Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz bambano #8179 üzenetére

Te amúgy szeretsz picit barokkos túlzásokkal élni néha, pl. itt azt írtad, hogy "bme vik-en mostanában bizonyítások nélkül nyomják a mateket. nem csak, hogy nem kérik számon, le sem adják", ez nem tudom, mikorra volt igaz, szerintem ezt csak kitaláltad. :D Persze lehet olyan gyakvez vagy oktató, aki valamilyen oknál fogva kicsit visszavett ebből, amikor XY neked ezt mesélte, fogalmam sincs, ez honnan jött. Nem volt még olyan sok éve például az analízis, érdekes, akkor még leadtak és kértek bizonyításokat. Ahogy volt számításelméletből is bizonyítás, kérték is. Algoritmuselméletből szintén. Adatbázisokból is. Aztán még sorolhatnám.

Az persze igaz, hogy az ELTÉ-n jóval mélyebbre mennek a matematika bugyraiba a progterven, sok ELTÉ-ssel beszéltem már, az alapján én picit túlzásnak is érzem egy informatikai oktatás esetében a - most részemről is barokkos túlzással élve, mert nem tudom a konkrét számadatot - százkilencvenhat analízis-félévet, amik persze elkúrás esetén évismétlősek (nincs kereszt), de ez egyéni ízlés kérdése, nyilván van olyan, aki úgy lesz fejlesztő, hogy kifejezetten komolyan van szüksége a matematikai/algoritmuselméleti/számításelméleti/stb. alapokra is, ilyen esetben például kifejezetten hasznos. BME-t gyakorlatiasabbnak érzem, bár ott is sok bullshitet ki kéne dobálni a büdös francba, mert egyszerűen csak elkúrni lehet az időt velük, jobb mérnök nem lesz tőle senki.

Munkakeresés szempontjából túl sok különbség szerintem sincs, normális helyen úgyis azt nézik, hogy mit tudsz, nem azt, hogy mit lobogtatsz.

• Jim-Y

veterán

válasz bambano #8179 üzenetére

Mindkettőtökkel egyetértek, munka szempontjából szerintem mindegy, hogy az illető BME-ről jött, vagy ELTE-ről.

Új hozzászólás Aktív témák