- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
Lehet nem tudta mit ír az ember. Mondjuk kb 1 évig használtam a 32 bit miatt, de a systemd-s SUSE Tumbleweed gyorsabb tőle ugyanazon a régi notin. Megvannak a korlátai, kevés csomag, ilyesmi. De amíg használtam soha nem volt gond vele. Egy próbát mindenképp megér, jó kis disztró.
-
Penty
aktív tag
A Voidon az alapértelmezett init rendszer a runit, nem a sysvinit.
A Devuan egy kiadás alapú disztró és a Debian systemd-herélt változata, a Void meg egy rolling alapú, mindentől független önálló disztró, ami nem függ semmilyen más rendszertől. A kettejük között annyi a közös, hogy mindkettő systemd-mentes és a Linux kernelt használja. -
Penty
aktív tag
A Voidnak konkrétan semmi köze a Devuanhoz és elég messze van az egyszemélyes fejlesztéstől.
Bár ez a topik, ha jól látom, a Void alapokra épülő Project Tridentről szól, amiről nekem semmi fogalmam... -
Heló!
Én meg pont most gondolkodom a void-on.
Azt látom, hogy teljesen más csomagok frissülnek náluk, mint ami nekem fontos lenne, de nem tudtam sem a devuan alapról, sem az egyszemélyes fejlesztésről.
Valami olyan disztrót keresek, ami a régi low-end x86 NAS-omra elhozza mindig az aktuális hibajavításokat a nekem fontos csomagokkal együtt, de lehetőleg alaposan tesztelve.
Eddig a void tűnt ilyennek a leírások alapján. Egy régi netbook-ra fel is tettem, és ott jól műxik; a MUSL verzió még gyors is, talán az Arch-nál is gyorsabb.
Most elbizonytalanítottál.
-
whbear
senior tag
Akkor most én is elhagyom a topicot. Az otthoni gép is opensuse lett és nem sírom már vissza a Voidot. Kicsit megállt náluk az idő sajnos. Lehet ez betudható az egyszemélyes feljesztésnek és a devuan alapoknak.
-
whbear
senior tag
Sziasztok!
Most fogok telepíteni Void Linuxot. A 32 bites xfce verzió lett letöltve, egy régi gép újrahasznosítása lenne a cél. Egyébként Arch Linuxot használok, a rolling modell és a 32 bites támogatás miatt gondoltam rá. Van esetleg aki használja? -
csixy
addikt
Most raktam fel a Void Linuxot egy USB-s SSD-re. Kicsit félve babráltam a telepítővel, de sikerült. GPT-re raktam, bootolható UEFI és Legacy vason is egyaránt. A Cinnamon musl live image iso lett kiírva egy pendrájvra abból telepítettem. Csak hagyományos ext4 partíciókat használok. Systemd mentes és rolling, ezt ki kell próbálni.
Most kutatok utána, hogy az RTL8821ce wifi kártyámra hogyan tudnám ráokosítani. Egyenlőre tetszik. A trident projectet még nem néztem.
-
törölt tag
Üdv. Mindenkinek!
Véleményem szerint egy új színfolt érkezett a szabad szoftveres világba. Arra gondoltam, hogy egy saját topikot talán megérdemelne.
Kezdjük onnan, hogy volt (van) a PC BSD > TrueOS a saját fejlesztésű Lumina asztali környezettel.
[link]
[link]
[link]
Nagy vonalakban, a teljesség igénye nélkül felvezetőnek, talán ennyi elég. Öreg motoros BSD felhasználók jöjjenek, hogy teljes legyen a kép!Egyszer csak több okból kifolyólag egy szűkebb csapat úgy döntött, hogy BSD alapokról átállnak Linux alapra és a Lumina-t viszik tovább, mint asztali környezet. Linux-ból sem egy "egyetemes" "öreg" disztrót választottak, hanem egy fiatal, sok szempontból forradalminak tekinthető. Új kihívásokat kereső és új igényeket kielégítő független disztrót a Void Linux-ot.
[link]
[link]
[link]Nos ebből az ötlet halmazból született meg a Project Trident.
[link]
[link]Érdekesség képpen ilyeneket említenék meg:
- Init rendszer: Runit
- Fájlrendszer: ZFS
- Csomagkezelés: XBPS
- Kiadási modell: RollingJó magam annyit tudok tenni a témához, hogy feltelepítettem VBox-ba és próbálom a használhatóságát tesztelni. Bizonyára a kezdetekben nem számíthatunk annyi elérhető szoftverre, mint egy elterjedt disztrónál.
Nagyon kíváncsi vagyok az "ínyencek" véleményére. Azokéra akik mélyebben belelátnak egy disztró lelkivilágába.
Jó elgondolás-e egyáltalán ez az útkeresés, kicsit (vagy nagyon) szembe menve az iparági trendekkel, szabványokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- OLED monitor topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged