- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Erősítő, hangfalak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
természetesen az sql backup mindig át van helyezve egy másik gép szintén raid5 jére, és ezenkívül még a saját gépemen is megvan, időszakosak pedig dvdre is égetve vannak...
sajna ha a megnagyobbítani kivánt particion adatvesztés következik be akkor uis újra kell húzni az sql servert...remélem, hogy a rendszerparticio nem fogja kárát látni, de azért a profilokat lementem arról is...amit a legjobban szeretnék, ha simán működne az átméretezés oprendszer alól mindenféle komplikáció nélkül...ha már komplikáció van akkor vszeg uis jobban járok, ha újból létre a particiókat és sql reinstall...de mivel én szhelyi vagyok, a serverek meg az adatparkban pihennek, ezt a lehetőséget sztném elkerülni...a legszebb az, hogy a softvrt üzemeltető cég, aki skálázta, installálta anno és hozta létre a környezetet azt mondja, hogy ez a mi hibánk, hogy elfogyott a hely csináljuk meg magunk...
jelezni fogom nektek, hogy alakult a dolog...persze csak ha érdekel titeket...
ha nem bírom befejezni hétvégén, akkor kb 100embernek lesz hétfőn szabadnapja...engem meg vszeg felnégyelnek a fejesek...abban az esetben nem foglak tudni tájékoztatni titeket... -
Larry303
addikt
amúgy abban nyugtassatok meg, hogy a nem érintett particioknak nem esik bántódása

mert ha azokat is backupolnom kell előtte, akkor péntek estétől hétfő reggelig nem lesz más dolgom, és azt nagyon nem szeretném... -
Larry303
addikt
köszi a választ,
amúgy áramszünetet az adatparkban kizártnak tartom, meg egy hp ml350 nek nem illene lefagynia...akkor ha jól értem a legtöbb esélye annak van, hogy az adatok borulnak esetleg vmely átmértezett particion...mindenképp backupoltam volna előtte, de bízzunk bent, hogy simán fog menni... -
Larry303
addikt
sziasztok,
segítséget szeretnék kérni tőletek a következő problemára:
van egy HP smart array 6400es vezérlőn egy raid5 amin sajnos az sql particio mérete túl kicsire lett szabva...a kérdésem az, hogy át tudom e méretezni egy másik partició kárára (uez a raid természetesen) pl partition magiccel, úgy hogy garantáltan nem fog szétesni a raid, ill nem sérül semilyen adat egyik particion sem...
előre is köszi... -
Larry303
addikt
-
Larry303
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
egy olyan kérdésem lenne még, hogy ha a virtuális memóriát átrakom külön egy csak erre szánt u160as 17GB ibm re akkor azzal jobban járok é ill ebben az esetben mennyire szól bele a kisebb sávszél...mert ugye ezekkel a kommersz vinyóknál sweppelésnél igencsak érezhető az a 10ms körüli elérési idő....viszont, nem tudom, hogy kisebb sávszél milyen hatással lenne rá, és ugye jelen esetben egy nagy fjlról van szó....
-
Larry303
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
hááát nem biztos, hogy ez, mert a google 4MB caches találatokat adott arra termékszámra...nem tudom sajna...u160as 10k rpm es és 5ms es elérési időt ír...ennyi infot találtam róla....
elérési időben tuti megveri a mai satas winyókat, viszont ha tényleg csak 4MB cache el van szerelve akkor nem lesz gyengye az olvasási sávszélessége???? egy mai kommersz winyóhoz képest???
ha 100k felett produkálna akkor meg lennék elégedve, de sehol nem találok mérési eredményeket róla... -
Larry303
addikt
sziasztok,
bocs, hogy csak így ide írom, de nem találtam jobb topicot a problemám orvoslására...
szal adott két db Adaptec SCSI 29160 vezérlő, és ehhez két 17GB u160as ibm winyó
a vezérlőt felismeri a vista, de azt szeretném, hogy a két winyót egy 34 gigás kötetnek lássa, amit rendszerpartíciónak használnék...
az lenne a kérdésem, hogy ez megoldható e ezekkel az eszközökkel, vagy ezt csak scsi raid vezérlővel tudom összehozni....
ill a másik kérdésem, hogy megéri e egyeltalán ezzel vacakolnom, gyorsabb e egyeltalán egy 10000rpms u160as hdd egy mai 16MB caches sata2 es csatolóval rendelkező átlagos winyónál....
előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bittorrent topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Iqos cigaretta
- Energiaital topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Viccrovat
- További aktív témák...
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest