- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
Bande
csendes tag
Na jóvan rájöttem mi a gond!
-
Bande
csendes tag
Ja és még valami, legrögzítettem a játékot Frapsel, és a videón is megjelentek a a vízszintes csíkok (IGAZ NEM OLYAN DURVÁN). Rögzítéskor egyébként az FPS szám leesik 25 alá.
-
Bande
csendes tag
Helo!
''másik részükön a hagyományos analóg jelek vannak, amiket a GPU-ba intergrált RAMDAC hajt meg...''
Bocs de az előbb erre voltam kiváncsi, hogy igen a RAMDAC a DVI-s (átalakító nélküli) monitoroknál már nem játszik szerepet.
Egyébként meg van egy kis gond a Vsyncel, és valaki szerint RAMDAC szarakszik. Pedig ha benyomom a Vsyncet akkor sok játékban megoldódik az utánhúzás, amikor elmozdul a kamera, de sok játékot csak beakaszt. Sokszor ott is van utánhúzás ahol az FPS szám már igen alacsony (30-40 körüli). A TFT-m 16ms-es. Más szerint meg ha RAMDAC hiba lenne akkor még akkor is bezavarnának a visszintes csíkok ha nem mozgatom 3d-ben a kamerát. Szerinted? -
Rover623
félisten
Vazze de értetlen vagy...
Hogy a fenébe ne lenne analóg kimenet a kártyádon...?
Te magad írtad hogy analóg TFT-t kötöttél rá...remélem nem gondolod hogy a feldugott kis csatlakozóban van egy komplett min. 200MHz sávszélességű DA átalakító...?
Világosan leírtam: a DVI csatlakozók lábainak egy részén a digitális jel van kivezetve, de a másik részükön a hagyományos analóg jelek vannak, amiket a GPU-ba intergrált RAMDAC hajt meg...
Utcai kártyák között manapság még baromi ritka a ''pure digital'' kivitel...a gyártók nem babrálhatnak ki a sok millió analóg monitor tulajdonossal... -
Bande
csendes tag
A videókarin nincsen analóg kimenet csak ezért kérdeztem. Egyébként ha DVI-s monitorom lenne számítana a RAMDAC?
-
Rover623
félisten
de nem értem a DVI digitális tehát akkor minek RAMDAC
Mert ha nem lenne rajta, akkor most mint néznéd ezt a hsz.-t...mire dugtad volna az analóg TFT-det...
[I[Egyáltalán a DVI-n kimenő jelet befolyásolja a RAMDAC?
A RAMDAC feladata az analóg videojel előállítása...tehát elég erősen befolyásolja ''a DVI-n kimenő jelet'', merthogy ő állítja elő a DVI csatlakozón a ''tüskék'' egy részén a hagyományos analóg videojelet...a többi ''pöcök'' pedig a digitális videojel...
P.S.:
Egyébként fura lenne ha nem lenne ''rajta'' RAMDAC...merthogy a Dual RAMDAC be van építve a GPU-ba a TMDS-el együtt (az ''hajtja'' a DVI-t)...
[Szerkesztve] -
Bande
csendes tag
Helo!
Van egy dual DVI-s X800GTO2-m. Analóg TFT monitor van rákötve. RAMDAC is van a kártyán, de nem értem a DVI digitális tehát akkor minek RAMDAC. Egyáltalán a DVI-n kimenő jelet befolyásolja a RAMDAC?
Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- World of Tanks - MMO
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest