-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve-S
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség C programozásból. Egyetemre járok és programozásból kiadtak egy feladatot, de sajnos nem állok még olyan szinten hogy egy komolyabb programot meg tudjak írni. Persze azt várják, hogy 3 hónap alatt profi szinten tudjam a C nyelvet, de ez most mindegy. A határidő december 10 körül van. Leírom a feladatot:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Készítsen olyan C programot, amelyet le lehet fordítani Linux alatt! A programnak meg kell felelnie a házi szabványnak.
Készítsen olyan programot, amelynek a következő funkciói vannak:
- adott kapcsolóval lehetőség van egy fájlba beírni egy jegyzék fájljainak nevét (aljegyzékeket is),
- adott minta alapján megkeresi a kiindulási jegyzék hierarchiából az összes fájlt olymódon, hogy a fent említett fájlban keresi meg előbb a fájlt, és ott megtalálta akkor kiírja az útvonalat, ha nincs fájl akkor megkeresi, és frissíti az ''adatbázisát''!
A parancssori kapcsolók:
- Adatbázis létrehozás/frissítés:kereso - update kiindulasi_pont - Fájlkeresés:kereso kiindulasi_pont minta
Kiindulasi pont lehet pl.: /home/, /temp stb.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nem kérem hogy csinálja meg valaki helyettem, csak kellene egy kis segítség, hogy mégis hogyan kezdjek neki, milyen függvényeket használjak stb. Lehet hogy nem olyan nehéz a feladat, biztos csak én vagyok ennyire lámer, de örülnék ha segítenétek!
Amúgy voltak ennél sokkal durvább feladatok is, de nekem ezt tűnt a legkönnyebbnek ezért ezt választottam.
A segítségeket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Sorozatok
- YouTube
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Gaming notebook topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest