Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
válasz
Nohab61 #1051 üzenetére
Látszik a képen a picike váz, rajta négy 820-as motor, meg a vezérlő.
Megy még rá egy pinduri kamera meg vtx aztán hajrá. Nem lesz gyors, mert elnéztem a dolgot, nem tudom a meglévő vevőt rákötni az fc-re (amiben különben van dsm2-es vevő). Szóval valahonnan szereznem kéne egy hozzá illő távot, legalább kölcsön.
Vagy veszek a taranisba külső modult, csak az megint pénz, meg várakozás. -
Patics
tag
válasz
Nohab61 #1038 üzenetére
Én voltam, de nálam a gond az, hogy nem tudom mit kellene csinálni a BLHeli suitéban... (nincs hozzá leírásom, oktató videom, stb), minden angolul (nekem kinaiul) és nem találtam azt sem, hol lehetne forgásirányt váltani.
Ráadásul a suite is és a cleanflight is a 9-es porton tudott csak csatlakozni az F3-hoz. Így az egyik VAGY a másik csatlakozott, de mindkettő nem, vagy nem tudom, miként kellett volna csatlakoznom.
Így az óta sem flesheltem az ESC-ket.Ja, 99%-hogy az FC-met a buzzer vágta haza... Így akik szintén SP racer F3-at vesznek, no para. Csak nézd meg milyen buzzert kötsz rá.
-
mgy
senior tag
Igen, azt hiszem ilyet. Belinkeltem már korábban pontosan, ez ránézésre ugyanaz lehet.
Most a szétfosott pdb miatt le kellett szednem. Azokon a helyeken, ahova ésszel raktam, nem volt gond, ahova meg kentem ész nélkül, ott kicsit kellett játszani. Szerintem ez belefér, ezután is használni fogom. -
mgy
senior tag
Picit.
Kamerából én vettem egy 1177-et, jó drága, úton van egy olcsó cmos Aomway, illetve örököltem, "találtam" fosvány olcsókat. Nem merném állítani hogy a 30+ dolláros 1177 több kategóriával jobb, mint a fosvány.
---VTX-ből kicsit vegyél, az fontos.
Használok egy 600mW-os et600-at, meg egy 25(!)mW-os Aomwayt, jók. Figyelj, hogy milyen polaritású antenna csatlakozóval veszed, úgy kell hozzá pigtailt (ha raksz) és antennát is venni!
Ahogy kérded, fontosabb a minőség ebben az esetben, mint a teljesítmény! Nem mondom, hogy az et600 rossz, de az Aomway elég jó. -
mgy
senior tag
Hát, eltekintve a várakozástól egészen jól jártál!
Az mt2205II-t hogy válaszottad? Annyira nem olcsó motorok.
---Jackal,
nincs tapasztalatom.
Olcsó alap pdb-ket használtam eddig, szinte kizárólag 3s akksikkal. Azt tudom, hogy az integrált diatone szar, de hogy mi a jó?
A matek micro, amit linkeltél nekem is tetszik, van is, ilyen megy majd a rendes gépre. A zmr-re pedig most rakok fel egy kínai koppincsot, ami ránézésre jónak tűnik, de nem tudom, mennyire lesz rendben.
Beírok én ide mindent, amit megtapasztalok, nyugi!Az első gép építésénél még kerestem az olcsó megoldásokat, de miután már szívtam miatta, most nem gondolom, hogy egy-két alkatrészen spórolok 2-3e forintot. Nem éri meg, nincs értelme.
-
Teréz Atya
senior tag
Gyerekek, nem merultem el annyira a Taranis temaban. Ezt is lehet ugy customizalni, mint a Devo-kat. Pl. bekotok meg egy adomodult pluszban es akkor iranyithatnam a mikro gepeket is, meg a flysky protokollos cuccaimat?
Egyelore nem tervezem, de kozeptavu terveim kozt szerepel h lecserelem a FlySky i6-ot egy durvabb cuccra. De akkor az mar legyen ilyen all in one. Eddig a Devo 10 /12-ben gondolkozom, de a Taranis is neha beszerezheto 200 dolcsi alatt. -
Patics
tag
Az önzáró anya nem attól önzáró, hogy valamerre fordul, hanem attól, hogy egy műanyag szűkítés van benne, ami rászorul a csavarra.
A menetirány az egy másik dolog, független az önzárástól. A lényege, hogy amikor a tengely forogni kezd, akkor az anya a tehetetlenségétől fogva, állva igyekszik maradni és ez a forgásiránnyal ellentétes "lemaradás" ráhúzódást eredményezzen a csavarra. Vagyis ha a csavar jobbra forog (CW) (az anya felől nézve) akkor balmenetűnek kell lennie (normállal ellentétes), ha pedig a csavar balra forog CCW akkor jobbmenetűnek (normál).
-
-
Patics
tag
Éppen én is itt tartok, a vevőmet szeretném az FC-ben beállítani.
Amit linkeltél, az egyik képen a barna vezeték a BATT, a másikon az AUX2 csatira van dugva. Melyik a helyes, vagy mi a különbség?
A vevő beállításához az FC-n, kell ani az FC-nek 5V-ot a PCB-ről, vagy elég az USB-ből kapott fesz is?
Egyenlőre ott tartok, hogy USB-t és a vevőt dugtam rá az FC-re, de a vevő nem kelt életre még, lehet az 5V kéne neki?
Így dugtam össze, vajon jól?
A CH7 helyett próbáltam a CH6-al is ..
-
szacsee
nagyúr
Nézegettem, de az a bibi, hogy a DJT-vel nem tudom használni az X8R-t vagy X-es vevőket, vagy változott azóta a helyzet?
Ha viszont D-s vevő és csak én irányítom az övét... mert csak.
Akkor 9XR+ DIY Frsky modul is jó bele. DHT-nél annyi, gondolom hogy nem kell mókolni vele.
Turnigy 9XR Pro vs 9X közti árkülönbözet gondolom megéri.
Van valami amire figyelni kellene 9XR Pro esetén? (pl elem tartó fos, antennát moddolni kell, botokat beállítani, zörgő alkatrészeket eltávolítani stb?Igazából ott indult el az egész, hogy olcsó táv kellene ami 6 csatornás
Ha nem akarokráfázni, akkor Eu raktár Flysky i6A rádió + kínából iA6B vevő ez kb 60$
Walkera Devo 7E + vevő 60$ + 13-23$ (rx 601-rx701), így 73 - 83$ a vége
Turnigy 9XR Pro 70$ + DJT + D-s vevő ~ 110$
Van választék, igazából azt látom, hogy minőségre érdemes egy Devo7E szintet belőni, de ha megér 20-30$-t hogy tudjam kezelni a Taranissal, akkor érdemes az utóbbit választani?mgy: Mesélj!
-
SpydeR3412
aktív tag
Egyre többen vagyunk, egész kis vaserber csapat jön össze lassan!
_X10Dead_: Most mé?! Nekem tetszik a 250Falcon.
Mondjuk a 180-as is, csak elsőre/másodikra órmótlannak tünik. De gondolom megszokás kérdése.
Amikor elkezdtem ezt az egész kopterezést, az épített/gyári racerek nagyon nem tetszettek. Mondtam is magamnak, hogy olyat soha nem fogok venni. Aztán már 2 is van, és tervezem a 3.-at is beszerezni. -
szacsee
nagyúr
Passz nem tuddom, ezért kérdeztem. 😊
Meló előtt pár percet reptettem. Nem egy x5c az tuti. 😁
Horizont módban oldalra át tud billenni. Amíg megszokom a távot/ sebességet van olyan mód a cleanflightban, amivel úgy viselkedik mint egy játékdrón? (nem fordul át pl. ) Amíg egy drónt használunk öcsémmel addig nem lenne hátrány. 😊 -
Jackal2
senior tag
Lehet jó. ezek a mérési eredmények elég randomok, ahogy észrevettem. Ki, hogyan méri, mekkora akksival, milyen proppal, műszerrel stb. Az 1200 gramm / motor is kezelhetetlenül erős.
A kardinális kérdés inkább az, ki gyártja a motort. Nagyon kevés igazi motorgyártó van, az egyik az Emax. Ők nem abból élnek, hogy Nighthawkokat gyártanak, hanem több százezer motort adnak el, amelyet mások átbandelnek.
Nem tudom ki gyárt még motort, de pl. az Eachine biztosan csak egy átbrandelt Emax olcsóbban. Szóval lehet hogy ez a DYS is csak egy Emax
-
SpydeR3412
aktív tag
Köszi, azt nem is láttam.
van több eladó is rs2205-el, cSak az esc-ben nem vagyok biztos h elég.Más: a BG-on a Falconhoz ez van írva: " Usually dispatched in 10-15 business days''
Azt jelenti, hogy rendelés után 10-15 nap, amíg feladják?
Mert akkor érdemesebb lehet ali-ról venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- EVGA 750 BQ 750W
- YIHUA 959D-II forrasztóállomás, BLACK&DECKER HŐLÉGFÚVÓ 2000W, PARKSIDE vezetékes fúrócsiszoló .....
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- -300.000 ft àr alatt. ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest