- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Ne ijesszétek már el...
Én írtam egy DOS extendert segítség nélkül (van beépített debuggere is, de az nem lesz kész már soha :D), szóval csak kitartás kell.
Először is le kell tiltani minden megszakítást. Utána létre kell hozni a GDT-t, IDT-t, egy TSS-t (ha nem csak 0-ás privilégium szinten akarsz szüttyögni), ezeket betölteni a megfelelő regiszterekbe. A GDT-ben minimum kell egy kód és egy adat szegmens leírója, ha nem csak 0-ás p. szint van, akkor kell még egy-egy ezekből megfelelő jogosultságokkal. Az IDT-ben kell a megszakításoknak (mind a 16-nak) és az exception-öknek bejegyzés. Ha BIOS-t is akarsz használni, akkor nem árt egy int vagy call gate, amivel hívhatod virtual 86 módban a valós kódokat. Ha kultúrált vagy, akkor csinálsz LDT-t is (ez egy bejegyzés a GDT-ben) és betöltöd azt is a megfelelő regiszterbe. Ajánlatos még átprogramozni a PIC-eket, hogy ne olyan kretén helyeken jöjjenek az interruptok (ne ütközzön például a GP Fault-tal a HDD). A GDT, IDT, TSS (szóval ezek a táblák nyugodtan lehetnek data sorokban, csak a bázisukat kell számítani, kivéve, ha mindig ugyanoda rakod).
Kérdezz nyugodtan, sajnos forrást most nem tudok bemásolni, mert nincs bekötve az első, szeretett, kicsi HDD-m, de ha kell, akkor szívesen megteszem, remélem még működik.
Sokat szoptam a témával, jelentősen lerövidítheti a fejlesztési idődet a segítség (mert okos intelék nem írnak le ám mindent...:(). Még az a szerencséd is megvan, hogy teljesen dokumentáltam, hogy később is megértsem.
Szerk: úgyis kihagytam valamit, ha kell még a segítség, szólj!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honda topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS4 Pro - CUH7216b - GoldHen BD-JB Lapse - Samsung 500GB SSD
- HP OMEN X 35 X3W57AA
- Gigabyte GAMER-ke FullHD IPS Core i7(8 3,4Ghz),GTX 2/6GB DDR5 128BIT VGA,16GB RAM/560GB-1TB SSD
- Dell i7 1355u(12x5Ghz)15,6"FullHD IPS,8-48/256-1TB,világító billentyűzet,Új állapot
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Passzív MiniPC! Intel Core i5-8350U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest