Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Köszönöm, hogy válaszoltál ennyi idő távlatából is!
A fenti hozzászólásom kapcsán annyi kiegészítést kell tennem, hogy a "panel = alaplap"...
(Tudom, sokan a képernyőre/kijelzőre használják a "panel" kifejezést, de az összes TV szerviz, amelyikkel eddig beszéltem, az alaplapra gondol, amikor "panelt" emleget...)
Szóval a lényeg, hogy az alaplapot akkor kicserélte a szerviz egy elméletben vadonat új darabra. (Igaz, egy 55AG8-as tévé alaplapjára.)
Így a hibát nagy valószínűséggel nem az okozza. (Már amennyiben abból indulunk ki, hogy egy gyári új alaplap nem lehet hibás.)
"Firmware újratöltés" alatt azt érted, kérlek, hogy egy USB kulcsról még egyszer telepítsem újra a jelenlegi firmware-t? -
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Van ötletetek arra, kérlek, hogy mi okozza mindezt a SONY 65AG8 televíziómban?
Előzményként annyi plusz info-m van, hogy a szerviz októberben kicserélte benne a panelt, de lám, sajnos mégsem oldotta meg a felbukkanó hibajelenségeket...! -
Piftuka
veterán
"Ez megint valami bug lesz."
Így igaz.

Egy bug volt, amit elvileg a legutóbbi frissítéssel (6.7215 verzió) javítottak:
"Javítja azt a problémát, amely miatt a panelfrissítési eljárást nem lehetett sikeresen elvégezni (OLED TV)"
-
Piftuka
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Ugyan nem vagyok olyan műszerész "OLED-guru", mint Te, azért távolról sem vagyok "átlagos vásárló".
A készülékkel kapcsolatban viszont sajnos számos hibát tapasztaltam, tapasztalok; ráadásul még le sem írtam mindet.
Ha visszaolvasod az utóbbi néhány hozzászólásomat itt, és a vonatkozó beszélgetést, akkor éppen ezekről van szó.
(Nem tudom, van-e értelme itt folytatnom, mert sajnos nem túl aktív ez a topic! Úgy látom, már a szakmai kérdéseket, hibákat, hiányosságokat is az "OLED TV" topic-ban taglalják a fórumtagok, pedig az korábban - elvileg - "csak" a vásárlással kapcsolatos ajánlások témája volt.) -
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ, srácok!
Mondanám, hogy megnyugtató a dolog, csak hát eszembe jut az 55W809c televízióm, amely átélt néhány áramszünetet, mégis (a meghibásodásáig) csak "0"-k szerepeltek a szervizmenüjében.
Nekem nem tetszik, hogy az AG8 esetében másként van.
Ha például úgy döntök, hogy fél év múlva eladom - még bőven jótállással -, vajon ki fogja megvásárolni egy, a szervizmenüben látható hibakóddal...? (Költői kérdés.) -
Piftuka
veterán
Rendben, köszönöm, hogy leírtátok!
Akkor egyetértünk, és egyelőre marad így.
(Az Android pedig ezzel a temérdek hibájával továbbra sem lett jóbarátom.)De...
Pár hete megnéztem a szerviz menüt, és az alábbi hibaüzenetet találtam:
A Google segítségével keresgéltem, de nem találtam információt arra vonatkozóan, hogy a "005 P ID ERR" és a hiba számkódja a készülék melyik részére, funkciójára utal.Ti tudjátok, hogy ez mire vonatkozik?
(Esetleg lehet bármi köze ahhoz, hogy a pixelfrissítő funkció bug-os?)
Azt tudom, hogy soha nem jó jel, amikor egy SONY készülék szerviz menüjében a "0"-ákon kívül bármi más szerepel...
-
Piftuka
veterán
A készülékre még ~21 hónap gyári jótállás van.
Az 1 órás pixelfrissítőt lefuttattam tegnap egészen pontosan 20:01-kor indítva. Vártam, vártam... majd 2 óra elteltét követően bekapcsoltam a készüléket.
Az alábbi OS üzenet fogadott: "a pixelfrissítés még nem fejeződött be".Ez meglepő, mert a májusi futtatáskor 1 óránál is hamarabb befejezte, és akkor a vízszintes fehér csík is futott a teszt során. Ezúttal viszont nem.
No, gyorsan megnéztem azért néhány tesztképpel, és láttam, hogy a "logó-maradványok" kivétel nélkül eltűntek; tehát nem permanens beégés, "csak" image retention lehetett. Ez a jó hír.
Gondoltam, azért úgy korrekt, ha hagyom végigfutni, ezért majd elindítom ismét a mai napon. Ám felébredtem hajnali 5-kor, és ha már így alakult, gondoltam "ez jó alkalom a pixelfrissítő futtatására".
Elindítottam tehát ismét, majd visszaaludtam - remélvén -, hogy reggelre bőven befejezi.
Ma ~fél 10 körül bekapcsoltam a tévét és változatlanul a "pixelfrissítés még nem fejeződött be" üzenet fogadott. Tehát 5 óra sem volt elegendő, hogy lefusson. Ez furcsa.
Ismét ellenőriztem - a tévé készülékhez csatlakoztatott USB kulcsról lejátszott - tesztképekkel, és kifogástalannak tűnik a homogenitás.
Egyetértetek, hogy ezek után nem szükséges lefuttatnom ismét?(A fentebb említett további kérdéseket is folytatom hamarosan, mert van még pár "anomália", ami megoldásra vár.)
-
Piftuka
veterán
Köszönöm!
Az biztos, hogy egy meglehetősen szerencsétlenül programozott üzenet. Hiszen, ha nem a távkapcsolóval, akkor mi mással lehetne egyébként lekapcsolni a készüléket?
Természetesen szoktam használni a távkapcsolót is, és soha nem áramtalanítom a tévét. Tehát akkor elvileg a kompenzáció lefut; ez jó hír.
Ebből adódik a második kérdés...
Egy jelenség kapcsán a képet tesztelve a kép alsó és felső részein "image retention" tapasztalható, ami alapvetően nem meglepő, hiszen televízió adásokat is nézek a készüléken.
Leginkább szürke és zöld homogén tesztkép megjelenítésekor kivehető. Az elmúlt napokban többször ránéztem, és nem feltétlenül ugyanaz a "logó maradvány", és ugyanott látszik.A kérdés, hogy ebből mennyi a beégés, illetve az ideiglenes jelenség...!?
Tavaly májusban futtatta le a készülék az automatikus pixel frissítést. Az eltelt üzemidő nagyjából ugyanannyi. Futtassam le újra?
(A Chros fórumtárs által akkor idézett AVForums cikk szerint akár hetente is lehetne futtatni...) -
Piftuka
veterán
Elfelejtettem akkor írni, mea culpa... Köszönöm szépen, ez megoldotta!
Van viszont néhány újabb kérdésem, amelyek kapcsán ismételten hálás vagyok a segítségért!
Kezdem sorban:
- Beállítottam a tévén az elalvás időzítőt 1 órára (ennél kisebb érték nem elérhető), így amikor elalszom a tévé előtt, inaktivitást követően automatikusan lekapcsol a televízió.
Minden ilyen lekapcsolást követő első bekapcsoláskor a TV jobb alsó sarkában megjelenik az Android OS alábbi üzenete:
"A képbeégés kockázatának csökkentése érdekében ajánlott a távkapcsoló gombjával kikapcsolni a készüléket."
(Ez az üzenet a csak a legutóbbi firmware telepítését követően jelenik meg; korábban nem fordult elő. Gondolom, új "feature".)Ez azt jelenti, hogy az automatikus lekapcsolást követően a tévé nem futtatja le a pixelfrissítést?
-
Piftuka
veterán
Köszönöm!
- A készülékre elérhetől legfrissebb szoftver üzemelteti a tévét.
- A több perces áramtalanítás, és a cache törlése (egyébként nem volt mit) megvolt.- És a gyári visszaállítást is elvégeztem. (Pedig szerettem volna elkerülni.
)Sajnos a probléma továbbra is fennál!

-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
A "SONY 65AG8" készülékem pár napja az első bekapcsolást követően a képernyőn alul fehér szövegbuborékban az alábbiakat írja ki:
"Audiorendszer aktív".
Majd néhány másodpercet követően:
"TV-hangszóró aktív az audiorendszer kommunikációs hibája miatt."
Az egészben az a bökkenő, hogy a kezdetek óta a TV saját hangszóróit állítottam be, azt használom. Ráadásul semmilyen audiorendszer nincsen rácsatlakoztatva.
Akkor hát mi okozza ezt a hibát? Az Android hozza a "szokásos" formáját, esetleg a vezérlő chip kezd meghülyülni?

Van bármelyikőtöknek tapasztalata ezzel a hibajalenséggel? Köszi előre is a segítséget!
-
Piftuka
veterán
Nálam 2.068 óránál dobta fel, hogy futtassam le.
A cikket köszi! Mindenképpen érdekes. Én mondjuk nem használok magas fényerőt. Tartalomtól függően 20-30-as értéket állítok be.
Ami a statikus tartalmat illeti... PC-hez nem használom, de televíziózáskor előfordul, hogy adott csatornát sok órán keresztül nézek. Viszont a reklámok alatt mindig elkapcsolok, tehát mégsem (teljesen) statikus.
A kérdés, hogy akkor most milyen gyakorisággal kell futtatnom az 1 órásat? Vagy továbbra is bízzam rá a készülékre?
-
Piftuka
veterán
Köszi az info-t! Természetesen nem bánom, hogy lefutott. Csak szerettem volna érteni, hogy miért éppen most.
Azt hittem, hogy a futtatás "konstans" kritériumok szerint működik. Tehát pl. minden 2.000 óra, vagy 365 nap után.
Egyébként úgy tudom, hogy a 4 óránkénti automatikus kompenzáció csak LG "feature". Pár éve, amikor olvastam erről, a SONY OLED-ek nem tudták.
Ezek szerint ez megváltozott?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Szombaton a "SONY 65AG8" készülékem feldobta a kézzel elindítandó pixelfrissítést. (Amit évente max. egyszer ajánlott elvégezni.) A "kihagyás" nem volt opció; természetesen elindítottam, lefuttattam.
Figyelembe véve, hogy a készüléket 2021. októberében vásároltam, és a panel üzemideje nem kerek óraszám volt, érdekel a háttere annak, hogy vajon mi alapján érezte szükségesnek a pixelfrissítés futtatását éppen most...!?

Köszi az érdemi info-t előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest