- Milyen TV-t vegyek?
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
kamikaze boci
őstag
''Linux - a legnagyobb fenyegetés Amerika számára?'' Nagyobb, mint a terrorizmus, vagy a bűnözés... (nem vagyok hajlandó elolvasni).
Most Tom Sting legalább kérdőjelet rakott. Isten állatkertje. -
Husky
aktív tag
Az.
Ami a Postgres-t illeti, tegnap inkabb megbutykoltem a tablat feltolto progit, hogy a lekerdezesnel kihagyhassam a distinct-et... ezzel hazavagtam az egyik funkciot amit amugy is csak en hasznaltam, es nyertem 2 masodpercet... igy most lenyugodtam egy idore (lustasag rulez)... :)
[Szerkesztve] -
KEndre
HÁZIGAZDA
Elég hülye cím ez így. Legalább kérdőjel lenne a végén. Az autóknál sem mondják a legtöbb visszahívást megért márkánál, hogy az a legveszélyesebb. A win-ről meg már néhány nagymenő amerikai IT CEO úgy beszél, mint nemzetbiztonsági kockázati tényező. NE ITÉLJ, HOGY NE ITÉLTESS!
''Linux - magasan a legsebezhetőbb 2003-ban'' -- elég kategórikus. :((
E. -
Hory
aktív tag
A röhej egyébként az, hogy anno teszteltem az oracle-t is. Hát, alap install, semmi extra használatával (kb. a create table, create index es a jdbc interface volt használva, semmi egyéb) kb. akkora különbség volt a postgres és az oracle között, mint a mysql és a postgres között. :)
Nem valami gyors a tranzakciós engine-je.
Más kérdés, hogy ha nem csak a képességei 1%-át használod ki, akkor valszeg jócskán megváltozik a helyzet. Azért a sok apró bizbasz feature, mint partíciók, bitmap indexek, vagy épp a legutóbbi, az azonos memória-térben futó integrált JVM, és a rengeteg egyéb apró nyalánkság nagyon sokat jelent. -
Hory
aktív tag
Az innodb full transacion engine, rekord-szintu lock-al, kulso kulcsokkal, stb...
A 4.0 óta teljesen jó és része a mysql-nek.
Amúgy meg a mysql-be most implementálják a subselecteket és a tárolt eljárásokat, triggerekről is volt valami szó, úgyhogy lassan felnő a kiscsemete. De már most is jó közel mindenre. -
Hory
aktív tag
Egy kis ON: már a HUP-on is lehozták hírnek, akkora hullámokat vetett az ominózus cikk.
[L]http://www.hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5077&mode=nested&order=0&thold=0[/L]
Egyébként hol van parci & tsai (tm)? Nekik szólt volna ez a topic. -
Adi
senior tag
Totál off vagyok, de ha már fölhoztad. :)
Valamikor (kb. egy éve, nem tudom, persze azóta fejlődhettek) olvastam a neten egy Postgres-MySQL összehasonlítást. Egészen másfajta terhelést szerettek. A MySQL rettentő gyorsan indult, a sok egyidejű lekérdezést jól kezelte, de ha már írkáltak is az adatbázisba, az megfogta. Minél magasabb volt a konkurens írások száma, annál inkább. Gondolom ez a régi full-table lock miatt, ezen változtatott az InnoDB?
A Postgres ezzel szemben kevésbé fényesen kezdett, lassabb volt, viszont 2-3-szor akkora terhelést elbírt, mint a MySQL. És jóval lassabban kezdett lerohadni a teljesítménye.
Nem akarsz egy benchmarkot csinálni a legújabb verziókkal és megírni ide? :P -
Hory
aktív tag
Egyébként meg hmm, lehet, hogy véletlen, de a prog.hu-s linkek a legutolsó helyre kerültek a külső site-ok hírei között... :t
-
Hory
aktív tag
Akkor egy tipp: ne dobd ki a mysql-t, amig a postgres-t teszteled, hihihi... :)
Amugy nagyon sokmindentol fugg, hogy mennyivel gyorsabb a mysql :), de en teszteltem sok adatra, bonyolult query-kre (20-30-60 join), es mindegyikben nyero volt. Persze full table scan-ban valszeg nem annyival gyorsabb, mint teszem azt 60 indexrekordon keresztuljoinolasban.
Amugy meg van a mysql-hez egy innodb storeage engine, ami veszett jo, kar, hogy kevesen ismerik, mert a mysql default tabla tipusa a myisam, vagyis amit ismersz, a szokasos tranzakcio nelkuli engine. Az innodb mar tud pl. raw diszkeket is, tobbek kozott, igy en szepen csinaltam linux alatt egy raw device-t, ami egy particiora mutat. Ebben az a jo, hogy nem kerul bele kulon a diszk cache-be az adatbazis, ami szepen dob az i/o performace-n.
De ez mar kicsit off. :)
A lenyeg, hogy ismerd ki es optimakold a mysql-t, ilyen eccerubb dolgokra messze az a leggyorsabb. -
kamikaze boci
őstag
Érdemes megnézni az Index főoldalra is kikerült cikk címét (=foltozásra szorul a linux kernel). Aztán elolvasni a cikket. Végül a prog.hu-ról, mint szoftver híroldalról megfeledkezni (a fórumon azért vannak értelemes arcok)
Tom's Hardware :P
Tényleg kicsit ciki, hogy ebben az összefüggésben ott a PH! is. (kabátlopás) -
Husky
aktív tag
Megin' egy Intel-AMD flame? :) ... En pl ket honapja keszulok atterni Postgres-re, es ahogy kozelegnek a vizsgaim, ez egyre inkabb aktualis... My alatt, ~150 megas tablaban (kb 1M sor) egy atlagos lekerdezes 2.5-6 masodpercig is eltart. Mar ha a ramban van a tabla... Igy majd benchmarkolok egy jot, nemar' hogy ez Postgres alatt 12-18 sec legyen...
Apropo, par napja csak ugy magatol elszallt, fel napot allt mert nem volt kinek beirnia hogy repair table (most beraktam cron-ba, de milyen megoldas ez)... Igy szamomra az autovacuum az ero sotet oldalan igencsak erdekesnek tunik... ;] -
Hory
aktív tag
-
Testvérlap. Ez olyan, mint a reklámok, a lappal jár.
Ha nem tetszik, ne kattints a linkre és kész. :) -
Fr4G
aktív tag
PH! is postgre-sqlt hasznal...
-
escie
őstag
(miért van az az érzésem hogy ez a cikk ferdít?)
amúgy pl a Debian szvsz annyival nem lyukasabb, mint amennyivel olcsóbb. :)
mindegy.
Linux híreket nem a prog.hu-n kell olvasni. ;] -
S.p.A
tag
Nyugi. Mi tudjuk mi a jó. :)
Az igaz, hogy egy X cég vezérigazgatója, miután lehuppant kényelmes bőrfoteljébe, rákattint a prog.hu-ra (mert trendi otthon lenni az IT világban) és elolvassa a cikket, rögtön szalad kirugni a rendszergazdát, aki nem is olyan rég győzte meg, hogy a linux az jobb és erre tessék.
A Debian 3.0 még unstable, nem?
Félreértés ne essék, azért én mindennap olvasom a prog.hu, még akkor is, ha az ottani cikkek kis késéssel itt is megjelennek. :)
[Szerkesztve] -
Hory
aktív tag
Én ilyen low-end helyre ugyan be nem jelentkezek, már a cikk is megfeküdte a gyomromat.
Van jobb dolgom is, mint hülyék írásait javítgatni, aztán meg reagálni a flame-re. Csinálja aki nem dolgozik.
Engem az zavar, hogy egy általam jónak tartott lap -és nagyon-nagyon kevés ilyen van- ilyet tesz. A sok kislamer (már bocs) meg elolvassa, azt hiszi, autentikus (mert a körítés igencsak meggyőző), aztán meg osztja az észt (a linuxhoz hótláma cikkíró rémálmait) mindenfele.
És ezt a ph szentesíti.
Hát bazz.
Már akkor tudtam, hogy valami nem stimmel, mikor láttam, hogy postgres+php -t használnak. :P -
S.p.A
tag
Mivel ők egy nagy lapcsalád ezért gondolom egyszerűen a híroldalt csatolják. Csúnya, csúnya a cikk, de ott kell magunkat kidühöngni. Én csak azért nem teszem, mert nincs kedvem oda is bejelentkezni.:) De mint sokan írják: akik tudják miről van szó, úgyse hiszik el, aki meg elolvassa a társalgót meg csak megtud vmit.
-
Hory
aktív tag
Épp kezdem szokásos napi böngészésem, mikor a prohardver nyitólapjának bal felső részében, a link-ajánlóknál 3 hír is volt, mind a prog.hu -ra linkelve.
És igencsak felfordult a gyomrom.
Hogy lehet, hogy ti, akik elvileg egy profi informatikai portált üzemeltettek, egy ilyen fosra, egy ekkora szenny-''lap''-ra linkeltek? Olvastatok mar, milyen cikkeket írnak ott? Hogy mekkora flame-ek mennek arról a lapról?
Szinte bármelyik cikküket végigolvasva csak egy tanulságot lehet leszűrni: aki írta, az egy akkora hülye, hogy észre se veszi, mekkora baromságokat ír.
Most épp a ''Linux - magasan a legsebezhetőbb 2003-ban'' -on kaptam fel a vizet.
Megnéztétek ti ezt a site-ot, a róla írt kritikákat, mielőtt nagy sunggal belinkeltek róla cikkeket?
Érdemes lenne...
Update: igazából az zavar, hogy már nem először látom, hogy linkelik ezt a site-ot máshonnan, és nem először látom azt se, hogy amit ott írnak, az minden, csak szakszerű nem.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Építő/felújító topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest