- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunzi
aktív tag
válasz
masterful87
üzenetére
Szia,
a töredezettség teljesen független attól, hogy az adott partíció hány, és milyen raid tömbön van.
Ez azt jelenti, hogy RAID esetén is kell töredezettségmentesíteni.Egy apróság: RAID esetén az oprendszer felé 1 darab diszk látszódik (kivéve sw raid, de, a lényeg ott is ua.). Ezzel a dilemmád is meg kell szűnjön

Üdv:S.
-
mh197
őstag
válasz
masterful87
üzenetére
Sziasztok!
Úgy néz ki kinőttem a két winyós RAID0 tömbömet, és szeretnék egy gyorsabbat. Jelenleg a RAID 5 a szimpatikus számomra, mert ha jól látom, ott van védelem is az adatokra, és a sebesség is jó.
Valaki röviden meg tudná mondani, hogy teljesen egyforma winyókból felépített :1.) Két winyós Raid0 tömb
2.) Három winyós Raid0 tömb
3.) Négy winyós Raid0 tömb
4.) Három winyós Raid5 tömb
5.) Négy winyós Raid5 tömbEzek írás - olvasás - lemezelérés tekintetében milyen sorrendben vannak?
A Raid5 esetén ha egy winyó elszáll a 3 vagy 4 darab winyóból, akkor lehet pótolni azt adatvesztés nélkül? Ezt ugye jól tudom? Raid 5 meg elvileg csak abban különbözik, hogy a kapacitása nem összeadódik a winyóknak, hanem csak 2/3-át tudom használni?! De a sebességgel vajon mi történik Raid5 esetén? Jobb vagy rosszabb a Raid0-hoz képest, és ha rosszabb, kb mennyivel?
Előre is köszönöm, ha vki időt szakít válaszolni a felmerült kérdésekre!

Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi