Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-book olvasók
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
7Heads Drago #11271 üzenetére
Valahol ki lehet kapcsolni a 256 karakteres path limitet.
-
jerry311
nagyúr
válasz
7Heads Drago #11269 üzenetére
Ha nem veszel drágán HW RAID kártyát, márpedig nem veszel, mert az alaplapit akarod/akartad használni, akkor SW RAID lesz. Az alaplapi RAID, vagy egy olcsó RAID bővítőkártya is szoftverből dolgozik csak a driverbe "rejtve". RAID 0, 1, 10 minimális CPU terhelést jelent, mert nincs paritás adat amit számolni kellene.
-
jerry311
nagyúr
válasz
7Heads Drago #11266 üzenetére
Nem is nagyon kell az olcsó lapok "hardveres" (hahaha) RAID funkcióját használni.
Windows vagy Linux, vagy kb. bármi megcsinálja szoftverből. -
jerry311
nagyúr
válasz
7Heads Drago #11264 üzenetére
Ha böngészőn keresztül behúztad, akkor azt feltöltötte egyszer és ennyi. Utána nem frissíti folyamatosan.
Csak akkor frissít automatikusan, ha fut és be van jelentkezve a OneDirve app és a fájlok a OneDrive mappában vannak. Ha be lehet állítania könyvelő szoftvert, hogy oda mentsen, akkor ez lehet megoldás. -
jerry311
nagyúr
válasz
7Heads Drago #11262 üzenetére
Csak 512 GB?
Előfizetnék inkább Office 365-re, jár hozzá 1 TB OneDrive. Így megvannak az adatai a gépén is meg a felhőben is, akkor is ha az egész gépe kuka nem csak azt SSD.
Vagy ha kevesebb is elég, akkor csak a Basic szint, ami 100 GB. -
jerry311
nagyúr
válasz
zolka95 #11115 üzenetére
Pedig a felhő a legolcsóbb.
Egy otthoni NAS-ba hardver kell, esetlegesen licenszelt szoftver, és a saját időd.
Kettőbe meg ugyanez duplán.
Nekem pl. 2 van, 3 volt. Ami pénzt eddig HW-re költöttem, már abból kijönne legalább egy évtizednyi felhős tár, persze a felhő nem minden.
1 NAS (vagy valami egyéb tár) otthon, 1 backup a felhőben. -
jerry311
nagyúr
válasz
markymango #11108 üzenetére
Szerintem Win 7 full disk backup megoldja.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Blackmate #11107 üzenetére
Nem.
Ha lecseréled mindet, akkor igen.
DE
És ez egy nagy DE.
Minden egyes HDD csere után újra kell építeni a tömböt. Mindegyik rebuildben benne van a hibalehetőség, hogy valamelyik régebbi HDD eldobja magát.
Ha megvan a tömb az új lemezeken, akkor általában meg szokott lenni a lehetőség a tárhely növelésére. -
jerry311
nagyúr
válasz
banderasz77 #11104 üzenetére
Érzésre semmit sem fog gyorsítani.
A legújabb 7 GB/sec SSD érzésre kb. ugyanolyan gyorsan indít programokat, vagy nyit weblapokat, mint egy 600 MB/sec SATA. -
jerry311
nagyúr
válasz
racskobalazs #11041 üzenetére
Simán disk management gui-ban, azt tudtam, hogy van, úgyhogy nem is kerestem más módszert.
Van különbség a végeredményben? -
jerry311
nagyúr
válasz
racskobalazs #11039 üzenetére
Passz, nekem a 4 lemezes windows stripe kiválóan működik.
-
jerry311
nagyúr
válasz
HUfantom #11013 üzenetére
Jó a hangulatkeltés, de a 180-ből csak a 2 HDD 130k HUF, a másik 50k HUF a HW másik fele, és a SW fejlesztés költsége, az összes Android és iOS appal, felhővel, mindennel.
Szép és jó az Open Source, de van aki nem tud vagy nem akar foglalkozni ezzel, csak bekapcsolja, csinál egy alap konfigot és használja boldogan.
-
jerry311
nagyúr
Most hogy visszaolvastam az eredeti hsz-t...
Ezzel: "Intel RST Premium with Intel Optane System Acceleration(RAID)" lehet hogy simán felülírtál már valamit az egyik SSD-n, azon, ami a másik gyorsítótára lett. Az Optane System Acceleration RAID nem csak egy "rendes" RAID funkció. Nagyon röviden és tömören arról szól, hogy az egyik meghajtó gyorsítótára lesz a másiknak, és egynek látszanak. Valószínűleg ezért is láttál csak 1 meghajtót miután bekapcsoltad. -
jerry311
nagyúr
válasz
xPraetoriaNx #10567 üzenetére
Mivel az alaplapi RAID-et is leginkább a Windows driverei csinálják meg szoftverből, ennyi erővel akár a Windows lemezkezelőjében is beállíthatod a RAID tömböt.Kb. ugyanazt a teljesítményt és megbízhatóságot kapod mindkettőtől.
Enterprise környezetben régebben volt olyan trükk, hogy 1 lemezes RAID0 ként be lehetett konfigurálni egy merevlemezt.
Sőt, volt/van olyan vezérlő, ahol ez kötelező, amíg nincs meg, addig nem is látszik a disk. -
-
jerry311
nagyúr
válasz
#64791808 #10476 üzenetére
Nem.
Na jó, talán igen. Bár van olyan vinyó, ami 10 év folyamatos üzem után egy újraindítás közbeni 10 másodperces leállástól meghal örökre. Biztos létezik, ami 10 év állás után nem indul el.Mondjuk, hogy nem lesz eszköz amire rádugja az másik kérdés.
Na jó, talán igen. Ha nagyon keresnék talán találnék valamit, ami még kezeli az UATA vinyóimat, de milyen oprendszert tudnék varázsolni arra az alaplapra? Talán valami öreg Linux?Egyébként céges (és magán) környezetben is több olyan esetet láttam, amikor a mentéshez kevesebb mint 1 éve beállított jelszót nem tudták. Pedig még az a dolgozó sem hagyta el a céget, aki beállította. Szóval, ettől pl. jobban félek, mint a HW haláltól.
-
jerry311
nagyúr
válasz
AiRLAC #10472 üzenetére
Tudod mennyi adatot akar archiválni a kolléga? Nem, mert nem mondta meg.
Enélkül pedig nem sok értelme van (hosszútávú) költségekről beszélni.
A szalagos mentés magas kezdeti költséget jelent, utána viszont kb. tizedébe kerül a tárhely. Kb. 20 USB-s HDD-vel van egy árban.
De már írtam, ez a döntés nem a mi kezünkben van, hanem annál aki tudja mennyi pénze és mennyi adata van. Ezekből majd kitalálja, hogy mik a lehetőségei és mit választ. -
jerry311
nagyúr
válasz
Zola007 #10443 üzenetére
► NAS
Ez mindent tud elvileg, ami kell, csak drága
másrészt mivel a BACKUP lenne a fő funkció egyelőre, annyira nem szimpatikus, hogy állandóan áram alatt legyenNem kell allandoan aram alatt lennie. Megcsinalod a mentest, leallitod a webes kezelofeluleten, aztan aramtalanitod.
Egyebkent a ket kulon vinyora ketszer mentes olyan szempontbol jobb, hogy vedelmet nyujt veletlen torles esetere is. Ezzel szemben a RAID1 tombben ha letotoroltel vagy felulirtal valamit akkor az megtortent mindket lenmezen egyszerre.
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
#64791808 #10439 üzenetére
Min akarsz rohogni? Hogy megdoglott egy RAID tomb, amin a tarolt adatok nagy resze barmikor letoltheto ujra (tehat inkabb cask kenyelmi funkciot lat el hogy a NAS-on van), a masik resze pedig megvan 3 kulonbozo helyen? Ha neked tenyleg ez kell, ha erre porcosodik, akkor siman felhivlak majd.
-
jerry311
nagyúr
válasz
tibaimp #10422 üzenetére
A gyarto majdnem mindegy, persze erdemes jol utanaolvasni a kiszemelt tipusnak.
A legfontosabbnak a vibracio turest / csokkentest / kikuszobolest tartom. (Pl. 3D Active Balance Plus neven fut a WD ReD csaladban)
Mar minimalis rezges is negativan befolyasolja a teljesitmenyt. Ha beteszel 4-5 HDD-t egy hazba, akkor nem segitenek egymason. Szoval szerintem ez szukseges minden RAID tombbe. -
jerry311
nagyúr
A 0 és az 1 is
Attól függ, hogy biztonságot akarsz és magasabb olvasási sebességet (1) vagy magasabb írási és olvasási sebességet (0)?
Szóval ezek 2 vinyót kezelnek egyként.
0 esetén a tárterület a 2 vinyó összege. Ha nem egyformák akkor a kisebbik duplája.
1 esetén a kisebbik vinyó tárterületével egyezik.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
Freddy TNT #946 üzenetére
A probléma a SATA felület miadt lehet (MS -DOS) de majd kipróbálom kb a hétvégére.
Szerintem probald ujra ezt a szot! -
jerry311
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest