- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Home server / házi szerver építése
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz
sebgutkopf #9980 üzenetére
szia!
Az intel rapid storage softwarerről még nem hallottam,
kösz a tippet, ki fogjuk próbálni. -
tpeter77
addikt
szia,
nem tudom, nem néztem utána milyen raid vezérlő van az alaplapon.
Asrock Z170 Pro4 alaplapról van szó, ebben van RAID vezérlő.
Két hdd-t rakunk bele és tükörként használjuk, ha az egyik hdd elromlana, akkor a másikon megmaradjon az adat.
Az a kérdés, hogy az alaplapi RAID1-et használjuk vagy a windows sajátját.
Ha megbízható az alaplapi, akkor azt fogjuk használni, de ehhez a részéhez (még) nem értek. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Kollégám a két vinyóján lévő adatot tükrözni szeretné.
Azt nem tudjuk, hogy járunk jobban: ha alaplapi RAID 1-et használjuk ki, vagy ha Windowsból szoftveresen a lemezkezelőn belül használjuk a tükrözést.A dilemma a meghibásodáson van. Ha a hdd hibásodik meg, vagy az alaplap akkor mi történik alaplapi RAID1 és szoftveres raid között?
Gondolom ha szoftveres raid esetén megy tönkre egy hdd, akkor a régin lévő adat továbbra is használható, ugyanolyan hdd beszerelése után újra felépíthető a raid tömb.De mi a helyzet, ha az alaplapi raid vezérlő megy tönkre? Az alaplapból kiszerelt és másik lapba beszerelt hdd-n lévő adat fog egyáltalán látszani?
Ki melyik megoldást javasolná? És mi az előnye/hátránya az alaplapi és a szoftveres raid-nek?
-
tpeter77
addikt
brd és HUfantom
kösz a választ, holnap kipróbálom!
A képeket viszont most is meg tudom mutatni. Partíciók méreteiről is lőttem egy képet.Rendszerlemez D: 392 731 553 792 Byte
Backup disk1 D: 391 731 553 792 ByteMost ezt konvertálja, és ez a maradék, ez lenne a C meghajtó:
Rendszerlemez C: 107 374 178 304 Byte
Backup disk1 C: 107 373 129 728 ByteValóban nagyobb a rendszerlemez mérete egy picikét! Hát rá nem jöttem volna!
Lecsíptem 30MB-ot a nagyobbik D meghajtójából, és engedi mindkettőre a tükrözést.
Big thank you! -
tpeter77
addikt
még egy kérdés...
Az alaplap tudja a RAID1-et, de félek, ha tönkremenne az egyik hdd, akkor a jó hdd-n lévő adatot hogy lehet majd róla lementeni?! Vagy ettől ne tartsak?
A legkevesebb gonddal szeretném megúszni a történetet. -
tpeter77
addikt
Kipróbáltam, de csak 1 partíciót tudok tükrözni a win7 gyári Lemezkezelőjében.
Kijelöltem a C meghajtót, szépen letükrözte, de utána a D partíciót már nem engedte.
fakkk... A gyári win Lemezkezelője csak egy partíció tükrözésére lenne képes?!
mert akkor a C-t hanyagolom, és csak a D-t fogom tükrözni, mert azon van számomra a védendő, fontos adat. -
tpeter77
addikt
szia,
A videón a meglévő rendszerhez nem nyúlnak, csak társítanak két azonos lemezt, amiket egyként használnak majd.
Én viszont a meglévő rendszer vinyóm C és D meghajtóit tükrözném a második lemezre.
Hiába kattintok a lemezre jobb gombbal, nem jön fel a tükrözés menü, illetve szürkén látszik, mert inaktív...De rájöttem valamire, ha a C és a D meghajtókra külön nyomok rá, akkor már lehet tükrözni.
Remélem ez lesz a jó megoldás!
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
van egy gépem, amibe 2 vinyót raktam és Win7@64bit Prof. rendszert telepítek rá.
Mind a két hdd egyforma méret, tipus, stb tényleg mindenben egyformák.Szoftveresen szeretném RAID1-ben használni a lemezeket. Hogyan tudom a Windowsban beállítani, hogy a másik lemez tükörképe legyen az elsőnek?
Hallottam, hogy a Win7 ezt alapból tudja, de nem tudom hogyan kell:
a youtube videót hiába néztem, nálam nem hoz fel olyan opciót a rendszer, hogy tükörmásolatot hozhassak létre a meglévő vinyómról.Segítsetek légyszi, hogy kell ezt beállítani. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest