Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
válasz
HUfantom #10854 üzenetére
Beállítottam amit kell de most elakadtam. W10 ahci módban bootol raid módban nem (nyilván), viszont így nem látom az új raid tömböt. Mit tegyek? Driver van de nem megy fel, W10 külön hdd-n, klónozni szeretném. Live Linux alól ha megcsinálom kérni fogja a drivert vagy úgy sem fog indulni?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Van otthon két azonos típusú és kapacitású WD10EZEX 1 TB-os merevlemezem, ha ezeket szeretném raid0-ba összefűzni, annak mi a menete?
A lap MSI B450 GAMING PLUS, a specifikáció alapján van rajta raid vezérlő. Jelenleg csak az egyik merevlemezt használom, gondolom ezt először formázni kell.
Ugyanez lenne a kérdés két azonos kapacitású, de eltérő típusú 128 GB-os ssd-vel kapcsolatban (az egyik Samsung, a másik Adata).
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Adott egy ASUS P5GPL-X SE alaplap és két darab 160 GB-os Samsung HDD (HD160JJ és HD161GJ), amiket raid0-ba szeretnék kötni Linux alatt. Megoldható egyáltalán és ha igen mi kell hozzá?
Mindkét lemez 100/100-as HDSentinel szerint.
-
kutga
nagyúr
válasz
radi8tor #6224 üzenetére
Viszont a 160-asnál marad egy nagy backup vinyóm. Igaz az 500-as és a 160-as árában alig van különbség.
Még eldöntöm, viszont nem probléma hogy a mostani 500-as csak 5400-on pörög?
Amúgy ha megvannak a lemezek gondolom formattálni kell őket, az alaplapon megadni a RAID módot, beállítani hogy melyik lemezek legyenek a RAIDben és elvileg kész a dolog?
Az érdekel még hogy a RAID tömböt lehet partícionálni pl, vagy hogy maga a RAID beállító felület honnan érhető el, illetve szükség van-e vmiféle driver installra, Win7 simán felmegy-e a RAIDre, stb?
-
kutga
nagyúr
válasz
radi8tor #6222 üzenetére
Még egy ötszázast nem akarnék venni, inkább veszek még egy 160-ast, azokat RAIDbe rakom, az 500-as mellettük marad tárolásra, a két RAID tömbről futna az oprendszer és a programok (játékok is).
Ez így milyen elgondolás? A külön 500-as nem húzza vissza a teljesítményt? Persze másolásnál lassabb lesz ha a RAID tömbről arra pakolok, viszont bármilyen program futtatására a RAID tömböt használnám.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Az otthoni gépemben van két vinyó, 160 GB-os WD 7200-es és egy 500 GB-os Samsung 5400-as. Gondolkodom hogy RAID0-ban összekötném őket, egy kis sebességnövelés céljából, de sosem csináltam ilyet vannak kérdéseim.
Az első és legfontosabb, hogy megéri-e illetve a jelenlegi hardver (alaplap, HDD) tudja-e kezelni a RAIDet?
Ha igen, akkor ha jól olvastam 0 esetén egy 320 GB-os tömböt tudnék létrehozni, az 500-as maradék területét pedig másra használhatnám (pl adattárolás)?
Mindkét vinyó partícionálva van, a 160-ason van a rendszer. Gondolom ezek a partíciók elvesznek a kötegelésnél?
Esetleg ha jobban megérné vennék még egy 500-as vinyót, vagy a mostanit cserélném 7200-esre.Elnézést a kezdő kérdések miatt de még sosem volt dolgom ilyennel. Mindenféle segítséget szívesen fogadok.
-
kutga
nagyúr
Üdv!
Könnyen meglehet hogy nem ez a jó topik.
Alapvetően azt szeretném hogy a három különálló lemezen lévő partíciókat logikailag egynek lássa a rendszer.
A RAID ezek szerint kilőve mert azzal csak egyformákat lehet összekötni, a formázás sem szerencsés, ráadásul az enyémek különbözőek.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom jó topikba írok-e, vagy hogy egyáltalán megvalósítható amit akarok de hátha.
Az otthoni gépem nemrég raktam össze, akkor még nem gondoltam erre, de a következőről lenne szó:
A gépben van két SATA vinyó, mostanában tervezem egy harmadik megvásárlását, amit külső USB rackbe tennék. Így néznek ki a partíciók:
I. fizikai lemez 160 GB
1. logikai partíció Rendszer 60 GB
2. logikai partíció Adat 100 GBII. fizikai lemez 500 GB
3. logikai partíció Adat 250 GB
4. logikai partíció Adat 250 GBIII. fizikai lemez (250 vagy 500 GB - beszerzésre vár)
5.-6. logikai partíció Adat Mérettől függőenRemélem érthetően írtam le, ez így 6 partíció, hat betűjel az intézőben.
Namost mindenképpen egyszerűbb lenne, ha az 5 Adat partíciót egyként tudnám kezelni, ehhez nyilván össze kellene fűzni a fájlrendszerüket.
A lényeg, hogy anélkül kellene megcsinálnom, hogy formázni kelljen a lemezeket, mert az adatokat nem tudom addig hova rakni.
Ötleteket várok hogy lehet egyáltalán elindulni, meg lehet-e csinálni, vagy hagyjam inkább, nem éri meg a macerát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Synology NAS
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- TCL LCD és LED TV-k
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest