Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    "Hidd el, aki használja rendszeresen a vérnyomás mérőt, és naplózza az értékeket"

    2014 -óta, amikor az első pitvar fibirillációs tünetem megjelent rendszeresen, reggel és este mérem. A kardiológusomhoz, háziorvosomhoz ezt (is) viszem. A decemberi értékek még a herkentyűben vannak. A kiugró pulzusértékeknél fibrilláltam (vagy edzés után mértem). [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

    Kevés gyógyszert szedek (5mg TRITACE-t és 1 Aspirin Protectet), meg néhány táplálék kiegészítőt.

    Tanács mindenkinek (nemcsak szívbetegeknek):

    Az omega zsírsavak és D vitamin (1500-2000NE felnőttnek) szedését mindenkinek ajánlom (gyereknek és felnőttnek, különösen akkor, ha keveset tartózkodnak a napon), természetesen gyerekeknek kisebb dózis kell. Ezek nem gyógyszer helyettesítők, csak elősegítik a betegségek megelőzését. D-vitamin az immunrendszer erősítése miatt (más hatásaira most nem térek ki) Az omega zsírsavak pedig az érrendszer védelmére (más hatásait most nem említem). Részletes leírásait a Weben megtaláljátok.

    Az egészséges életmódnak három alappillére van (ezeket általános iskolában kellene tanulnia az embereknek, de a tapasztalatom az, hogy csak kevesen ismerik):

    1. Mentál-higiénia (lelki egészség = a pszichés megbetegedések és magatartászavarok megelőzése, a lelki egészségvédelem, mindazoknak a folyamatoknak, tevékenységeknek az összessége, amelyek az emberi személyiséget és közösségi kapcsolatot erősebbé, fejlettebbé teszik, a pozitív gondolkodásmód, stressz distressz nélkül).

    2. rendszeres mozgás (szigorúan egyénre szabva), én minden nap 15-20 km-t gyalogolok (ízületek kímélése miatt nem futok, közben zenét, vagy podcastot hallgatok :) ).

    3. a megfelelő táplálkozás. Talán erről van a legkevesebb (sokan azt hiszik, hogy ismerik) és nagyon sokszor téves ismerete az embereknek és nagyon sok téveszmék keringenek a neten a különböző (káros) táplálkozásmódokról, ne dőljetek be nekik. Betegségem óta 50 kg-ot fogytam mozgással és helyes táplálkozással (egyetemen „Az egészséges táplálkozás alapjait” is tanítottam, míg kövér voltam én voltam az intő példa :D ). Amúgy, akit érdekel, biológus végzettségem van.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák