Aktív témák
-
c41r0^
őstag
init 2-re PuTTYon keresztül mit kéne produkálnia?
nem kéne mutatnia, milyen szervizeket(démonokat) indít el, mint mikor bekapcsolom?
mert most elfogadja a parancsot és utána visszakapom a konzolt
ja és a TOP-ban miért nem szerepel a named (el van indítva most manuálisan, ''ps -A''-ban szerepel) ?
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Így se indul automatice, nem értem.
Ha beírom, hogy init x (x=1-6) (akár PuTTYon), váltania kéne szintet, nem? Elfogadja a parancsot, de nem csinál semmit (rootként vagyok benn). Nem akarom kipróbálni sem az 1-est(halt), sem a 6-ost (reboot), mert proxyként fut a linux.
Ha már linux, akkor tudtok olyan programot (vagy parancsot), ami hasonló a Win feladatkezelőjéhez? vagyis monitorozza a folyamatokat, proc terhelést, stb.
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
init.d-ben benne van a bind scriptje, parancsra elindul.
rc2.d-be beletettem a szimbolikus linket, a neve S30bind
beírom, hogy /etc/init.d/bind stop, leáll a named.
beírom, hogy init 2, és nem indul el automatikusan
ha kivette valaki, az nem én voltam, de nem volt benne
Mit csinálok rosszul?
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
loszerafin #4 üzenetére
elindul
-
c41r0^
őstag
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy egy adott processt (konkrétan NAMED) hogy lehet automatikusan elindítani, mikor valamelyik többfelhasználós init (2-4) lefut.
Konkrétan az kellene, hogy gép rebootkor vagy bekapcsnál a named is elinduljon a többi process mellett (squid, stb.).
A /etc/rcx.d könyvtárakban vannak szimbolikus linkek, ezek szkriptekre mutatnak, gondolom ezek indítják a daemonokat.
Az etc/init.d-ben vagy egy BIND nevű szkript, úgy látom, ez indítja a NAMED-et. Namost, a /etc/rc2.d könyvtárba létrehoztam egy szimbolikus linket, erre a fájlra vonatkoztatva s30bind néven, majd beírtam, hogy init 2, de a named nem indult el.
Tud valaki segíteni?
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 3
- Autós topik
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Formula-1 humoros
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest