Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaDaBoo
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta TS-133 NAS tulaj vagyok. Előtte DS220+om volt, de végül eladtam, majd egy ideig semmi, most meg gondoltam adok egy esélyt a Qnap-nak.
A problémám az, hogy a DownloadStation 5-öt használva lefele még csak csak lejön amit szeretnék, de felfele csak vánszorog, vagy alig alig megy az adat.
Ugyanazon a hálózaton használom, mint ahol a DS220+t, a portfoarwardning is rendben (gyakorlatilag a Synology helyére lett betéve).
A Beállításokban a "Kimenő forgalom engedélyezése" is be van pipálva.
Van esetleg köztetek valaki, aki tudna segíteni, esetleg privátban átbeszélhetnénk, mert szerintem valami apróságon megy el a dolog...
-
Haas01
tag
válasz
Impair1980 #8787 üzenetére
Akkor lehet, hogy marad spórolás miatt, hogy a NAS ftp-ként lesz használva kamerákhoz.
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
TS-253A NAS-al lehet virtuális szervert futtatni értelmezhető sebességgel? (Linux menne rá, hálózat emulálás (EVE NG) és néhány automatizációs szkript kipróbálásához használnám.) Az alap 4Gb RAM-ot felbővítem ha úgy van 8/16G-ra, csak a Celeron proci nem tudom mennyire tudja kapkodni magát.
i3 vagy cserélhető procis NAS meg egyelőre túl drága lenne.Ezenkívül tudnátok olyan 10Tb vagy nagyobb merevlemezt ajánlani, ami csendes? A többi paraméterben ha átlagos az elegendő, a fő, hogy lehetőségekhez képest ne legyen hangos. (Most egy WD Purple 4Tb van benne, annak a zajszintjén legyen ha lehet...)
-
tacsk0
aktív tag
Notification center azt írja, hogy "No volume available. Create a volume in storage & snapshots before continue." Pedig van. Sőt az egyik nem titkosított a qlog center miatt. Nem nagyon találtam információt, hogy pontosan mi a volume követelmény.... Lehet nem tud osztozni a qlog centerrel? Valakinek van tapasztalata?
-
gahor72
aktív tag
FW frissítés kinyírta a serviio-t. Nem kompatibilis a 2.2.1 a FW-rel.
Megoldás:
cd /etc/config /qpkg.conf mappában :[Serviio]
Status = complete
Name = Serviio
Build = 20211104
Display_Name = Serviio
Version = 2.2.1
Author = Petr Nejedly
QPKG_File = Serviio.qpkg
Date = 2022-02-09
Shell = /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/Serviio/serviio.sh
Install_Path = /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/Serviio
WebUI = /console
Web_Port = 23423
Web_SSL_Port = 23523
RC_Number = 171
FW_Ver_Min = 4.1.0
FW_Ver_Max = 5.0.0
Enable = FALSEKi kell törölni a : FW_Ver_Max = 5.0.0 sort.
működik,nem kell a downgrade.
üdv -
beef
őstag
válasz
Impair1980 #8792 üzenetére
Az is megoldás, de már a 8 csatornás NVR-ek is "fillérekbe" kerülnek.
-
Impair1980
aktív tag
Sur. station az a fapados kamera alkalmazás. A QVR PRO-nak kell minimum 4GB RAM. A két alkalmazás közt azért van különbség. Nekem is volt anno egy alap TS-228, amin csak a Sur. station futott. Hát mit mondjak...
Véleményem szerint már Intel proci és min 4GB RAM alatt (ami bővíthető) már nem vennék NAS-t. Hosszú távon az ember kényelmét szolgálja. -
tacsk0
aktív tag
válasz
Impair1980 #8787 üzenetére
TS230 nemrég adtam el... Ami futott rajta:
1. surveillance station: 2db foscam R2 kamerával
2. container station: deluge torrent 20-30 torrentel
3. HBS: oneDrive, google drive szinkronizáció
4. Qmail: 2db email fiók szinkronizáció
5. SMB megosztásNem mondom, hogy elfogyott a vas mert bírta. 2GB ram kihasználtsága ált 60-65% volt. Csak jött egy jó ajánlat és eladtam egy TS231D-ért.
-
szjoci
őstag
Ahogy Impair1980 is írta: ne szopassátok magatokat... Én először TS-230-at vettem, 1-2 hónap után váltottam 253D-re. Ég és föld a kettő. Szóval a 253D jó alternatíva, ha elég a két drive hely: memória bővíthető, van benne 1db pci-e csatlakozó, jó proci, 8db kamera licensz, 2x2,5 GbE LAN, stb, stb...
-
Impair1980
aktív tag
Biztos, hogy nem elég. Csak ahhoz, hogy a kamera program (QVR PRO Client) elinduljon kell 2GB RAM. Intel processzor kell, hogy ne maxon pörögjön a NAS. Ha megy a torrent a kamera felvétel és egyéb megosztás, simán megeszik 5-6GB Ram-ot. Ha hosszú távon gondolkodik, akkor most nem szabad spórolni!
-
Haas01
tag
válasz
Impair1980 #8784 üzenetére
A TS-253D-t nézegettük.
A kérdés az, hogy mondjuk harmad áron egy TS-133 is megfelelne-e a célnak. -
Squirrel
őstag
Nem tudjátok mikor jön a ts-262?
-
-
Haas01
tag
Sziasztok!
Kollégámnak keressük a megfelelő Qnap NAS-t az alábbi otthoni célra:
- fotók és dokumentumok tárolása
- 3 db 4K kamera 24/7 rögzítése
- otthoni torrentezgetés
- letöltött filmek lejátszása TV-n és PC-n - maximum 1080pRaid nem szükséges, a fontos dolgok meglesznek USB mentésen és felhőben is. Terv szerint 1 db 18 Tb-os Exos HDD kerülne bele.
Elsődleges szempont, hogy a céloknak pont megfeleljen és ár/érték arányban jó legyen.
Más gyártók, mint Synology (2 ingyen kamera licenc miatt) vagy Asus (nem szerepel a kamera a támogatottak között) nem érdekel. -
szjoci
őstag
Ha már megvan ez a szünetmentes akkor tárgytalan, ha nincs akkor ezt ajánlom. Nálam ilyenen lóg a nas gond nélkül immáron lassan 1 éve. Van rajta USB csati, felismeri a qnap.
-
tacsk0
aktív tag
Van valakinek tapasztalata APC back ups cs350 szünetmentessel? Lehet venni usb - rj45 kábelt és "elvileg" a nas felismeri....
-
Sawyer1985
csendes újonc
AiRLAC kolléga köszönöm szépen a megosztott segítségedet! Sikerrel jártam működött a dolog! Hálás köszönetem érte!
-
válasz
Sawyer1985 #8771 üzenetére
Nincs most QNAP a közelemben, de az is linux, SSH-n belépsz és kb. így megy:
#legyünk root először
sudo -i
#belépünk a linken emlegett könyvtárba
cd /mnt/HDA_ROOT/update_pkg/
#kilistázzuk a könyvtár tartalmát (itt van valószínűleg több régi frissítés ami foglalja a helyet)
ls -lha
#ha biztosak vagyunk benne hogy ez okozza a gondot akkor törlünk:
rm xyz
#ez mindent töröl az adott könyvtárban, óvatosan használd:
rm /mnt/HDA_ROOT/update_pkg/* -
Csorbi
addikt
válasz
Sawyer1985 #8771 üzenetére
#8759-es hozzászólás, sor vége. Ott van egy link.
-
Sawyer1985
csendes újonc
a linket nem látom amire a kolléga utalt azért nem értettem.. vagy számomra nem egyértelmű mire utal... Link alatt, sajnos rossz az értő olvasásom.
-
Csorbi
addikt
válasz
Sawyer1985 #8769 üzenetére
Két hozzászólás is volt már, ajánlottak egy linket, abban van leírva a lehetséges megoldás. Egyikre sem tűnt úgy, hogy reagálnál, a kérdés hogy miért.
-
Sawyer1985
csendes újonc
nem mondanám hogy nulla a hozzáértésem csak a felület idegen számomra és ha sok időm lenne rájönnék csak azt nincs. Ezért kérdem volna segítséget.
-
Csorbi
addikt
válasz
Sawyer1985 #8766 üzenetére
Jobban jársz ha kihívsz egy hozzáértőt némi pénzért, aki ezt konkrétan megcsinálja helyetted. Nulla hozzáértéssel ez nem fog menni, ez nem csak annyi, hogy mi itt leírjuk mit kell tenni.
-
Squirrel
őstag
Én se tudok firmware-t frissíteni, nálam hibakód 004. Fentebb részleteztem. Felk..rtam az agyam, veszek új NAS-t. TS-262-őt szeretnék, de sehol nincs infó róla, mikor jön, pedig már tavaly írták, hogy jön. Qnap honlapján is van, hogy van. De nincs.
-
Sawyer1985
csendes újonc
ez így van!
sajnos a NAS idegen terep nekem.. ezért szeretnék kis segítséget!
-
Sawyer1985
csendes újonc
elnézést! Hol?
-
válasz
Sawyer1985 #8761 üzenetére
A linken ott a leírás, a frissítési könyvtárat kell kiüríteni.
-
Csorbi
addikt
válasz
Sawyer1985 #8761 üzenetére
Inkább nyiss egy ticketet a QNAP-nál, és kérj supportot. Segíteni fognak.
-
Sawyer1985
csendes újonc
és ha csinálnék egy teljes rendszer resetet? elveszne a raidem és az adataim?
akkor "szűr" rendszernél nem frissitené magát fel elméletben? vagy akkor is fenn állhatna a hiba? -
Sawyer1985
csendes újonc
na ez már nekem sok meg fáradt is vagyok ehez mamár...
-
bela85
aktív tag
válasz
Sawyer1985 #8758 üzenetére
Ja értem.
Itt írnak még hasonló hibáról, esetleg amit ott írnak meg lehetne próbálni. [link]
-
Sawyer1985
csendes újonc
4.3.3.1945 és a 4.3.3.2057 van már csak fent... több vagy régebbi régebbi nincs sajnos.
-
Sawyer1985
csendes újonc
ja szépen frissitésekként végig zongorázni verzióról verzióra?
-
Sawyer1985
csendes újonc
azt mondja nem tipus azonos frissítés.
-
bela85
aktív tag
válasz
Sawyer1985 #8754 üzenetére
Én nem újabbra gondoltam, hanem ha 1098-as van fent, akkor ott a környékén akár a rákövetkező frissítést rádobni egyszer.. nem egyből a legújabbat.
-
Sawyer1985
csendes újonc
Próbáltam 4.3.3.2057 de nem sikerült.
-
Sawyer1985
csendes újonc
De valamiért folyamatosan frissíteni akar..
-
Sawyer1985
csendes újonc
érdekes ott azt írja hogy a legfrissebb Firmware verzió fut!
-
bela85
aktív tag
válasz
Sawyer1985 #8750 üzenetére
De a belső vezérlőprogramot is tudja frissíteni. QFinder Pro-ba látod a NAS-t. jobb gomb rajta. és Firmware frissítés
AMúgy próbáltad esetleg másik fw verzióval? Mert ahogy nézem 1098-as végű van rajta és elég nagy ugrás az új fw hozzá... esetleg egy köztest megpróbálnék.
-
Sawyer1985
csendes újonc
mindenhogy hibát dob... hogy értve "Qfinder Pro programba próbálod," ott csak magát a Qfinder Prot frissiti nem a belsö vezérlőprogramot. nem?
-
bela85
aktív tag
válasz
Sawyer1985 #8748 üzenetére
Qfinder Pro programmal is próbáltad már? (nem a NAS felületén, mint ahogy a képet küldted)
-
Sawyer1985
csendes újonc
Windows 10en probálom... és a 8TB-ból több mint 4,25TB szabad van!
-
bela85
aktív tag
válasz
Sawyer1985 #8746 üzenetére
Szia! Van elég hely a lemezen? Automatikus frissítésnél és manuális frissítésnél is ezt írja? Esetleg ha windows-on keresztül a Qfinder Pro programba próbálod, ott is hibát dob?
-
Shelymes
csendes tag
Ugyanitt kifogástalan állapotú HS-251+ eladó!
(A hirdetést a HardverAprón keresd) -
-
Pille99
tag
válasz
Pille99 #8685 üzenetére
Hali,
megvettem az SSD tartót, amit ajánlottál.
Működik, örök hála érte.
Ellenben olyan nagy sebesség növekedést nem tapasztalok, sőt még lassulást is mértem.
A mért adatok:
Jelenleg 2 HDD van a NASban.A 3-4 helyen SATA SSD volt benne gyorsítóként. RAID 1.
16 GB-os fájl NASról PC-re írása 61 mp-ig tartott. (265-280 MB/s)
visszafelé 204 mp!!! (0-200 MB/s között ingadozott)Gyorsító SSD nélkül a NASról PC-re másolás 63 mp.
Vissza 77 mp. (204 helyett)M.2 SSD-vel :
PC->nas: 90 mp
NAS-> PC: 77 mpSok kis fájl másolása (497 MB, 7086 fájl) PC-ről NASra
gyorsító SSD nélkül: 4:53 perc ,
visszafelé 2:28 perc.
gyorsítóval PC-ről NASra: 3:52 perc (itt van jelentős gyorsulás)
visszafelé nem mértem, mert csak írásra állítottam be a gyorsítást a NASonA PC-ben is SSD van és 2,5G-ás lannal vannak összekötve.
-
Squirrel
őstag
Bocsánat, nem 264, hanem 262 felé húzok. 264 kicsit drágább...
-
Squirrel
őstag
-
tacsk0
aktív tag
Az alábbi androidos appok nem tudják kezelni azt, ha a user pwben space van. 2 napom ment rá... Gondoltam megosztom hátha más is éppen küzd velük:
Qfile 3.3.0.0818
Qmanager 2.19.4.0915
Vmobile 3.6.0 -
szbarna1
csendes tag
Sziasztok ! Adott egy TS-453D NAS amire fel telepitettem a Transmission es a QBittorent klienseket torenttre. A gond az, hogy tolteni le tudok de viszont a seedeles nem mukodik megy egy rovid ideig par pasodpercig utanna leall es azota sem indul ujra. A regi NAS-on ami egy Zyxel amin szinten a Transmissoin fut tokeletesen seedel vissza. Nem tudom mi lehet az oka, hogy a Qnap nem seedel. Ja es a portok nyitva vannak mind a rooterbe. Van valakinek otlete esetleg mi lehet a problema ?
-
Gaben92
őstag
válasz
Squirrel #8725 üzenetére
Ha nas-t cserélek akkor azon gondolom friss firmware lesz.
Az erősen függ attól mi a terv. Az OS a HDD-kre települ, a NAS-ban csak egy beépített flash van amin van - egyebek mellett - egy firmware telepítő. Gondolom (remélem) az a terv, hogy új NAS + új HDD-k, ezesetben inicializálás után friss OS-ed lesz valóban. Ha csak át akarod hajintani a régi HDD-ket az új NAS-ba akkor az nem fog menni nálad mert ilyen esetben cipeled magaddal az egész OS-t malware-estől.
Új NAS-ra.
Attól függ mik az igények. A 231k és a 231p3 között utóbbi javára billen a mérleg (erősebb CPU, 2,5Gb LAN) de ettől még ugyanúgy 32 bites ARM mindkettő. A HS-264 már teljesen más cucc, ott már 64 bites 4 magos Intel CPU van, mindkét port 2,5Gb, USB-k is már 3.2 Gen2-k.
Ha tényleg akarod használni miédialejátszónak akkor én simán venném HS-264-et de én nem vennék már ARM-es NAS-t alapból ilyen-olyan dolgok miatt. TS-253D-t adnám még hozzá a listához, igazából én utóbbi kettő között döntenék, de mint írtam nekem az ARM annyira no-go, hogy nem feltétlenül releváns a véleményem.
-
Squirrel
őstag
válasz
Gaben92 #8723 üzenetére
Ha nas-t cserélek akkor azon gondolom friss firmware lesz. Felteszek egy malware removal-t (ahogy a support is javasolta, csak mint fentebb írtam hiába teszem fel, nem fut, nem scannel - firmware 2018-as) aminremélhetőleg lepucolja ezt a fost. Ha nem, hát így jártam. De mi jöhet szóba? 231k, 231p3 vagy 264?
-
Gaben92
őstag
válasz
4Grider #8721 üzenetére
Attól még hang nem lesz DTS codec hiányában.
Squirrel:
Ha bekaptál egy malware-t akkor jó eséllyel az adataidnak vagy kuka, vagy viszed magaddal az újra. HDMI-s NAS-okkal én nem szórakoznék ha nézel valami fincsi 4k HDR cuccot felirattal megspékelve. Nálam ATV 4k van Infuse Pro-val, NAS-on pedig Plex szerver (utóbbi nem kötelező, én is csak az Anime metadata miatt használom mert csak Plexhez van értelmes plugin). -
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Akármit csinálok (Qnap tech centert is involválva) egyszerűen nem tudom semmit installálni a 231P-re. Se vírusírtót, se firmware-t, semmit az ég világon. NAS ként működik kifogástalanul, de küldi szerteszét a qnatsch nevű fost és emiatt az internetszolgáltatóm le akar tiltani. Így a NAS-t le is húztam a hálózatról. Miután az adatokat nem akarom elveszteni, így ismét qnap nas jön szóba. Mi ajánlotok a 231P helyett? Érdemes hdmi kimenetes nas-on gondolkodni vagy értelmesebb egy medialejátszót is venni mellé? Öreg Panasonic plazma (VT60) eddig lejátszott mindent egész jól, de az új kiszemelt lg oled-ek a dts-t nem támogatják már, így kell megoldást erre találni.
Köszönöm a javaslatokat.
-
tacsk0
aktív tag
válasz
Impair1980 #8698 üzenetére
Beszereztem egy Axagon PCEM2-NC PCIE NVME M.2 adapter-t és egy Hynix BC511 256GB ssd-t. A terv az volt, hogy inicializálom a nast (ts251d) es diskek nélkül az ssd-re telepítem a rendszert. Ez nem jött be mert fel sem ismerte...
Ezután visszaraktam a diskeket es megnéztem mi a helyzet a storage & snapshots centerben. QTS felismeri az adaptert és az ssd-t is viszont csak és kizárólag gyorsítótárként használható de ott is javasolja a raid1-et. Új storage pool létrehozásánál meg ezt linket dobja be amiből egyértelmű a helyzet:Why can't I use NVMe PCIe/M.2 SSDs for storage? | QNAP
(nekem nem er 35-40k-t a qnap adapter + ssd, hogy a rendszert azon taroljam)
-
válasz
Impair1980 #8698 üzenetére
Tuti? Szerintem a Qnap saját flash tárolón tartja az operációs rendszerét. A Synology rendszere működik úgy, hogy a belerakott tárolóra telepíti magát, és onnan fut.
-
MCGaiwer
addikt
hello,
TS-251 5.0.1.2145 FW verzióval
Download Station-el lefelé tölteni lehet, de a seed nem indul el.
Most volt frissítés, de nem találom, mi lehet a baj. -
beef
őstag
Keresek valamilyen automatikus backup megoldást a MariaDB adatbázis mentésére.
Ezt találtam egyedül, a leírás alapján tökéletes lenne, de magát a scriptet nem találom. -
Biga123
addikt
Current firmware version:QTS 5.0.1.2145
Nekem a Serviiot nyírta ki.
Alapból kiszedi a pipát az appcenterben a digital signature résznél, ezért minden ilyen progi megállt ma reggel , pipát visszarakva sikerült újraindítani őket , kivéve a serviiot.
És ha újra akarom rakni akkor közli h downgradeljem a QTSt -
Vesa
veterán
Frissített már valaki a ma kiadott Firmware verzióra (5.0.1.2145)? Nekem azóta a teljes security app szekció ment a levesbe. Se a Firewall, se a Security Counselor nem indul el.
-
Vesa
veterán
válasz
Biga123 #8701 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, de sajnos nem ez volt. Végül az MS fórumán találtam meg a hiba okát.
A windows hálózati kártyái úgy vannak kialakítva, hogy csak akkor ismerik fel a hálózatot, ha elérhető egy Windows DHCP server ami osztogatja az IP-ket, DNS-eket és hálózati konfigurációkat. Ha nem áll rendelkezésre DHCP server vagy Domain Controller, akkor automatikusan Public hálózatba teszi a kapcsolatot (Unidentified network) és ezt át sem lehet állítani sehol Private-ra.
Namost nálam a Public csoportban le van tiltva a Network Discovery, csak a Private csoportban engedélyezem. Innentől egyértelmű, miért nem látja a közvetlen kapcsolaton, és miért látja a routeren keresztül. A gond az, hogy a windows által automatikusan "Unidentified network"-nek azonosított hálózatot át se lehet állítani Private-ra. Illetve egyetlen módon lehet, mégpedig Power Shell-en keresztül, parancssorból.
Ez működik ugyan, viszont az a gond vele, hogy valamiért nem jegyzi meg a beállítást és restart után ismét Public lesz.
Azt mondjuk így sem értem, hogy akkor a Qfinder miért látja...
-
Ear001
addikt
válasz
Iamwhatiam #8697 üzenetére
Milyen protokollon megy a kommunikáció?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 455 G5 - AMD A10 I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest