Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Elméletileg van már olyan vezérlő amelyik az ilyen ''szeletelést'' tudja. Azt, hogy a ICH8R tudja-e, nem tudom. Viszont lebeszélnélek róla.
A leglassabb művelet a fej mechanikus pozicionálása. Így inkább a drive-ok között a feladatokat célszerű szétosztani. Én az alábbiak szerint tenném:
1. 40GB system , 120GB biztonsági másolatot tartalmazó partíció.
2. 5-20GB közötti swap és temp partíció , maradék adatterületnek.
3. Egy gyors partíció.
A rendszerbe belekerülő rengeteg temp állomány adminisztrációja miatt lelassul a rendszer. Ezért ezt különálló partícióra célszerű tenni. Ugyanis annak ''teleszemetelése'' után egyszerűen formázható, és ismét ''szűz'' lesz. A fentiek alapján van egy gyors rendszer, és gyors adatterület is (igaz nem RAID0). Viszont az Általad felvázolt állapotban a partíciók közötti állandó fejmozgatás hazavágja a RAID-ek jó tulajdonságait.
Ha a biztonság fontos, akkor inkább már tükrözés, azt is inkább soft módon, ugyanis akkor a drive-ok SMART-ja lekérdezhető marad (ha a driver is támogatja).
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest