- Apple MacBook
- Akciókamerák
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eljött a vég kezdete? | Sora 2 – beszéljünk róla
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv. Mindenkinek!
Véleményem szerint egy új színfolt érkezett a szabad szoftveres világba. Arra gondoltam, hogy egy saját topikot talán megérdemelne.
Kezdjük onnan, hogy volt (van) a PC BSD > TrueOS a saját fejlesztésű Lumina asztali környezettel.
[link]
[link]
[link]
Nagy vonalakban, a teljesség igénye nélkül felvezetőnek, talán ennyi elég. Öreg motoros BSD felhasználók jöjjenek, hogy teljes legyen a kép!Egyszer csak több okból kifolyólag egy szűkebb csapat úgy döntött, hogy BSD alapokról átállnak Linux alapra és a Lumina-t viszik tovább, mint asztali környezet. Linux-ból sem egy "egyetemes" "öreg" disztrót választottak, hanem egy fiatal, sok szempontból forradalminak tekinthető. Új kihívásokat kereső és új igényeket kielégítő független disztrót a Void Linux-ot.
[link]
[link]
[link]Nos ebből az ötlet halmazból született meg a Project Trident.
[link]
[link]Érdekesség képpen ilyeneket említenék meg:
- Init rendszer: Runit
- Fájlrendszer: ZFS
- Csomagkezelés: XBPS
- Kiadási modell: RollingJó magam annyit tudok tenni a témához, hogy feltelepítettem VBox-ba és próbálom a használhatóságát tesztelni. Bizonyára a kezdetekben nem számíthatunk annyi elérhető szoftverre, mint egy elterjedt disztrónál.
Nagyon kíváncsi vagyok az "ínyencek" véleményére. Azokéra akik mélyebben belelátnak egy disztró lelkivilágába.
Jó elgondolás-e egyáltalán ez az útkeresés, kicsit (vagy nagyon) szembe menve az iparági trendekkel, szabványokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Apple MacBook
- Nintendo Switch 2
- November 4-én érkezik a Nothing Phone (3a)
- Akciókamerák
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Tőzsde és gazdaság
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U -8GB Sale.exe: 29.10.2025-ig Kedvezményes ár! 105.000ft!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest