- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
létezik az, hogy a crontab-ba beállított .sh file-ba a sudo-s parancs nem tud lefutni?
-
-
moli.hu
őstag
peldaul a crontab @reboot mindig hatterbe teszi
Az rc.local-ba az a baj, hogy nem indul el, mert csak akkor fut rendesen, ha belépek abba a könyvtárba ahol a kód van, és úgy futtatom, mert sok a hivatkozás, és akkor valamiért nem találja meg.
ize... ird be a pathokat.
@Pulsar: nem atlagot irtam, hanem komoly-at.
@lord.lakli: digikabel. a legjobb szolgaltato. 30TB-ot seedeltem eddig torrentben, nem erdekli oket. -
vzoltan
aktív tag
akinek van boblightd-je es ledjei annak ajanlom a kovetkezo szerzemenyemet:
Gmail Led jelzo rendszer, ha kapsz egy levelet es az olvasatlan, akkor a ledek szepen felvillannak
(ha a kovetkezo ellenorzesig nem olvasod el es nincs uj olvasatlan level csak az addigiak, akkor nem fog zavarni es nem villan, csak ha jon uj olvasatlan),
ebben az esetben pirosan.gmail ellenorzo script:
#!/bin/bash
## Quickly checks if I have new gmail
echo -e "Checking for new messages... \c"
wget -T 3 -t 1 --secure-protocol=TLSv1 \
--no-check-certificate \
--user=YOURACCOUNT --password=YOURPASSWORD \
https://mail.google.com/mail/feed/atom -O atom.xml
echo -e "\r\c"
COUNT=`cat atom.xml | grep fullcount | sed 's/<[^>]*>//g' `
OLD_COUNT=`cat atom_old.xml | grep fullcount | sed 's/<[^>]*>//g' `
#test if count is read
echo $COUNT
#define old_count if necessary
if [ "$OLD_COUNT" = "" ]
then
OLD_COUNT=0
fi
#compare values
if [ $COUNT -gt $OLD_COUNT ]
then
#action!
wget http://localhost/gmail.php -O -
OLD_COUNT=$COUNT
fi
cp atom.xml atom_old.xmlmasold barhova, (user es jelszo kell bele)
adj neki futtatasi jogotsudo chmod +x gmail.sh
utana add hozza a crontab-hoz:
sudo nano /etc/crontab
a kovetkezot:
*/5 * * * * root /PATH/TO/YOUR/gmail.sh
igy minden 5 percben le fog futni az ellenorzesvegul egy gmail.php-t hozz letre a
/var/www
alaezzel a tartalommal:
<?php
shell_exec('$output = `sudo killall boblight-constant`');
shell_exec('$output = `sudo boblight-constant -p 120 -o value=0.6 FA0000 -f > /dev/null 2>&1`');
shell_exec('$output = `sleep 2`');
shell_exec('$output = `sudo boblight-constant -p 120 -o value=0.6 FA0000 -f > /dev/null 2>&1`');
?>jo email villogtatast
-
köszönöm mindenkinek, crontab lett a nyerő
-
D@reeo
aktív tag
Üdv
Valahogy kizártam magam az SSH hozzáférésből. Megadom az user/passt de access denidet kapok. Előtte a motd-t és a crontabot módosítottam. Lehetséges, hogy a motd-be írt ékezetes karakterek miatt nem enged be? Valamint hogy tudom helyreállítani ezt? FTP-n ugye csak olvasásra érem el a módosított fájlokat
Köszönöm -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Proci85 #4683 üzenetére
A cd-től kezdődően csak olyan, mintha simán az update.php-t futtatnám, kiírja annak a súgóját hibaüzenet nélkül.
Mondom, nem lelek "/usr/bin/php" könyvtárat, és ezt hiába kérdezem meg a Linux topikban.
Azért gondoltam, hogy itt kérdezem meg, mert rpi specfikus Debianra csak telepítettetek már lighttpd-t Ti is.
Természetesen próbáltam ttrss telepítést keresni másoknál is, akik rpi-t használnak és cront futtatnak.
Az alábbi oldal írója nem szórakozik, a crontab -e segítségével felvitte mindenféle user nélkül a 0 * * * * cd /var/www/rss && /usr/bin/php /var/www/rss/update.php -feeds > /dev/null 2>&1 sort, és megy neki. Szintén lighttpd-t használ. Néztem Google magyarral, de nem tűnt fel, hogy extra konfigurálást végzett volna.
[link]Ez a francia oldal szintén rpi de nginx-szel megoldva, és szintén cront futtat. Szintén semmi extrát nem művelt, amit én nem.
[link]Szóval ezért pingvinezek.
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #4682 üzenetére
A cd-től tedd be konzolba tesztelni, az a parancs. Az előtte lévő nem, azzal csak a crontabot paraméterezed fel. (Amúgy ez már inkább linux téma, érdemes átmenni linux topikba)
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #4672 üzenetére
Lehet, hogy a crontab -e -t Pi userrel csináltad? Lehet, hogy nincs jogosultságga.
Próbáld meg root userrel vagy tedd a /etc/crontab fájlba, de akkor add is meg neki, hogy milyen userrel futtassa le. SZVSZ jobb a crontab fájlba pakolni. -
sanchomuzax
aktív tag
A segítségetekre van szükségem. Küzdök a cronnal.
Beállítottam egy félórás cront a raspin, és szerintem a php útvonala nem jó. De annyira kezdő vagyok, hogy nem tudom, hogy mi a helyes útvonal. A futtatandó app elérése biztosan jó. De szvsz nem "/usr/bin/php" lesz. Hogyan tudom megtudni?
Beléptem a crontabba:
crontab -eMajd felvittem ez a sort:
*/30 * * * * cd /var/www/ttrss && /usr/bin/php /var/www/ttrss/update.php -feeds >/dev/null 2>&1Majd ctrl+o és ctrl+x, és utána a szükséges szervizeket újraindítottam:
sudo service cron restart
sudo service lighttpd restartAbból gondolom, hogy nem jól fut le, hogy a ttrss-ben egy "Update daemon is not running." hibaüzenet jelenik meg. Meg egyébként is nem frissülnek maguktól a feed-ek, és a cron feladata ez lenne.
-
p06
senior tag
Köszönöm
Viszont elakadtam, crontab-ba sikerült beírni, hogy futtassa, de minden másodpercben megy a program. Mivel saját időzítése van a programnak ez elég zavaró, csak annyi kellene, hogy indításkor elindítja a programot és fut.
@reboot touch /forcefsck ezt is beszurtak a következő formában:
@reboot perl /home/pi/Belepteto_rendszer/Program/Beleptetoakkor itt valamit elszúrtam mert nem működik
ezt: /etc/lrc.local sajno nem találom, vagy létre kell hoznom?
Bocsánat az elég h*lye kérdésekért!
-
Jim-Y
veterán
unix rendszereken ilyen automatizálást a crontabbal tudsz elérni, erre keress rá.
-
PistiSan
addikt
válasz
Drótszamár #1440 üzenetére
Meghibásodott a ram modulod, gyakori jelenség.
Viccet félre téve, olvasd el ennek az alját. [link]
Valamelyik nap átállítottam maximumra, egy rendszer frissítés kapcsán meg vissza állt.Mire észre vettem párszor befagytam, érthetetlen módon.
Valaki megmondaná hogyan kell arch alatt cront használni?
crontab -e ben beírtam ezt: 5 * * * * vnstat -u
de nem csinálja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 11
- 3D nyomtatás
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Eladó PC i7-14700k, RTX 4070Ti Super OC, 64 GB RAM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Mac Mini M2 8GB + 27" 4K LG Monitor
- Gamer Intel Core i5 12400 / 16GB DDR4 / GTX 1660 SUPER 6GB / 256GB NVME SSD / 1TB HDD /
- HPE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Server
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest