-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
akrobet #9878 üzenetére
en xml be kezelnem le a problemat es abbol expression segitsegevel generalnam a kodot szerver oldalon. egyszeruen azert xml, mert xml-ul barki tud es kelloen rugalmas a szabalyok leirasara.
viszont lassabb lesz barmilyen nativ megoldasnal. de gyors es rugalmas is egyszerre nem tudom, hogy lehetne. nyilvan egy erre kulon letrehozott feldolgozoval, amit mar tobben is javasoltak meglehet oldani. de szerintem itt nem ez az elvaras. -
martonx
veterán
válasz
akrobet #9878 üzenetére
Szerintem a többiek ezt a C# ellenességet túllihegik, pontosabban félreértik, mivel a feladatot sokkal inkább SQL oldalon kell szerintem megoldani, mintsem C# oldalon. Ha adatbázisban jó, rugalmas és gyors modellt tudsz felépíteni, akkor azt kezelni már teljesen mindegy, hogy milyen nyelvben fogod.
És ugyanez igaz fordítva is. Ha db szinten elcseszed, na akkor egy szuper rugalmas PHP se ment meg attól, hogy le ne fosd a bokádat nap, mint nap a szabályok átdrótozásakor.
Én ugyan NoSQL-el állnék neki, de hiszem, hogy hagyományos SQL-el is jól megfogható a probléma, pl. raktam már össze repülőjegy árazó engine-t, aminek kellemesen bonyolult sok dimenziós mátrixokból kellett dolgoznia, és szépen megoldható volt sima SQL-el, 3-4 táblával, meg némi C#-al a DB felett. -
bambano
titán
válasz
akrobet #9878 üzenetére
rendben, akkor találj ki egy programozási nyelvet, aminek az értelmezőjét c#-ban írod meg. én phpban írnám, mert igazán nagyon durvát szerintem abban lehet kavarni, de ha neked c# kell, nem gond.
ha az értelmezőt c#-ban írod, akkor le fog fordulni és működni fog további függőség nélkül."Továbbá a kiindulási helyzet is az, hogy már adott a rendszer többi része, tehát valószínűleg késő lenne egy új programozási nyelvet "feltalálni" és az adatbáziskezelőt lecserélni.": az adatbáziskezelő lehet jó vagy rossz korlátozó tényező, de ha csak adatbázison keresztül kommunikálna a rendszer, akkor nem lenne gond, hogy más nyelvű modulokat faragj mellé.
"Namármost, ha én olyan szinten lennék (de nem vagyok) hogy írjak egy új nyelvet, amiben ezeket a szabályokat kellene írni, attól még nem szűnne meg a szükség a maintenance-re": ha az értelmezőt nem kell módosítani, akkor a kódot emiatt nem kell karbantartani, így az a fajta karbantartás nincs, ami akkor lenne, ha kódba vésnéd a logikát. a szabályrendszer karbantartását meg, szerintem, meg lehetne egyszerűen oldani, ha jól megmakrózod az egészet.
nem olyan nagy durranás, régi ibm gépeket assemblyben programozták, mert a makro assemblere mocskos jól volt megfaragva.
hasonlót, kicsit kisebb léptékben, csináltam magamnak nemrég, megvolt egy nem alvós hétvége alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest