Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boyz
csendes tag
Üdv!
Hasonlóban gondolkodom én is.
Össze is állítottam a raid 0 kötetet két 120 gigás 840 EVO-ból. A sebesség a tesztek szerint szinte megduplázódott. Kétségtelen, ez különösebben nem érezhető, mert így is, úgy is villámgyors minden.
Egyetlen bökkenővel találkoztam csak, raid 0-nál nem jut el a kötethez a TRIM parancs.
Itt is, máshol is rákérdeztem a dologra, mert nem akartam a később várható lassulásokat. Végül az ASUS Magyarországnál kötöttem ki (a feltett kérdésből kiderül minden):"Tisztelt ASUS!
Úgy látom kiadtak nemrég egy új, 2501 verziószámú BIOS-t az M5A99FX PRO R2.0 deszkához.
A support csak ennyit ír az újításról: Enhance compatibility with some USB device.
Csak ennyi lehet az egész, vagy most már lehetővé tették úgy raid 0-ba fűzni a Samsung 840 EVO ssd-ket, hogy működjön a TRIM parancs?
Tudom, vannak veszélyei, meg érzetre nem gyorsabb, de bővítéskor lehetnek előnyei."A válaszuk nem késett sokat:
"RAID 0 tömb esetén aktiválható TRIM parancs elérhetővé tétele alapvetően a chipset gyártó feladata, avagy szükséges egy olyan vezérlőprogram, ami ezt támogatja RAID 0 esetén. Eme típus esetében az AMD-re várunk, hogy a Catalyst meghajtóprogramjukba beletegyék ezt a funkciót. Remélhetőleg hamarosan megteszik."
Legjobb tudomásom szerint ez még nem következett be. Néztem az AMD fóromát is, nem csak mi hiányoljuk a megoldást. Május végén is rákérdezett a problémára egy 990FX chipset felhasználó, de még csak válaszra sem méltatták.
Remélem, azért rövidesen változik ez a hozzáállás. Hamár az Intel képes volt megoldani...
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Hardcore café
- Dacia topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 M.2. NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate BarraCuda 3.5 4TB 5900rpm 64MB SATA3 (ST4000DM000) HDD, Számla, Garancia
- Samsung 850 Evo - hibatlan
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- iPad A16 128GB Wi-Fi Silver 100% (1év Garancia) Mindössze 4 ciklussal!
- Lenovo Flex 5 - 14.0" Touch WUXGA - Ryzen 3 5300U - 8GB - 256GB - Win11 - Garancia - MAGYAR
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest