- Memóriakártya topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Piftuka #1110 üzenetére
Futtasd annyiszor az 1 órás pixelfrissítőt, amíg el nem tűnnek a képmaradványok, valamint az esetleges inhomogenitási sötét foltok. Első ütemben futtasd 3x egymás után, ha az elsőre nem lesz elég homogén a kijelző. Ha nem elég, akkor naponta ütemezd be éjszakára 1-2-3 hétig, amíg nem lesz megfelelő.
Ha beégés, akkor már ezek sem fognak segíteni. Ebben az esetben (ha esetleg lejárt a garancia) kérj a Sony-tól méltányossági cserét. -
alaves
addikt
válasz
Piftuka #1108 üzenetére
Elméletileg az elalvás időzítő is készenléti módba kapcsolja ki a TV-t, úgyhogy valószínűleg lefut a 4 óránként esedékes kompenzáció (szerintem szoftverfejlesztői pontatlanság eredménye lehet). A biztonság kedvéért pár naponta táv-al kapcsold ki, illetve nyilván azért napközben is előfordul a gyakorlatban, hogy kikapcsolod időnként min.10 percre.
-
alaves
addikt
válasz
Piftuka #1079 üzenetére
+1... az előttem szólóknak. Mindig, minden gyártó modelljében van 4 üzemóránkénti automatikus kompenzáció, a Sony-ban is az első modelltől kezdődően.
Amúgy biztos, hogy az 1 órás futott le, mert a Philips 12-14 óra folyamatos üzemnél dob fel egy ablakot frissítésre figyelmeztetve, amely a 7 perces kompenzációt jelenti.
Az 1 órás pixelfrissítőt az igénybevétellel arányos sűrűséggel célszerű futtatni -
Joshi
titán
válasz
Piftuka #1083 üzenetére
Szerintem fölösleges ezt túl gondolni. Mivel felajánlotta ezért le kell futtatni, ha nem ajánlja fel mondjuk 2023 májusig, akkor futtasd le jövő májusban valamikor. Én évente kalibrálom a készülékemet ezért én mindig kalibrálás előtt futtatom le a kézi pixelfrissítést.
-
-
alaves
addikt
válasz
Piftuka #1075 üzenetére
Továbbá: tehát, azért indított a rendszer 1 órás pixelfrissítőt, mert 8-10-12+ üzemórából (egyhuzamban) több volt, és átlépett egy kritériumot az arányszám, azaz az üzemórához képest a szükségesnél kevesebb 4 óránkénti 7 perces automatikus kompenzációra volt lehetőség (kikapcsolás után).
Örülj neki, hogy lefutott az 1 órás pixelfrissítő, mert valószínűleg beégést akadályozott meg ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Memóriakártya topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest