Hirdetés
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
a topikot veszélyes volta miatt zárom.
való igaz, hogy alapelveket nem sért, de vegyészként pontosan tudom, hogy milyen veszélyesek ezek a dolgok. márpedig az otthoni kisvegyészek először a biztonságról mondanak le... aztán pukkan a fazék, ég a ház, repülnek az ujjak, fröcsög a vééér... inkább ne.
mod: természetesen nem a topik a veszélyes, hanem a benne található információk, linkek lehetnek otthon, tapasztalatlanul, vagy nem kellő odafigyeléssel végezve veszélyesek. másrészt jó részükhöz szükséges anyagok beszerzése legális úton problémába ütközik... asszem ezt nem kell tovább ecsetelnem.
-
Zewa
senior tag
Ideje lenne egy kis életet vinni ebbe a topicba!
Én is pyrománkodom de szinte csak teljesen saját készítésű cuccokkal.
Mostanság már eljutottam odáig hogy az általam elkészített rakéták, vetőcsövesek (csőből kilőtt "rendes" tűzijátékok), vulkánok és egyebek frankón működnek.
A kémiát is megszeretette velem.
Valaki esetleg szokott ilyennel foglalatoskodni szabad idejében?Végére 2db link ahol sok kérdésre válasz találtok: [link] [link]
-
TexT-BoY
addikt
tök jo ez a gyerek csak jáccik beállás

nekem 5.-es korom ota van mobilom (A40el kezdtem , aztán 5510, aztán elloptak tölem egy 3510est, azóta pedig egy LG eltört késöbb pedig egy 3410es... de az 5110es után mindet SAJÁT pénzböl vettem és tartottam fel) és soha nem szoktam jácani kb 20órát játszottam, 22órát beszélgettem 1év alatt a 3410el...
És hogy örüljetek most fogok beruházni saját pénzen egy 6230asba (4honapja erre gyüjtök meg dolgozok meg minden). 3410emet pedig hugom megkapja 1.osztályos korába mert jo az ha van neki ... szerintünk
JA és on: idén voltam először szilveszerezni és kb 10db petkot dobtam el egy medencébe...
[Szerkesztve] -
Baliszoft
csendes tag
Nekunk van kutyank is es petardazni is szoktunk (mondjuk a durrogo eldobos zold baromsagot nem szeretjuk, gyakorlatilag semmi ertelme). Iden vettunk nyugtatot az allatorvosnal, beadtuk a kutyanak, es vegig aludta a szilvesztert (elozo szilveszterkor bepisilt annyira felt). Most szinte semmire nem figyelt fel (gyakorlatilag le se sz.rta hogy durrogas van), ajanlom mindenkinek.
-
Apophis
őstag
A mienk átszökött a szomszédba, alul szétfeszítette a drótkerítést (most költöztünk, még nem csináltunk rendeset). Első alkalommal csak a lábtörlőre kuporodott, később kinyitotta az ajtót, és várta, hogy behívják. Még szerencse, hogy idős házaspár lakik ott, nagy állatbarátok, és nem zavarták el szegényt. A környéken rengeteg kutya szökött el, szerencsétlenek csak csavarogtak céltalanul, teljesen sokkot kaptak.
-
Kiskokó
veterán
eehhhh !!
ilyet se láttam még !! e za topic 1 hete még zárva volt !!
Ui:. Mobilok. tőlem a 9 éves gyereken is lehet telefonja de nem 50-100 ezer ft-s ráadásul hogy a 90%ban játszásra fogja használni !
pl.
nokateóim 10-9 évesek megkapták anyuk apjuk régi telóját ! OK
És mire hsaználják ?? egyik gyerek az egyik szobámban a másik a másikban 3 méterrel arréb és küldok a 30f-s smseket hogy ''szia hogyvagy ?'' meg ''szeretlek'' megy ilyenek !
de tőlem midneki azt csinál amit akar! felőlem már az 1. szülinapjára is kaphat telefont a gyerek. sőt lehet az 50-100 ezer ft-is aztán majd ütheti a fejét hogy a drága telefont szétrágja 1 évmúlva meg lenyel darabokat belől. -
Nem kamuzok, és sosem kamuztam!
A smiley igaz, elismerem, de igyekszem!
Amúgy különösebben mi a bajod velem? Ártottam neked? Volt tán rossz üzlet? Esetleg szóval?
Peace!
Ui.:Szerintem nem az a gáz ha minden második mondat után van egy smiley, hanem ha egymás mellé tesznek 5-öt! -
Zozoo01
tag
Sziasztok!
Megosztom veletek, hogy hogyan telt az idei szilveszterem. Éjfél után pár perccel indultam a sógorommal és a kutyájával az állatkórházba, mert a blöki rosszul lett a petárdáktól. A doki az ügyeleten nem aludt, hanem a benn fekfő betegeket nyugtatta. Elmondása szerint sokkot kapott a kutyánk, de még kezelhető állapotban volt. Kapott egy nyugtatót, másnapra kialudta. Elsején visszavitte sógor, hogy lássa a doki nincs-e komolyabb gond; szerencsére nem volt. Vizsgálat közben elmesélte, hogy 3 kutyát kellett az éjszaka elaltatnia, mert szabályosan becsavarodtak. Másik ismerősöm (egy 60 éves férfi) az új évet a kutyaházban töltötte az udvaron, mert csak így nyugodott meg a kutyája...
Miután hajnalban hazaértem, megnéztem az én kutyámat, egy németjuhász kant. Még mindig remegett.
Ezer ilyen történet van. Akinek kutyája van szerintem el nem dobott egy petárdát sem. No offense, csak sztorik... -
Megin az van... jöttem Én, és senki nem ír! A Doom-os topicban, meg mindegyikben ez volt!!

Rejtett UP! -
Szalma
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
(Az is egy lehetőség, hogy nem késik az ember... Ráadásul a legjobb.
)
Szeretettel:
Szalma -
Apophis
őstag
10 éves kölyöknek még OK, de egy 4 éves, beszélni alig tudó totyogósnak? Minek? Használni sem tudja szerencsétlen!
Esmeinhez csatlakozva, 12 év alatt nevetséges, de egy 16-18 éves csóka már rendeltetésszerűen is használhatja. Én gyerekemnek ilyen fiatalon max a régi, használt cuccomat adnám. Bár ma már fillérekért lehet mobilt kapni, tehát végülis mindegy. De én 100k-s cumókkal látok 10 éveseket, akiktől max ellopják, de hogy ki nem használja, az fix... -
killerjohn
addikt
Eldobom az agyam ! Itt most komolyan arról szól a vita, hogy kinek ''lehet'' mobiltelefonja >szerintetek< ??!! Szóval korhoz kellene kötni. Értem. Ezt a b*r*m*s*g*t. Az, aki most 30-40 éves, könnyen beszél, mert neki esélye sem volt 16 éves korában mobilozni, mert még nem létezett! Én havonta kb. 600 percet beszélek mobilon (nem dumcsizni szoktam, hanem munka ügyben). Hát nem sokkal jobb valakit felhívni, hogy ''kések 10 percet'', mint hagyni szerencsétlent rám várni a fagyban? És ez csak 1 példa. Az a hozzászólás sem volt semmi, hogy ''18 éves korig csak szülői engedéllyel''. Már elnézést : 18 éves koráig gyereknek hívják az embert - na de a ''gyerek'' nem egyenlő ''a szülő tulajdona'' fogalommal. És a végén megjegyezném, hogy nekem sem volt mobilom 18 évesen, de az én gyerekemnek attól a pillanattól lesz, amikor már elmehet otthonról iskola után az osztálytársához, barátjához (sacc/kb 10 éves) - azért, hogy ha valami van, akkor fel tudjon hívni. szerintem.
-
Moloko
csendes tag
-
dj.saabe
aktív tag
az a baj hogy akitől szerze ma petárdát nemkapot szállitmányt igycsak karácsony után tom megvenni most tök üres vok !! pedig akor adnám aj ó ötleteket mit csináljjatok.
-
dj.saabe
aktív tag
aha JÁTÉKmobilja mi ?? Vagy olyan ami nemműxik.
Ja és ha nemfigyeltétek volna meg rendesen amit irtam nekem csak azzal van mégjobabn a bajom hogy jólvan 9 éves gyerek megkapja az apja régi széthasznált telóját és rossazbbik eteben is azért még játszani lehet rajta. de ha egy kis gyereket meglátok 30vagy többezer ft értékű telefonnal hát az már fáj... ha a gyerekednek van egy most 500 ft-ba kerülő ''féltéglája'' akkor azt még ugy elnézem.
Ha meg igazi akkor Grat !! -
dj.saabe
aktív tag
hát igen sokmindent kilehet találni csak kikell menni és gondolkozni és ha elkap az ihhlet .......
mi itthonról régen a pálcás üzijátékot (már nemveszünk mert neméri meg a 40-50 db-osak siokkal jobak és nemkell 10secenként gyújtogatni) szal pezsgősüvegből löttük utána meg petárdákat dobáltunk bee a végére sok kis szilánk maradt belőle pedig az anagy 2 literes vagy mennyis pezsgősüveg volt volt vagy 6mm-es vastag üveg.
DDDDDD 
-
TheVeryGuest
senior tag
-
winamp
tag
Én 17éves vagyok de máig szeretek szilveszterenként petárdázni. Persze az tényleg unalmas ha csak úgy mész és elhajitasz eggyet. Én pl mult év szilveszterén elmentünk haverokkal, aztán találtunk egy bazihosszú vas csövet ilyen álvánnyal(komolyan mondom olyan volt mint vmi kilövőállomás
).Volt nálunk rakéta is, majd fogtuk és a csőböl lövöldöztük a rakétákat!
Ez igy élőben nagyon király volt! 
-
-
Pópa
senior tag
Beszereztem 100 petárdát én is, de már el is adtam a felét. Semmi értelem, eldobál az ember 10-15 darabot, aztán megunja.
-
dj.saabe
aktív tag
Nemtom hogy valaki jártas-e BalatonBogláron. de ott a szabadstrandon agusztus 20.án fél órás tüzijáték szokot lenni nagyon szép előtte 20 perces lézershowval. nagy tutira megszokták csinálni. ha valaki esetéeg ismerős ot vagy láttta már irhat róla.
-
wildrain
addikt
Ennek a topicnak van egy gyenge RGB-feelingje...

-
Jenő
aktív tag
Nem látom semmi értelmét a petárdázásnak, de a tűzijátéknak se nagyon. Mi benne az élvezet, az hogy ''pukk''? Ez olyan, mint amikor a fiatalok azon mosolygnak, amikor szellent egyet a másik.
''15 és fél évesen'' taknyosokról beszélni szép dolog. Majd pár év múlva (se).
-
KERO_SAN
aktív tag
Eleg durva ez a topic.
Dj saabe, te eleg durvan szefos vagy. -
Toness
őstag
foszforral töltött tollbetétrakétát csinált már valaki? tök jó poén amikor elröpül rohadtgyorsan és olcsó is, csak sokat kell evvel is szarakodni és a végeredmény meg fél mp alatt elszál, lehet színezni is a fényét adalékokkal.
-
X-COM
nagyúr
-
Toness
őstag
Az volt kemény amikor koleszba voltam egyszer szilveszter előtti héten, petárdával mindenki fel volt készülve és a szobába gyerek zenét hallgatott, páran beleraktak 5-6 petárdát az őrzött cserepes virágába és egyszercsak hatalmas robbanások a kb 6m2-es szobában és hullott a föld mindenfelé, a virág meg cafatokban mindenhol, a hülyék bedugták a petárdákat a virágföldbe

-
dj.saabe
aktív tag
ja manapság ez a legrosszab hogy már a kis ''sazrosoknak'' minden megvan engedve meg mindenk megkapnak!!
pl én most 15 fél vok (ha mégg nemtudta volna valaki
) és az első mobilomat 13 és fél éves koromban kaptam meg kb 3 hónapnyi könyörgés utána és most fél éve kaptam/vettem egy újjat.! És eben az a legidegesitöbb amikor Kis taknyos gyerek 8-9-10 éves olyan telefonnal szaladgál amilyen sok felnőttnek ugy van hogy töb hónapig gyűjt rá. bazz jólvan talán még annyi hogy legyen telefonja hogy ellehessen érni mert amugy ugyse használja de nem 80ezres meg drágább telefonook sőt ég a 40 ezret is sokallom egy 8.9.10 ébes gyereknek kapja me gaza apja régi telóját és jólvan iminek neki új és ráadásul drága ?? é ez csak egy dolog a sok közül . Igaz nemvagyok még valami nagy veterán de akkor is. -
Toness
őstag
Engem is rohadtul idegesít már, hogy állandóan durrognak a petárdák a városban. És nem tudom nálatok hogy van, vagy figyeltétek-e, de legtöbbször kisiskolások petárdáznak, nálunk 2 kisgyerek futkosott, kb. általános iskola 4.osztályosok lehettek és avval játszottak, hogy ki tudja magasabbra dobni a petárdát

Azért ebből elég nagy balesetek is lehetnek, pl gyerek ot tartja a kezében és várja hogy mi fog történni... -
Esmein
nagyúr
Az agresszív petárdásoknak meggyújtanék egyet-egyet a kezében aztán hanyagul zsebrevágatnám vele a kezét.
-
Toness
őstag
Nekem meg a kedvencem a töltényhüvelyből készült foszforral töltött petárda, ezt szabad
(k**va hangos és olcsó is, csak meg kell csinálni) -
dj.saabe
aktív tag
Nemtudom ohgy ebben mi a tiltto talán a saját receptes rés za az kicsit de ha a neten megállta a helyét az az oldala tuti nem tiltott de ha gondolja valamelyik mod kiszedheti ha nemtettszik.
#1 válaszolok magamnak. A Kedvencem a 45 rakétából álló pálmafa/fűzfa effektes tüziljáték darabja oyaln 10-11 ft. A Görög tűz se rosaz ha jól összevan hangolva vagy 5-10 darab!! a patárdákat csak idéglenes használom nemtalálok nagy élvezetet benen nem olyan vagyok mint sokan hogy menenk az utcán és dobálják az útra ha nálam petárda van azgarantáltan nagyot fog szólni
majd leeht elmondom amiekt szoktam csinálni.
amit tavaly szereztem nagyon vad volt tuti kis anyag !! 500ft votl darabja (viszonylag olscó) Egy kb 20 cm hosszú és 3 cm Sugarú tehét 6 cm átmérőjű petárda nagyon tuti volt vetem vagy 5-őt és azokat is még ugy dobáltam mint a sim petárdát pl kukába bele + titok. elősször amikor mondta a cávó nemakartam venni de amikor megláttam megbűvölt a kinézete maga a nagysága meg a teljesen koromfekete papir rajta halálfejekkel !!..... -
dj.saabe
aktív tag
Ez furcsa valami BUg ?? két topic és nemugyanaz.
-
dj.saabe
aktív tag
Na mivel közeledik a Szilveszter sokan megvannak őrülve a különböző hang/oprikai cuccokért.
ide irhatjátok mia kedvenc vagy mit szeretnétek kipróbálni mikről hallottatok/látatok ami különleges. vagy házilag készitette cucc receotjét is megoszthatod velünk. vagy akármi. petárda, tüzijáték,''bomba'', és miegymás.
ez lesz a nagy Pyros Topic. Bővebben: link
Aktív témák
- PlayStation 5
- GL.iNet OFF topik
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Hardcore café
- Sorozatok
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Valaki esetleg szokott ilyennel foglalatoskodni szabad idejében?

(Amúgy nem ez az igazi ok!)
A smiley igaz, elismerem, de igyekszem!

De szerencsére már nincs sok hátra.