Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • duvi

    nagyúr

    Elite: Dangerous avagy a nagy visszatérés!

    - 2012 novemberében David Braben és csapata Kickstarter-es kampányt indított, hogy megvalósíthassák sokunk álmát, egy újabb Elite folytatást. 2013 januárjára több mint 1.7 millió fontot sikerült összegyűjteniük a rajongók jóvoltából, így elindulhatott a fejlesztés. A rengeteg munkának és tekintélyes rajongói támogatásnak köszönhetően, 2014. December 16-án hivatalosan is megnyíltak a kapuk és elkezdhettük birtokba venni galaxisunkat.
    Amennyiben az Elite történelmére és több évtizedes útjára vagytok kíváncsiak, akkor ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikkeket:
    - Elite: Dangerous előzmények
    - A történet

    - Milyen típusú játék az Elite: Dangerous?
    Az Elite: Dangerous (későbbiekben csak ED) egy hardcore űrszimulátor, melyet a Frontier fejlesztőcsapata készített. Aki egy folyamatosan magas fordulatszámon pörgő űrlövöldére számít, az csalódni fog! Vannak benne pörgős részek is, de alapvetően egy kiegyensúlyozott játékmenetet kapunk, ahol a részletek kidolgozása volt az elsődleges cél. Használatához mindenképpen szükségünk lesz online internetkapcsolatra. Offline nem lehet játszani vele, még Solo (Single) módban sem!

    - Mekkora a gépigénye az ED-nek?
    Hivatalos minimum gépigény:
    Direct X 11
    Quad Core CPU ( 4 x 2Ghz is a reasonable minimum)
    2 GB System RAM (more is always better)
    DX 10 hardware GPU with 1GB video ram
    Nvidia GTX 260 or ATI 4870HD
    Internet connection
    Supported Operating Systems:
    Windows 7.x
    Windows 8.x

    A maximális látványvilághoz (ami lenyűgöző!) természetesen erősebb konfiguráció fog kelleni, de szerencsére nem követték napjaink AAA kategóriás játékainak a trendjét. Egy manapság közepesnek mondható configgal is gyönyörű látványt és játszható sebességet kapunk.

    - Szeretném megvásárolni a játékot, de nem tudom, hogy hol és minként juthatok hozzá?
    Egyelőre a hazai üzletekben nem kapható a játék.
    Jelen pillanatban csak és kizárólag külföldről tudjuk megvásárolni, mégpedig az ED online storeban. A digitális verzió ára: 49.99€ Amennyiben szeretnénk dobozos kiadást a polcunkra, akkor további 15.00€-ért rendelhetünk Boxed - Upgrade Editiont. 2014. December 16. előtt lehetőség volt megvásárolni a Mercenary Edition kiadást, mely számos extrát tartalmazott. Sajnos ez a kiadás már nem rendelhető!

    - Kell-e havidíjat fizetni a játékért?
    Nem kell. Elég a játékot megvásárolni. Onnantól korlátlanul használhatjuk.

    - Megvettem a játékot, de honnan tudom letölteni és telepíteni?
    Sikeres fizetés után az ED storeban regisztrált fiókunkban, a My Downloadable Products fülön találjuk a megvásárolt játékot. Itt csak rá kell nyomni a Download ikonra és letöltődik a Client-Installer.exe. Ezt kell elindítanunk a gépünkön és elkezdődik a kliens telepítése. Durván 4GB szabad helyre lesz szükségünk a jelenlegi méret alapján. Telepítés megvolt, jöhet az első indítás! Első alkalommal, miután beírtuk a mail címünket és jelszavunkat, kérni fognak tőlünk egy ellenőrző kódot (authentikációs kód). Ezt a kódot az ED-hez regisztrált mail fiókunkba küldik el. Innen kimásolva a kódot beilleszthetjük a megfelelő ablakba és ezzel végeztünk is az adminisztrációs procedúrákkal.

    - A jelenlegi kiadáshoz várhatóak-e további tartalmak?
    Igen. Patch formájában kapunk apróbb bővítéseket. (pl. új hajótípusokat)
    Ezenkívül tervbe vannak véve nagyobb kiegészítők is, melyek később, fizetős DLC formájában érkeznek.(FPS, Planetside … modulok)

    - Az első lépések.
    Azt tanácsolom minden kezdő játékosnak, hogy szánjon egy kis időt a beépített Training funkciókra!
    Sok felesleges idegeskedéstől és csalódástól kíméljük meg magunkat, ha végigmegyünk mind a 10 training küldetésen! Nagyon jól végigvezet minket az alapokon és a segítségével gyorsan elsajátíthatjuk a hajók irányítását, dokkolását vagy a harci manővereket. Ezenkívül érdemes megnézni a folyamatosan bővülő Pilot Training Seriest is.

    - Játékmódok és lehetőségek.
    Nagyon leegyszerűsítve a jelenlegi játéklehetőségeink:
    a. kereskedelem
    b. küldetések
    c. kalózkodás
    d. fejvadászat
    e. bányászat
    f. felfedezés

    Megemlítem még a Conflict zónákat (kb. PvP Arenának tekinthetők), ahol állandó harcok folynak. Open Playben játékosok és NPC-k egyaránt harcolnak ezekben a zónákban. Aki gyakorolni szeretné az űrharcot, annak ideális hely. Persze mindenki vegye számításba, hogy itt is kilőhetik a hajónkat! ;)

    A Start gomb megnyomása után az alábbi három játékmód közül választhatunk:
    1. Open Play (durván a world PvP megfelelője, más játékosok és NPC-k is látszanak)
    2. Private Group (cooperative játékmód, ahol csak a parti tagok és az NPC hajók látszanak)
    3. Solo (single player játékmód, rajtad kívül csak NPC hajók látszanak)

    Bármelyik játékmódot is választjuk, ugyan abban az univerzumban fogunk játszani! Csupán a láthatóság fog változni a kiválasztott játékmód alapján. Pl. ugyan azokat a piaci árakat fogjuk látni Soloban, mint Open Playben. A három játékmód között szabad átjárás van. Ugyan azzal a karakterrel bármikor átmehetünk Solo játékba, vagy Private Groupba. Megmaradnak hajóink és az aktuális vagyonunk is. Kicsit részletesebb leírás az érdeklődők, friss játékosok részére.

    - Milyen játékvezérlőkkel játszhatunk?
    - Egér+billentyűzet
    - Gamepad
    - Joystick
    - Hotas
    A felsoroltak közül az utolsó kettő az ajánlott, de természetesen ezek nélkül is lehet játszani Játékvezérlőkről részletesebben.

    - Fontosabb linkek:
    Elite: Dangerous official website
    Elite: Dangerous Magyar oldala
    Elite: Dangerous Onlne Store
    Elite: Dangerous Wiki
    Elite: Dangerous hírlevél archívum
    Frontier Developments Youtube csatornája

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák