Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
cadtamas
tag
Sziasztok.
Pár hónapja tanulok Python nyelven programozni. Van egy feladat, hogy készítsünk egy Tic-tac-toe játékot.
Megcsináltam, fut is szépen, de felmerült néhány kérdés amire inkább általánosságban keresnék választ, ezért írom ide és nem a python fórumba.A játék állapotát egymásba ágyazott listákban tárolom.
[['n','n','n'],['n','n','n'],['n','n','n']] ha valamelyik játékos tesz egy jelet, akkor a megfelelő érték átíródik 'o'-ra vagy 'x'-re.
Az ellenőrző metódust úgy írtam meg, hogy kiírtam egy listába az összes állást amikor 3 egyforma van egymás mellett. 3 függőleges sor, 3 vízszintes és kettő átlósan és ha valamelyikre 'xxx' vagy 'ooo' stringet ad vissza, akkor nyert.
-A kérdésem a következő.
Elgondolkodtam, hogy ha egy amőba játékot készítenék, akkor hogyan oldanám meg ugyanezt, hisz akkor ez a megoldás nem működhetne.
Tudnátok ajánlani valami támpontot, merre érdemes tapogatóznom?
(Bár, most beugrott, hogy írnék egy scriptet ami megvizsgálná minden nem 'n' elem két szomszédját minden irányban és ha találat van, akkor nyert. De hátha van valakinek jobb ötlete)-A másik kérdésem: Ha szeretnék egy gépi ellenfelet, annak a programjába ti hogyan vágnátok bele? Úgy hogy ne véletlenszerűen rakja a jeleket, de néha azért kövessen el nem egyértelmű hibákat.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Macska topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Tesla topik
- E-roller topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Formula-1
- XMLTV EPG letöltő progi
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- Chieftec GPS-450AA-101 A 450W ATX tápegység
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest