-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
gazso75 #25882 üzenetére
Szerintem script sem kell, mert közvetlenül a crontabba beírhatod a megfelelő Kodi parancsot. (Kodi-send --action=...)
Van itt valami addon ilyen célra, esetleg még ezt nézd meg ötletekért.
De minden bizonnyal ez a legjobb megoldás. Alarm clock addon
-
Celtis
veterán
Van spotify addon. Nem túl nehéz kiguglizni sem.
Annyi a limitáció, hogy spotify előfizetés kell hozzá, de a havi egy EUR nem olyan vészes. -
Celtis
veterán
Miért melegedne a táp "egy idő után"? Terhelés nélkül a rendszer áramfelvétele minimális. Alig melegszik a táp. Ez huszadrangú szempont kell legyen.
Én is inkább egy nyomógombot tennék oda, ami GPIO-n keresztül kapcsolná ki/be a hangot. Meggondolandó még a hangerő, esetleg csatornaváltásra is fizikai gomb, mert tök jó, hogy be tudod kapcsolni telefon nélkül, de ha túl hangos, akkor meg rohanhatsz keresni a telefonodat.
Az én konyhai netrádióm. -
Celtis
veterán
1. A 4.0.8 egy ősrégi Tvheadend. Ha felrakod a Libreelec-et, akkor a jóval frissebb 4.2 béta Tvheadend települ fel.
2. Ahogy nézem a Tvheadned talált egy halom csatornát nálad. Ezeket a DVB Services fülön találod. Ahhoz csatorna listában megjelenjenek, le kell "mappelni" őket. Kiválasztod a nézni kívánt DVB service-eket és megnyomod a "map" gombot.
-
Celtis
veterán
Lépj be SSH-n, és a /storage/.kodi/addons/ folderből töröld ki azt az skin addon mappát, ami a galibát okozza.
Ha jól sejtem újraindítás után a default skin fog bejönni.Másik megoldás, ha a userdata/guisettings.xml-ben a <skin> tagot átríod vagy törlöd. Lemented a fájlt és tápelvétellel újraindítod a Pi-t.
Egyik sem elegáns megoldás, de a célnak megfelel.
-
Celtis
veterán
válasz
Keef_Lee #25450 üzenetére
Miért kell spéci? 5V-ot adjon le USB csatlakozón és legyen tölthető.
Egyébként van spéci is. -
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25365 üzenetére
Akkor is érvényes, ha nem windows-os a másik gép. Az alapvető problém egyébként az szokott lenni, hogy NAS-ról lejátszva nagy bitrátájú filmeket, meg-megáll a lejátszás a Pi-n előtöltés miatt. Alaposabban megvizsgálva az látszik, hogy lassú az átvitel a NAS és a Pi között. Valaki utánajárt, és azt találta, hogy a Kodiban lévő samba miatt van ez, de ha operációs rendszer szinten csatolja fel a hálózati meghajtót akkor jó. Nálad ugyan a másik irányban van lassulás, de nem kizárható, hogy ugyanez az oka.
Én még nem próbáltam, ami az ajánlott oldalon le van írva. Neked a "cifs" részt kell megcsinálni. Figyelj, hogy utána másként kell beböngészni a felcsatolt hálózati megosztást. A helyi mappák között lesz valahol!
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25354 üzenetére
Talán nálad is a Kodi samba implementációjának lassúságával van a gond. Érdemes lehet megpróbálni a linuxból felmountolni a hálózati meghajtót ezek szerint.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25354 üzenetére
Ízlések és pofonok. Én oda vagyok, hogy a TV távirányítóval kezelhető a Kodi. Külön vettem USB CEC adaptert a HTPC-khez, mivel én nem Pi-t használok.
-
Celtis
veterán
válasz
Toninho13 #25346 üzenetére
Hát akkor tiltsd le teljesen. Egyébként valószínű, hogy a TV kapcsolja át az erősítőt és nem is a Pi.
Tudom, hogy a Krypton óta van ez nálad, de lehet, hogy egyszerűen a TV bekapcsolásakor valamit csinál a PI, mai miatt a TV őt tekinti kiválasztandó bemenetnek mind kép mind hang szempontjából. Teljesen logikus is, ha a Pi képét nézed, akkor nyilván a hangját is hallani akarod. -
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25347 üzenetére
Na még egyszer.
- Zenéhez Yatseet kell használni
- Filmnézéshez pedig a TV távirányítót. Nekem is Bravia van, azzal kiválóan megy a CEC. -
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25342 üzenetére
Akkor még annyit, hogy ha a TV-d HDMI-CEC képes (Anynet, Braviasync, Simplink stb fantázianév az egyes gyártóknál) akkor filmnézéshez a Yatseet sem kell elővenned, hanem a TV távirányítóval közvetlenül tudod kezelni a Kodi menüket. Tehát zene-> Yatsee, TV nézés-> TV távirányító.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25336 üzenetére
Ha zenét akarsz hallgatni, akkor miét nem jó a Yatsee?
-
-
Celtis
veterán
Nem. Neked a "LibreELEC-RPi2.arm-8.0.0.tar" fájl kell. Olvasd el, ez az update Openelecről.
A frissítés előtt a Programok/Openelecsettings alkalmazásban csinálj egy mentést. Biztos ami biztos, másold is át a elkészült backup fájlt (a "Backup" megoszott mappában találod) a gépedre. Így nem érhet meglepetés.
Arra készülj fel, hogy a frissítés után a default skin más lesz, de a régi is elővarázsolható, illetve lehet, hogy kicsit várni kell míg a magyar nyelvet megtalálja.
-
Celtis
veterán
válasz
DonCosta #25321 üzenetére
Az addonok önmagukban menni fognak, csak nem fognak frissülni.
Openelecről lehet Libreelecre váltani sima update-tel. Az adatbázisaid és beállításaid megmaradnak, de az inkompatiblis addonok letiltásra kerülnek. Ezeket frissíteni kell.Mivel az Open/Libreelecben annyira egyszerű a teljes mentés, hogy nem is értem a dillemmádat. Csinálsz backupot, aztán frissítesz Libreelecre. Ha nem tetszik, visszarakod az OE-t és visszaállítod a rendszeredet a mentésből. Pár perc az egész.
-
Celtis
veterán
Ha kétszer egymás után gyorsan nyomod a gombot akkor sem vált? Lehet az első csak feldobja az aktuális nyelvet.
Még SSH-n próbáld meg ezt a parancsot:
kodi-send --action="AudioNextLanguage"
Ha így sem vált, többszöri parancsra sem, akkor nem tudok másra gondolni csak a Kodi hibájára. Fel kell menni LE 8-ra.
-
Celtis
veterán
Nekem sohasem tetszet, amit a keymap editor kókányol.
Szerintem így lenne szép<keymap>
<fullscreenvideo>
<keyboard>
<g>AudioNextLanguage</g>
</keyboard>
</fullscreenvideo>
</keymap>Viszont úgy tűnik reagál a gombra csak nem azt csinálj, amit szeretnél. Ugye van több hangsáv?
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25302 üzenetére
Az 5V-ot nem kell rákötnöd, de akkor külön táp kell a Pi-nek.
A testet viszont mindenképpen össze kell kötni. -
Celtis
veterán
válasz
Sándor -P20- #25264 üzenetére
Ennek mi a célja vagy értelme?
-
Celtis
veterán
RPi2-n SD ram overclockra van valami ajánlott érték? Úgy néz ki ott van a hiba.
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #25144 üzenetére
Igen, arra már rájöttem, hogy amikor egy enigmás (meg TVHs is) box készenlétben van, akkor szkennel, és kapcsolgatja a polarizációt meg a sávokat, ami a másik kimenetre zavaró hatással lehet. (Mondjuk az enigma erre sem igazán érzékeny..)
Viszont itt mindkét box egyidőben ugyanazt a csatornát vette. Zavarás szóba sem jöhet és külső zavar sem. Sajnos teljesen folyamatos a kockásodás. -
Celtis
veterán
Kéne egy kis támogatás Tvheadned userektől. Egy ismerősenke raktam össze évekkel ezelőtt egy rendszert RPi2-vel és DVBSky S960 USB-s DVB-S2 tunerrel. Ami csak lehet szívás azt már mind végigjártam ezzel, de még mindig nem jó.
Most éppen az a problém, hogy (legalábbis HD adásoknál) percenként akár többször is bekockázik a kép egy pillanatra. A log meg tele van "Continuity counter error" bejegyzéssel. A vicc, hogy egy twin LNB-n lóg a rendszer, a másik kimeneten egy kínai dreambox vagy mi klónnal. Ugyanazt a csatornát nézni a másik beltérin semmi hiba órákon át, ez meg folyamatosan kockázik. Szerintem a jelszintek is jók, BER nulla.
LE7.0.2 volt most rajta és egy pár hónapos Tvheadend 4.1.xxx. Felfrissítettem 7.95.3-ra és a legutolsó Tvheadend-re de semmi változás. Régebbivel nem volt lehetőségem kipróbálni, de szerintem régebben nem csinált ilyet.
kép1Bármi ötlet, hogy mihez nyúljak?
Ja, a backend-en van a probléma. Másik klienssel nézve is ugyanolyan a kép. -
Celtis
veterán
Elvileg a probléma a Kodi samba és nfs implementációjában van. Lehet vele küzdeni, én is megtettem, de stabil eredményt nem sikerült elérnem.
Még nem próbáltam, de egy ember végigjárta az utat és megtalálta a megoldást. Külön fel kell csatolni a NAS meghajtókat, és nem a Kodira bízni.
Itt van leírva. Ezután a felmountolt drive-ot kell beböngészni. -
Celtis
veterán
Figyu, én már rengeteget küzdöttem ezzel a szaggatással, szóval tudom miről beszélek. Az, hogy a TV-d látja a NAS-t, valóban azt jelenti, hogy van DLNA.
Próbáld meg a Kodiban a DLNA megosztást betallózni (UPnP eszköz), felvenni forrásként, és azon keresztül lejátszani ugyanazt a filmet. Írd meg, hogy úgy jó vagy sem.
-
Celtis
veterán
válasz
albinolynx #25061 üzenetére
Mert valamiért nem tud elindulni. Amikor parancssorból indítod, utána mit ír ki?
-
Celtis
veterán
válasz
artiny #25035 üzenetére
A legegyszerűbb, ha egy 104-es jelű kondit párhuzamosan kötsz a 10k ellenállással.
Mivel látom, hogy a próbapanel vezetékezésével sem vagy tisztában, inkább lerajzolom.Ha van nagyobb kondid (1-10u), az jobb lenne. Egyébként kondi helyett a GPIO szoftveresen is prell mentesíthető.
-
Celtis
veterán
válasz
F1rstK1nq #24977 üzenetére
Passz. OSMC-t nem ismerem. El sem tudom képzelni, hogy mehet ennyire félre a frissítés, hogy pont a Kodi a régi marad. Nyilván ez a baj, hogy inkonzisztens a rendszered. Szerintem mentsd le a konfigodat és telepítsd újra kompletten az egészet.
Libreelecnél ez nem fordulhat elő
-
Celtis
veterán
válasz
gonorrea #24923 üzenetére
Köszönöm, hogy megerősítetted, amit itt több hsz-en keresztül próbáltam magyarázni.
LE7.95.x-ben az az újdonság, hogy az "Amikor a Tv ki van kapcsolva:" beállításban IS megjelent a "Lejátszás leállítása", "Lejátszás szüneteltetése" lehetőség valamint új elemként a "Kilépés" is.
Ha valaki esetleg kipróbálná, hogy mi történik a PI-vel, ha a legutolsó LE bétán, a "Amikor a Tv ki van kapcsolva:" "Lejátszás leállítása" módban van és egy film vagy TV csatorna lejátszás közben kikapcsolja majd kis idő múlva visszakapcsolja a TV-t, hálás lennék.
-
Celtis
veterán
Nem oldható meg egyáltalán. Bekapcsolni a Pi-t csak reszettel tudod. Nincs is értelme leállítani, alig fogaszt kevesebbet (2 helyett 1W).
Az új Libreelecben 8 bétákban (Kody Krypton) a CEC menüben megjelent néhány új opció a TV kikapcsolás esetére. Van "lejátszás leállítása" ami pont RPi- hoz jó, mivel a leállításnak és alvó állapotnak ami eddig választható volt, nem volt értelme Pi-vel. Sajnos azonban nem működik. Széthullik tőle a Kodi.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24884 üzenetére
Jó image-et írtál ki? Más image kell Pi-re, illetve Pi2/3-ra.
Csinálhatsz egy próbát Libreelec-kel is. -
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24860 üzenetére
Szerintem a Kodinak ehhez nincs köze. A skin support fórumán érdeklődnék. Főleg ha más skinnel nincs ilyen eltérés.
Esetleg nézd át a skin speciális beállításait. -
Celtis
veterán
Én a radio addont használom a konyhai netrádiónál. Már átalakítottam, hogy több kedvenc listát is kezeljen.
Nem gondolom, hogy nagyon sok magyar adó hiányozna, de ha hiányzik is, pl. Rádió1, akkor azt kézzel hozzáadhatod vagy be is jelentheted és akkor felveszik.
Hátránya, hogy a netren létrhozod profilodhoz nem tudsz kapcsolódni.A TuneIn hasonló, épp most ismerkedem vele. Itt alapból létre lehet hozni akárhány kedvenc listát. Ami nem tetszik, hogy az addonból nem tudod az aktuális csatornát hozzáadni a kedvencekhez. Pont most akarom megnézni, hogy miért.
Nincs egyébként lényegi különbség a kettő között.
Érdemes tudni, hogy a legutolsó Kodi Krypton verziókban van egy csúnya bug és sok netráűdió megnyitásnál percekre kifagy a Kodi. Ez a hiba jelen van a LE 7.90.010-ben is, ezért is használhatatlan számomra.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #24800 üzenetére
Amivel küzdesz az a Kodi része. Ugyanúgy fog működni LE alatt is.
Váltani csak akkor érdemes, ha rendszerszintű problémád van. Mindenki esküszik a sajátjára, így én is az LE-re. -
Celtis
veterán
válasz
gonorrea #24790 üzenetére
Márpedig a jelek szerint nem fut a daemon.
Milyen zip fájlt telepítettél? Mi az addon neve a Kodiban? Meg kéne keresned a kodi.log-ban, hogy mit ír az addon induláskor.SSH-n belépsz és beírod ezt:
tail /storage/.kodi/temp/kodi.log -f
Nyitva hagyod az ablakot. Utána leállítod és elindítod az addont és nézed, hogy miket ír ki a log. -
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #24791 üzenetére
Hát ha jól tudom a KODI most már OSMC.
Rosszul tudod. Az OSMC is egy Kodi futtatására optimailizált Linux disztribúció. Hasonló a Libreelec (lánykori nevén Openelec) is, de az sokkal inkább a Kodira van kihegyzeve és jóval zártabb.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #24785 üzenetére
Az OSMC-t nem ismerem. Esetleg a Kodi rendszer menüben a video HW gyorsításban nézz körül.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #24779 üzenetére
Esetleg mpeg2-es a film és nincs licenszed?
-
Celtis
veterán
Alapvetően az Openelec nem windows, nem szemetelődik tele, hogy lelassuljon. Olyannyira, hogy a rendszer read only, nem is módosítható nem is módosul. Ha újrahúzod a rendszert és visszaállítod a dolgaidat backupból, akkor pontosan ugyanott leszel, mint ahonnan indultál.
Ami érezhetően befolyásolja a sebességet, az az SD kártya. Ilyenből érdemes valami gyorsat választani pl. Sandisk Extreme.
Viszont ez nem okoz hang kimaradást. Látatlanban nem lehet megmondani, hogy miért akadozik a hang. Attól is függhet, hogy miről játszol le.
Mivel az Openelec elavult egy frissítést mindenképpen megér a legújabb Libreelec-re. Az upgrade során a konfigod megmarad. Egyébként a beállítások menthetőek visszaállíthatóak az Openelec settings-ben a főmenü programok részében.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24685 üzenetére
Menni fog.
De nem is kell klónozni. Ha csinálsz egy backupot, azt egy új telepítésű rendszeren helyreállíthatod. Persze a klónozás a legegyszerűbb. IP ütközés nem lesz, hacsak valami fura okból nem konfiguráltál fix cimet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC , i9 9900 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI + Intel Core i7-13700KF
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged