- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- CPU léghűtés kibeszélő
Aktív témák
-
Flashy
veterán
szerintem meg kéne próbálni rebootolni, ha úgy indul akkor nagy gond nem lehet...
-
WN31RD
addikt
Lehet, hogy kellene oda egy K* symlink is. Enélkül ugyanis, ha úgy gondolja az init, hogy az előző runlevelben is futott az adott szolgáltatás, akkor feltételezi, hogy még most is fut, és nincs szükség újraindításra. Ha van a cél runlevel könyvtárában K* symlink, azt úgy értelmezi az init, hogy mindenképpen újra kell indítani a szolgáltatást.
Ez csak egy ötlet, nem biztos, hogy ez a gond, de egy próbát mindenképpen megér. -
L3zl13
nagyúr
Őszitén most így helyből meg nem mondanám neked, hogy hogy init 2-ben az init 2 parancsra történik-e valami, vagy tényleg csak ha váltasz runlevelt.
Woodyban ezek a hálózati szolgáltatások már init2-nél indulna defultban? Nekem SuSE-ban csak init 3-tól indul az összes ilyen szolgáltatás... -
c41r0^
őstag
init 2-re PuTTYon keresztül mit kéne produkálnia?
nem kéne mutatnia, milyen szervizeket(démonokat) indít el, mint mikor bekapcsolom?
mert most elfogadja a parancsot és utána visszakapom a konzolt
ja és a TOP-ban miért nem szerepel a named (el van indítva most manuálisan, ''ps -A''-ban szerepel) ?
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Így se indul automatice, nem értem.
Ha beírom, hogy init x (x=1-6) (akár PuTTYon), váltania kéne szintet, nem? Elfogadja a parancsot, de nem csinál semmit (rootként vagyok benn). Nem akarom kipróbálni sem az 1-est(halt), sem a 6-ost (reboot), mert proxyként fut a linux.
Ha már linux, akkor tudtok olyan programot (vagy parancsot), ami hasonló a Win feladatkezelőjéhez? vagyis monitorozza a folyamatokat, proc terhelést, stb.
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
init.d-ben benne van a bind scriptje, parancsra elindul.
rc2.d-be beletettem a szimbolikus linket, a neve S30bind
beírom, hogy /etc/init.d/bind stop, leáll a named.
beírom, hogy init 2, és nem indul el automatikusan
ha kivette valaki, az nem én voltam, de nem volt benne
Mit csinálok rosszul?
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
loszerafin #4 üzenetére
elindul
-
Flashy
veterán
nem írtad a disztribet, ilyenkor fontos lehet.
az rcx.d linkek elkészítésére van progi, update-rc.d a neve. de ha bekerült neked az init.d-be a bind scriptje, akkor valószínűleg a linkek is bekerültek és nem kell kézzel létrehoznod. amúgy elvileg tényleg ennyi, a könyvtárakban fut végig egy script és lefuttatja sorban a scipteket amikre a linkek mutatnak. -
c41r0^
őstag
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy egy adott processt (konkrétan NAMED) hogy lehet automatikusan elindítani, mikor valamelyik többfelhasználós init (2-4) lefut.
Konkrétan az kellene, hogy gép rebootkor vagy bekapcsnál a named is elinduljon a többi process mellett (squid, stb.).
A /etc/rcx.d könyvtárakban vannak szimbolikus linkek, ezek szkriptekre mutatnak, gondolom ezek indítják a daemonokat.
Az etc/init.d-ben vagy egy BIND nevű szkript, úgy látom, ez indítja a NAMED-et. Namost, a /etc/rc2.d könyvtárba létrehoztam egy szimbolikus linket, erre a fájlra vonatkoztatva s30bind néven, majd beírtam, hogy init 2, de a named nem indult el.
Tud valaki segíteni?
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest