Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- TCL LCD és LED TV-k
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Mini-ITX
- RAM topik
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Üdv!
Tehetséges, az már biztos, de úgy néz ki , én egy ilyen [link] mellett maradok. Valahogy az a tükör nem jön be nekem. Szerintem csak mégegy pont ahol veszíthetek a fényerőből. -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Nem, de [link] itt már inkább.

-
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
én nem úgy oldanám meg
Szívesen venném a tanácsokat
kissebb kijelző nem játszik a felbontás miatt. -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Ez az, amit még nem tudok. De hétfőn irány a szaküzlet.
A fénytanos postból nem nagyon tudtam mit kihámozni.
Ez most azt akarja jelenteni, hogy az ívfény a legjobb nekünk, egy UV szűrővel? A fémhalogén izzó az ívfénynek minősül, igaz? -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Hopsz...efölött elsiklottam.

Azért a rengeteg pénzért nem csak egy búrát kapsz, hanem az összes elektronikát beépítve a lámpatestbe.
Itt ismét gondban vagyok, mert még mindig nem tudom pontosan, mik azok az alkatrészek, amik kellenek egy fémhalogén izzóhoz.
Eddig ilyen alkatrészeket soroltak: előtét, gyújtó, folytó, ignitor, kondi, fázisjavító. De, hogy ezek közül, valóban mind kell e és, hogy mire jók, arról még fogalmam sincs. -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Mihez kell több freshnel?
Az okosak az írták minden fele, hogy a TFT elé és mögé is kell egy fresnel. Sőt még olyan vélemény is volt, hogy az optika felőli fresnelt egy kicsit meg kel dönteni a tökéletes kép érdekében. Sajnos mindezeket majd akkor állíthatom biztosan, ha kipróbáltam. Remélem nemsokára. -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Az egész lámpatest és egy izzó bele, de miután tönkremegy az izzó, cserélni kell. Ebben az esetben kell az új izzóért 7200-at fizetni.
-
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Ez az amit még nem tudok, de rajta vagyok a témán. Viszont azt már megtudtam, hogy az izzó 7200-ba kerül. Ami szerintem kibírhatós.
-
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Mindenképpen fémhalogén izzót szeretnék használni, persze ez nem azt jelenti, hogy előtte nem fogom kipróbálni az itthon lévő könyvvetítő izzóját. Annak is félelmetes fénye van és meg is van hozzá minden, hűtés foglalat, miegymás. Persze annak nem hiszem, hogy kielégítő legyen a fénye, de egy próbát megér.
A trapéz korrekciót sajnos nerm tudom kivitelezni, de ezzel úgy vagyok, hogy talán nem is fog kelleni.
Vannak még fehér foltok, ha esetleg tudod, hogy ezek mi a csodák és mire jó, szívesen venném, ha megosztanád velem a tudásod: UV szűrő, hőszűrő, infraszűrő.
Egy ötlet a kicsire: [link] -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Szerintem az ára ezen a szinten elviselhető és, ha belegodlol az ember, utána a fentartási költség töredéke a gyárihoz viszonyítva. Az, hogy nagy, nem baj, legalábis nekem. Mivel nem akarom majd szállítgatni, amúgy sem tesz jót a hurcolgatás a gyárinak sem. A méreten egyébként lehet csökkenteni a tükrözéses módszerrel. Azzal csak az a baj, hogy a tükör még rontja, az amúgy is éppen elfogadható minőséget.
Ha ügyes leszek olyan 70K körül ki fog jönni a dolog. Már folyank a tárgyalások fresnel és izzó ügyben. -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Az 500W-os halogén csak a kezdeti próbálgatásra jó, nézd meg a 96-osban a linket, ott vannak ''csodák''.

Igen a lencsék egy kissé nehézkesnek tűnnek, főleg a fresnel, de már azt is lehet beszerezni. -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457
üzenetére
Én azért szeretnék egy ilyen porszívós dobozt.

Az a bajom a használt projektorokkal, hogy azt sosem lehet tudni, hogyan, meddig használták. Az eleve izzócserés meg kínlódás is lehet. Plussz az izzó elhalálozása, azt bizonyítja, hogy jónéhány üzemórán túl van már a vetítő.
Elméletileg a porszívó doboznak az is előnye, hogy az izzó nagyságrendekkel olcsóbb bele, mint a gyáriba.
Pár új kép:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- RENNSPORT
- Vicces videók
- Trollok komolyan
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Xbox Series X|S
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Zalman S3 Black modern, letisztult szèpsèg
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kissebb kijelző nem játszik a felbontás miatt.