Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
"Hidd el, aki használja rendszeresen a vérnyomás mérőt, és naplózza az értékeket"
2014 -óta, amikor az első pitvar fibirillációs tünetem megjelent rendszeresen, reggel és este mérem. A kardiológusomhoz, háziorvosomhoz ezt (is) viszem. A decemberi értékek még a herkentyűben vannak. A kiugró pulzusértékeknél fibrilláltam (vagy edzés után mértem). [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Kevés gyógyszert szedek (5mg TRITACE-t és 1 Aspirin Protectet), meg néhány táplálék kiegészítőt.
Tanács mindenkinek (nemcsak szívbetegeknek):
Az omega zsírsavak és D vitamin (1500-2000NE felnőttnek) szedését mindenkinek ajánlom (gyereknek és felnőttnek, különösen akkor, ha keveset tartózkodnak a napon), természetesen gyerekeknek kisebb dózis kell. Ezek nem gyógyszer helyettesítők, csak elősegítik a betegségek megelőzését. D-vitamin az immunrendszer erősítése miatt (más hatásaira most nem térek ki) Az omega zsírsavak pedig az érrendszer védelmére (más hatásait most nem említem). Részletes leírásait a Weben megtaláljátok.
Az egészséges életmódnak három alappillére van (ezeket általános iskolában kellene tanulnia az embereknek, de a tapasztalatom az, hogy csak kevesen ismerik):
1. Mentál-higiénia (lelki egészség = a pszichés megbetegedések és magatartászavarok megelőzése, a lelki egészségvédelem, mindazoknak a folyamatoknak, tevékenységeknek az összessége, amelyek az emberi személyiséget és közösségi kapcsolatot erősebbé, fejlettebbé teszik, a pozitív gondolkodásmód, stressz distressz nélkül).
2. rendszeres mozgás (szigorúan egyénre szabva), én minden nap 15-20 km-t gyalogolok (ízületek kímélése miatt nem futok, közben zenét, vagy podcastot hallgatok
).
3. a megfelelő táplálkozás. Talán erről van a legkevesebb (sokan azt hiszik, hogy ismerik) és nagyon sokszor téves ismerete az embereknek és nagyon sok téveszmék keringenek a neten a különböző (káros) táplálkozásmódokról, ne dőljetek be nekik. Betegségem óta 50 kg-ot fogytam mozgással és helyes táplálkozással (egyetemen „Az egészséges táplálkozás alapjait” is tanítottam, míg kövér voltam én voltam az intő példa
). Amúgy, akit érdekel, biológus végzettségem van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi csomagszállítás Számlaképes ügyintézés Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 6800 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Pavilion15 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800HRTX 3050 Ti 16GB 512GB+1TB HDD gar
- Latitude 7350 13.3" FHD+ IPS kihajtható érintő Core Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó Google Pixel 8 Pro 8/128
- Lenovo Tab M11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest