, mert amúgy nem olvassa be a megváltozott paramétereket.
-
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #17986 üzenetére
Lehet én értem félre, de pont a 6.0->6.0.1 upgrade, amit akár automatikusan is tudsz engedélyezni.
Így van az adott Kodi verzió az adott Openelec release szerves része, külön nem frissíthető. Viszont a kipróbálásával sem kockáztatsz semmit. A Programok/Openelec settingsben van egy backup készítési funkció. Ha ezt lefuttatod, akkor egy fáljban letárol minden beállítást. Ezt a fájlt hálózaton keresztül a "Backup" nevű folderben éred el.
Ha ez a fájl megvan, akkor akár egy 6.0.1 újratelepítés után pillanatok alatt a mentéskori állapotába hozhatod az Openelecet. Ez a mentés mindent tartalmaz, az összes telepített addont, a beállításokat, a médiatárat stb. -
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #17983 üzenetére
Próbáld meg a 6.0.1-et.
-
Celtis
veterán
Először is kipróbálnám helyi HDD-ről. Elképzelhető, hogy a hálózati pufferelési gond.
A másik lehetőség, hogy lejátszás közben nyomsz egy "O" betűt, vagy a távirányítón az Option gombot és megjelenik a kodek info. Sok mágikus szám, de pl. az kideríthető belőle, ha kiürült a buffer. -
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #17968 üzenetére
Van update menüpont, sőt automatikus frissítés is, de a fő releasek között avval nem lehet váltani, mert nem garantált a kompatibilitás. Hivatalosan nem is javasolt az upgrade fő releasek köztt, csak a clean istall.
Arról nem is beszélve, hogy ezek alfa (bétát írtam,korábban de hülyeség) releasek. Csak lelkes tesztelők használják, nem a az átlagusernek készülnek. -
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #17969 üzenetére
Amit egyszer már javasoltam, azt nem próbáltad ki?
-
Celtis
veterán
Video/lejátszás menüben
Amikor rálépsz egy menüpontra akkor alul írj egy kis magyarázatot. Olvasd el. A képernyőt kell a filmhez igazítani és nem fordítva.
Az a baj, hogy folyamatosan változik a neve a beállításnak. Meg talán platformonként is más. Nekem most pont nincs bekapcsolva Pi, de találd fel magad ez alapján.
-
Celtis
veterán
Csak akkor irányítja, ha a Pi képét nézed a TV-n.
A Filmek menüpont maga a médiatár. Ahhoz hogy itt lás valamit, a Videó/fájlok menüben hozzá kell adni forrást, ahol a filmjeid vannak. A forrás megadásnál be kell állítani a "scrapert".
Egészen biztos, hogy ezek le vannak írva a linkelt oldalon.Ha rám hallgatsz először letöltesz egy scrapert (kiegészítők/információ szolgáltatók/film információ). Vagy a Themoviedb vagy az universal movie scraper. Ezután ezt állítsd be nyelvek, források, stb. És csak ezután adj hozzá forrást itt kiválasztva a felkonfigurált scrapert.
Ha így teszel, azonnal nekiáll letölteni a borítókat és tartalmakat. -
Celtis
veterán
Szerintem tanulmányozd kicsit a KODI használatának alapjait, hogy ne kelljen mindent külön megkérdezned.
-
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #17887 üzenetére
Úgy tűnik nem úszod meg az SSH kipróbálását. Welcome to Linux
A kolléga szerintem arra gondolt, hogy esetleg a Kodiban a rendszer/információ képernyők valamelyikén is ki van írva a serial. Én még azt is el tudom képzelni, hogy a papírdobozán is rajta van, de a cat /proc/cpuinfo a tuti.
Egy hasznos tipp. Puttyban a másolás nem Ctrl+C, hanem bal klikk. (Beillesztés pedig jobb klikk, ha valamikor szükséged lenne rá.)
-
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #17866 üzenetére
A rapsberry pi store-ban kell megvenni.
De ha csirke vagy, akkor megveheted itthon is forintért háromszoros áron. -
Celtis
veterán
válasz
havri1 #17856 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy ez nem a Pi2 hibája. Sokkal inkább a TV nem küld (megfelelő) jelet. A KODIban lévő libcec a legteljesebb HDMI CEC implementáció.
Két dolgot lehet még tenni.
- Ellenőrizni a TV CEC beállításait. Nekem pl. Sony TV-m van, ezen lehet konfigurálni, hogy a távirányító melyik gombcsoportjai legyenek a CEC-be bevonva.
- A másik kicsit melósabb. Be kell kapcsolni a debug-ot és külön engedélyzeni a CEC-ez kapcsolódó részletes logolást (Rendszer/Hibakeresés)
Ezután a legjobb ssh-n belépni, kiadni atail -f /storage/.kodi/temp/kodi.log
parancsot. (Remélem nem írtam el az elérési utat)
Ennek hatására a képernyőn valós időben jelennek meg a log sorok. Na, ekkor lehet nyomogatni a gombokat a távirányítón és lesni, hogy mi jelenik meg. Azoknál a gomboknál, amikehz van rendelve funkció, jópár sor fog kiíródni, de ha az exit/back gombra is kiír valamit, akkor van esély a beállításukra. -
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #17863 üzenetére
-
Celtis
veterán
válasz
Slammy #17831 üzenetére
A Tvheadend szerver-kliens alapú, mint minden KODIs PVR megoldás. Kell futnia egy Tvheadned szervernek és egy vagy több kliensnek, akik csatlakoznak hozzá. A szerver kezeli a tunereket, tárolja a csatornalistát és szolgálja ki a kliensek felől érkező stream kéréseket.
A szerver és a kliens futhat egy gépen vagy egy hálózatban szétszórva is. Ha egy HTPC-d van és abba akarsz földi vagy műholdas vételt, akkor jellemzően ugyanazon a gépen van a kliens és a szerver is. Ha már több kliens (vételi hely) is van, akkor érdemes lehet egy dedikált Tvheadend szervert használni, több tunerrel.
Nálam is most ilyen a felállás. A padláson van egy kéttuneres wetek box és a lakásban akárhol tudok TV-zni hálózaton keresztül. Ennek az előnye, hogy nem kell koaxot lehozni, illetve a vételi helyek száma több lehet, mint a tunereké. -
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #17790 üzenetére
Az SSH engedélyezése nem csinál semmit a grafikus felülettel. SSH-val egy másik gépről tudsz belépni a Pi-n futó operációs rendszer parancssori felületére.
Ehhez töltsd le és indítsd el a windowsos gépeden a putty.exe alkalmazást. Írd be a Raspberry IP címét és nyomd meg a connect gombot. Először le kell OK-znod egy biztonsági figyelmeztetést, majd egy karakteres felületen vagy ahol meg kell adnod a belépési nevet és jelszót (root/openelec). Ezután adhatod ki itt a linuxos parancsokat. Nagyon sok vicces dolgot lehet csinálni, de a napi használathoz ez nem fog kelleni. -
Celtis
veterán
válasz
wassermann #17773 üzenetére
Én inkább szántam volna rá 10 percet megnézni mi a baja. Egy idő után egyre nagyobb limitáció a régi XBMC verzió használata.
Nyilván nem arra akartál utalni, hogy az ezeréves Raspbmc jobb. -
Celtis
veterán
Igen, erre a sorra gondoltam.
Ez a beállítás azt engedélyezi, hogy amikor elindul a Kodi, küldjön egy CEC üzenetet, miszerint kéri a TV-t, hogy váltson erre a bemenetre, mert bekapcsolták az eszközt. Normálisan erre a kikapcsolt TV-nek nem kéne csinálnia semmit, ha viszont be van kapcsolva a TV, akkor bemenetet kell váltania.
A TV/erősítő bekapcsolására ugyanis külön parancs van, és azt külön is lehet állítani.Ehhez képest sok TV a bemenetváltás üzenet hatására be is kapcsol, pedig nem kéne neki.
Arra tippelek, hogy Panasonic TV-d lehet, mert az is bekapcsol erre az üzenetre, ha viszont nem ezt kapja meg először, akkor nem hajlandó kommunikálni CEC-en (hacsak sok nyomkodással valahogy rá nem bírod a kapcsolat felvételére). Nekem legalábbis pont ezt csinálta a Pana TV-m. -
Celtis
veterán
válasz
hunaqua #17721 üzenetére
Szerintem az a legnagyobb gond, hogy egyéb kiegészítők kellene csak az üzembe helyezéshez. Hiába akarod wifiről üzemeltetni, a kezdeti konfigurációhoz vagy kell egy billentyűzet és HDMI átalakító, hogy lásd mit csinálsz, de lehet, hogy még egy USB hub sem árt, ha magát az adaptert is egyszerre rá akarod kötni.
Vagy kell egy LAN adapter, feltéve, hogy az konfigurálás nélkül is elindul.
Én pl. egy RPi2-vel csináltam meg a kezdeti konfigot és aztán tettem át az SD kártyát a Zeroba.
Most az öntözőmhöz olyan image-et csináltam, hogy a wifi konfigurációs fájlt egyszerűen átraktam az SD kártya FAT partíciójára, így offline tudom szerkeszteni. Ezután csak bedugom a kártyát a Zeroba és ha egyébként támogatja a wifi adaptert, akkor azonnal felcsatlakozik és lehet távolról belépni.
-
Celtis
veterán
válasz
gyurkikrisz #17716 üzenetére
Nekem egy ilyen olcsó aprócska wifi adapter van rádugva. Simán viszi.
-
Celtis
veterán
válasz
tupacamaru #17711 üzenetére
Jó tudni. Akkor végülis rá lehet szerkeszteni egy bekapcsoló gombot, ha valakinek ez lenne a perverziója, hogy éjszakára mondjuk leállítsa a Pi-t
-
Celtis
veterán
válasz
tupacamaru #17692 üzenetére
Ezek szerint haltolja a procit. Nem tudom mit csinál a run láb, ha reszetet, akkor attól elindulhat.
-
Celtis
veterán
válasz
tupacamaru #17686 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem vesz fel áramot? Leáll a rendszer, az SD kártya sérülésének veszélye nélkül áramtalanítható, de újraindítani csak tápelvétellel tudod. Nincs standby mód.
Kb. azzal egyenértékű, mint régen, amikor még rendes hálózati kapcsoló volt a PC-ken, a windows leállításkor kiírta, hogy "most már kikapcsolhatja a számítógépet". -
Celtis
veterán
válasz
madarasz92 #17674 üzenetére
Sehogy. A Pi-t nem lehet leállítani. Ne kapcsold ki. (Amit kikapcsolásnak hiszel, az nem állítja le a Pi-t.)
A fogyasztás miatt pedig ne aggódj, az 2W. Kb. harmada egy routernek.A 6.0-és OE-nek ugyanúgy kéne működnie. Jobban jársz, ha még most felteszed azt.
-
Celtis
veterán
válasz
s_e_n_k_i #17600 üzenetére
OK. A smart töltő teória hihetőnek hangzik (ha ez azt jelenti, hogy nem smart eszköz esetén a töltő limitálja a kimenő áramot), habár van akinek meg tökéletesen működik ez a töltő. Mondjuk ebben az esetben túlterhelés esetén nem szivárványt, hanem a táp teljes levágását várnám el a töltőtől.
Az olyan eseteket, amikor másik töltővel jó lesz a PI, de ez a másik töltő beépített kábellel rendelkezik, nem tekinthetjük mérvadónak.
Szóval engem nem győzött meg se pro se kontra. -
Celtis
veterán
válasz
PpenoO #17583 üzenetére
A kingston c10-es SD-vel hasonló a tapasztalatom. Siralmasan lassú volt. Aztán USB pendrive ügyben is összerúgtam a port a kingston supporttal, ugyanis az USB3- pendrivejuk sebességben hozta egy noname usb2-es szintjét, és ez szerintük így helyes.
Azóta úgy gondolom, jobb ha messziről kerülöm a termékeiket. Biztos van jó cuccuk is, nem vitatom, de így nekem egyszerűbb. -
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r #17514 üzenetére
H.265-öt nem tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged