Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED monitor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Amúgy én dolgozom együtt olyan fejlesztővel (BME-VIK), aki nem ismeri a HTML nyelvet. De tényleg, nulla. Nem is értem, mert amúgy középiskolás anyag.
BME VIK-re jártam, ne is kérdezd hány évig.Eredetileg távközlés, aztán sokadik nekifutásra C# fókuszú szakirányon voltam.
Tanítottak mindenfélét (Pascal, C, C++, Java? aztán C#, Java, webes valamik), végül DB, DWH oldalon kötöttem ki.
Arra emlékszem, hogy egyik évben még a .Net 2.0 webes frameworkjeit nézegettük szakirány laborokon, következőben a .Net 3.0-át (Razor?), szóval valamikor tizenéve nézegettem a HTML, CSS, JavaScript akármiket is, de azokhoz nagyon nem értek (ahogy a Java meg C#-hoz sem.)Ellenben nemrég melóhelyen hozzámvágtak egy 700 soros SQL queryt, amit az egyik vezető Java fejlesztőnk csinált 5+ éve, elvileg 15 táblából szedi össze az ilyen-olyan webshopok hiteligényléseinek az állapotát.
Csak túl sokáig fut, néha megfekszik tőle a DB szerver, aztán attól az egész alkalmazás.
Még nem sikerült átlátnom a teljes logikáját, de némelyik alquerytől agyrákot kaptam, annyira rossz a futási terve: számlaszámonként lekéri a dokumentumok állapotát, rendezi beérkezési dátumra, kiválasztja a legnagyobbat, majd veszi a következő számlaszámot, és arra megint rájoinol leválogat, rendez, szűr...
Ezeket kicseréltem olyanra, hogy először rendezem a táblát számlaszámra és beérkezési dátumra, abból válogatom le a számlaszámonkénti utolsó sorokat, így mindjárt nem többtízezer számlaszámra külön-külön fut a query, hanem egy menetben az egész.
Mindjárt lefeleződött a futási idő, és a szerver sem pusztul bele.
Elvileg az SQL is középiskolás anyag, de jól csinálni az megint más skillszetet, gondolkozásmódot igényel, mint mondjuk a Java programozás.
Nyilván ez a frontend cuccokra is igaz, nehéz az almát a körtével összehasonlítani. -
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dolce Gusto
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Itt van Elon Musk chat alkalmazása, nem fogod elhinni, mi a neve
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Robotporszívók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium, 87% akkumulátor, Tactical Aramid tokkal, fóliával
- Ryzen5 win11 PC(RX6400/16gb/SSD/win11/Ryzen5-1600)
- MacBook Air 13" - M4 - 16 GB - 256 GB - 3 ÉV GARANCIA
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest