- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Analóg fényképezés
Aktív témák
-
Hory
aktív tag
A röhej egyébként az, hogy anno teszteltem az oracle-t is. Hát, alap install, semmi extra használatával (kb. a create table, create index es a jdbc interface volt használva, semmi egyéb) kb. akkora különbség volt a postgres és az oracle között, mint a mysql és a postgres között. :)
Nem valami gyors a tranzakciós engine-je.
Más kérdés, hogy ha nem csak a képességei 1%-át használod ki, akkor valszeg jócskán megváltozik a helyzet. Azért a sok apró bizbasz feature, mint partíciók, bitmap indexek, vagy épp a legutóbbi, az azonos memória-térben futó integrált JVM, és a rengeteg egyéb apró nyalánkság nagyon sokat jelent. -
Hory
aktív tag
Az innodb full transacion engine, rekord-szintu lock-al, kulso kulcsokkal, stb...
A 4.0 óta teljesen jó és része a mysql-nek.
Amúgy meg a mysql-be most implementálják a subselecteket és a tárolt eljárásokat, triggerekről is volt valami szó, úgyhogy lassan felnő a kiscsemete. De már most is jó közel mindenre. -
Hory
aktív tag
Egy kis ON: már a HUP-on is lehozták hírnek, akkora hullámokat vetett az ominózus cikk.
[L]http://www.hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5077&mode=nested&order=0&thold=0[/L]
Egyébként hol van parci & tsai (tm)? Nekik szólt volna ez a topic. -
Hory
aktív tag
Egyébként meg hmm, lehet, hogy véletlen, de a prog.hu-s linkek a legutolsó helyre kerültek a külső site-ok hírei között... :t
-
Hory
aktív tag
Akkor egy tipp: ne dobd ki a mysql-t, amig a postgres-t teszteled, hihihi... :)
Amugy nagyon sokmindentol fugg, hogy mennyivel gyorsabb a mysql :), de en teszteltem sok adatra, bonyolult query-kre (20-30-60 join), es mindegyikben nyero volt. Persze full table scan-ban valszeg nem annyival gyorsabb, mint teszem azt 60 indexrekordon keresztuljoinolasban.
Amugy meg van a mysql-hez egy innodb storeage engine, ami veszett jo, kar, hogy kevesen ismerik, mert a mysql default tabla tipusa a myisam, vagyis amit ismersz, a szokasos tranzakcio nelkuli engine. Az innodb mar tud pl. raw diszkeket is, tobbek kozott, igy en szepen csinaltam linux alatt egy raw device-t, ami egy particiora mutat. Ebben az a jo, hogy nem kerul bele kulon a diszk cache-be az adatbazis, ami szepen dob az i/o performace-n.
De ez mar kicsit off. :)
A lenyeg, hogy ismerd ki es optimakold a mysql-t, ilyen eccerubb dolgokra messze az a leggyorsabb. -
Hory
aktív tag
-
Hory
aktív tag
Én ilyen low-end helyre ugyan be nem jelentkezek, már a cikk is megfeküdte a gyomromat.
Van jobb dolgom is, mint hülyék írásait javítgatni, aztán meg reagálni a flame-re. Csinálja aki nem dolgozik.
Engem az zavar, hogy egy általam jónak tartott lap -és nagyon-nagyon kevés ilyen van- ilyet tesz. A sok kislamer (már bocs) meg elolvassa, azt hiszi, autentikus (mert a körítés igencsak meggyőző), aztán meg osztja az észt (a linuxhoz hótláma cikkíró rémálmait) mindenfele.
És ezt a ph szentesíti.
Hát bazz.
Már akkor tudtam, hogy valami nem stimmel, mikor láttam, hogy postgres+php -t használnak. :P -
Hory
aktív tag
Épp kezdem szokásos napi böngészésem, mikor a prohardver nyitólapjának bal felső részében, a link-ajánlóknál 3 hír is volt, mind a prog.hu -ra linkelve.
És igencsak felfordult a gyomrom.
Hogy lehet, hogy ti, akik elvileg egy profi informatikai portált üzemeltettek, egy ilyen fosra, egy ekkora szenny-''lap''-ra linkeltek? Olvastatok mar, milyen cikkeket írnak ott? Hogy mekkora flame-ek mennek arról a lapról?
Szinte bármelyik cikküket végigolvasva csak egy tanulságot lehet leszűrni: aki írta, az egy akkora hülye, hogy észre se veszi, mekkora baromságokat ír.
Most épp a ''Linux - magasan a legsebezhetőbb 2003-ban'' -on kaptam fel a vizet.
Megnéztétek ti ezt a site-ot, a róla írt kritikákat, mielőtt nagy sunggal belinkeltek róla cikkeket?
Érdemes lenne...
Update: igazából az zavar, hogy már nem először látom, hogy linkelik ezt a site-ot máshonnan, és nem először látom azt se, hogy amit ott írnak, az minden, csak szakszerű nem.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OTP Bank topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest