Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
A környékünkön 1 pár napja már több, (Kb 10-20) állat(kutya, macska) pusztult el mérgezés miatt az utóbbi kb 1-1.5 hétben
. Ebből a többől tudomásom szerint eddig csak egyetlen kutya élte túl, hála a gyors állatorvosi beavatkozásnak. Emiatt már többen is feljelentést tettek a rendőrségen, ahol ismeretlen tettes ellen indult nyomozás az ügyben.Eleinte azt hittük, hogy csak azokat a kutyákat/macskákat érinti, akik néha szabadon garázdálkodnak a környéken, emiatt én biztonságban éreztem a kutyáimat, mert azok nem csavarognak és, azt hittem, hogy az elpusztult állatok valaki más telkére beszökve ehettek meg valami olyat amitől elpusztultak. Aztán 3 napja olyan kutya lett beteg az utcánkban, amelyik soha, nem járt ki az udvarról(ő az egyetlen túlélő is egyben). Ekkor kétségbe estem, mert ezt már valaki szándékosan csinálja. Ezért a kutyáimat minden este bezárom a pincébe, hogy biztonságban érezzem őket.
Minden reggelem abból áll, hogy feltérképezem az udvart, hogy nem-e dobott be valaki , valami gyanús dolgot az udvarra és csak utána engedem ki őket a pincéből. Szerencsére nálunk mindig van itthon napközben valaki, így szemmel tudjuk tartani őket.
Nem tudom milyen mérget használhatnak, de valami gyorsat, mert tegnapelőtt este átjött a következő utcából 1 ismerősöm a németjuhász kutyájával, aki nem itt lakik csak a telkére jár ki naponta az állatok miatt. Akkor a kutyájának még semmi baja nem volt, másnap reggel viszont már holtan találta meg a helyén. Miután elment kb 10 perc múlva már hívott is, hogy míg nálunk volt, a szomszéda állítása alapján 2 ember járkált a telkén, majd miután a szomszéda átszólt nekik, hogy mit keresnek ott, az idegenek beszaladtak a mellettünk és az ő telke mellett is elfekvő nagy erdőbe. Ő kb éjfélig kint volt emiatt a telkén, de mivel addig nem tértek vissza a tolvajok, így hazament (azt mondta, hogy a kutyájának még éjfélkor se volt semmi baja) Ekkor vettük számításba azt, hogy valakik lopásra/lopásokra készülnek a környéken és ők mérgezhetnek és, hogy emiatt pusztulnak elfelé az állatok.Sajnos teljesen megőrjít a gondolata annak, hogy az én kutyáimnak is valami baja esik. A rendőrség sem tud semmit.
A tolvajoktól nem tartok, mert meg tudom magam védeni ha kell, én csak a kutyáimat féltem.A kérdésem az lenne, hogy mennyire nehéz vajon/ és hogy kell megtanítani a kutyáimnak, hogy idegentől, és a földön levő ételt ne fogadjon el/ egyen meg?
Sajnos nem tarthatom örökké bezárva őket, emiatt szeretnék erre valami megoldást találni.
Ha valakinek van valami más ötlete, a témával kapcsolatban azt szívesen meghallgatnám és meg is köszönném
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Ebből a többől tudomásom szerint eddig csak egyetlen kutya élte túl, hála a gyors állatorvosi beavatkozásnak. Emiatt már többen is feljelentést tettek a rendőrségen, ahol ismeretlen tettes ellen indult nyomozás az ügyben.