- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike8212
tag
-
anulu
félisten
válasz
Fox Mulder #38 üzenetére
2 hónapja, amikor szétszedtem az egész kócerájt, hogy az FSP táp bemenjen az EVGA helyett, végignéztem cakk-pakk, az ég világon semmi baja nincs.
-
Joshi
titán
válasz
MasterDeeJay #45 üzenetére
Nem hinném hogy kirívóan rosszabb lenne egyik márka a másiknál.
-
-
Joshi
titán
válasz
Dragon3000 #43 üzenetére
Neked felejtős, nekem meg a többi márka. De remélem nem veszünk össze ezen.
-
Joshi
titán
válasz
MasterDeeJay #39 üzenetére
Itt mindenki fikázza az Asus alaplapokat, de nekem eddig pont az Asus márkával nem volt soha semmi gondom. Pedig már több generációt (Intel) használtam. Amivel viszont gondom volt: Gigabyte, MSI, ASRock.
-
-
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #39 üzenetére
kártyán felül levő csatlakozóban mi az újdonság? 10+ éve mind olyan...
-
Az ötlet jó, a kártyán lévő csati is emészthető lenne de nem a lap felől hanem felül vagy oldalt vagy akár hol csak ne a lapra.
Lapra ne terheljünk már semmit, így is drágák a lapok.
Asussal meg úgy vagyok hogy van nagyon jót csinálnak vagy nagyon hulladékot. Itt van előttem céges ROG noti 24/7 megy már 2016 óta. (starfielded is viszi) De otthon meg asus lapjaim hulladékok voltak mind. (azaz majdnem mind mert volt egy kettő ami jó)
Amúgy kábelmentes vga-n nem kellene antennának lennie a videó jelhez? Vagy ebbe már beépített? pl: [link] -
-
fatpingvin
addikt
oké hogy a lap kompatibilis más kártyákkal is, de ez a kártya csak ebben a deszkában lesz működőképes.
persze létező alternatíva a riser meg egy kicsi tápcsatlakozó papucs külön ami a normális PCIe tápcsatlakozóra adaptálja ezt a gold fingert. vagy fixen ráforrasztasz egy kábelt, ha már szervertápokkal meg lehet csinálni -
Mike8212
tag
Ezért tele rakom a gépem mindenféle kábellel!
-
válasz
Dragon3000 #31 üzenetére
Akkor ez vissza a múltba is egy érdekes dolog, mert a szalagkábeles időszakban sem ettől főtt meg 1-2 kondi, ott még nagyon szerintem ventilátor sem volt a gépekben.
-
ledgeri
nagyúr
Várom már a fél-innovációt, mikor valaki hagy egy tápkábelnyi lyukat az alaplapon, és a PCIe-ba bedugott kártyának ellen tartva kattintja be a szabvány kábelt a csak annyiban eltérő VGA-ba...
-
Dragon3000
nagyúr
Pár évvel ezelőtt volt, ha jól emlékszem, az akkori csúcs vga-val. Volt a szépen kábelezett, ahol a kábelek az alaplaptálca mögött voltak elvezetve és volt a minden kábel a levegő útjában, illetve nézték azt is, ha további tömőanyagokat raktak a házba. Nem emlékszem már melyik oldal csinálta, a lényeg, hogy a kábelek esetében semmi különbség nem volt a hőmérsékletekben.
-
tibaimp
nagyúr
Ehhez még kompatibilis ház is kell. Nem véletlenül adják a drágább csomagban a házat is hozzá.
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Dragon3000 #18 üzenetére
A régebben mit jelent? Mekkora höt kellett akkor elvezetni? Kábelmentes és kábelezett volt?
-
laskr99
addikt
Idióta hibákat produkál. 2 lapom is, ha nem tiltottam a hálózatot alvó módban teljesen biosból, akkor random időpontokban felébredt teljesen kikapcsolt állapotból.
Pl hajnali 2 fix időpont volt neki. Biost is frissítettem ,semmit se segített.Anno pc webshopba dolgozva hasonló bugokkal találkoztunk, nagyon örültünk neki. Ez Intel 4-8 gen közt volt.
-
laskr99
addikt
Én pl évek óta anti asusos vagyok, undorító a cég hozzáállása mindenhez is. Selejtnek becézem őket.
3 egér cserém volt, fixre 4. hónapra mind meghalt. 3-at eladtam...
Apumnak 4x cserélték a monitorját majd eladta. Elsőnek elromlott a gombja, másodiknak már be volt ragadva a hangerő, 3. nek meg a bekapcsoló is mellé. 4.-et bontatlanul eladta.Nekem a kijelző akart kiesni, szerintük esztétikai hiba csak, a monitor volt 2 hónapos. A tetején ment be por meg minden, békéltető testülettel sikerült megoldani, 2x járt szervizben, egyik 1 hónap, másik Júli 10-szeptember közepe. Mind úgy kaptuk vissza,hogy jól van az úgy(blogomon olvasható)
Kop kop 1 dolog ami nem hajlandó meghalni, a router, minden mással csak baj volt. 1060 szériában a fényvezető csövek fakultak meg és nem vezették a fényt 2-3 év után, undorító.
Azóta fogadtam meg, hogy nagyon max router, semmi más ami Asus, asrock.
Msi ellenben tökéletes, Crucial is, WD és társai. Sapphire-al nincs tapasztalatom.
-
anulu
félisten
nem tudom, hogy mázlista vagyok-e vagy csak képes voltam úgy bedugni egy kábelt, hogy ne lazuljon ki...
9+ hónapja van meg a 4090-em (Inno3D X3 OC), ~7 hónapig átalakítóval ment, azóta direkt kábellel (FSP Hydro 1200W). semmi baja, nem olvad, nem akar leégni, pedig elég sokszor üveghangig ki van hajtva.
amúgymeg... hatalmasat csalódtam az ASUS-ban dr. VGA videója közben
[link]
-
Az a problémám ezekkel a modern gépházakkal, hogy a méretükhöz képest pang bennük a légüres tér, egyszerűen nem jó a helykihasználásuk. Ma már szerintem eljutottunk oda, hogy miből áll egy gépház? Van egy alaplap, meg egy tápegység és ennyi. Háttértár már az alaplapon van. Akkor a többi üres tér az konkrétan minek benne? Miért nem gyártanak helytakarékos ATX méretű házakat? Ha nincs már benne kábel sem, akkor minek ezek a böhömnagy dögök? Nem értem.
-
wolfman
veterán
Ugyanakkor én várom mikor lesz újra 400W alatt a VGA-k fogyasztása, vagy teszem azt 300W. Ok, most itt az új csati, biztos nem is terveznek ezzel, mert a teljesítményt nyomni feljebb olcsóbb, de na. Valamit kitalálhatnának már, mert ez az irány szerintem irtózatosan röhejes.
-
BogyóBP
addikt
Annyira nem nagy pénzkidobás mert a lap másik VGA-kkal viszont kompantibilis. Kár hogy az csak az ár 1/4-e. Amúgy mi a baj a PCIE tápkábelekkel? Esztétikusan is ellehet azt vezetni.
-
bambano
titán
mi tartott ennyi ideig egy ennyire alapvető dolog megvalósításához?
#7: a pc összerakásban egy irányzat, hogy a pc dísz is legyen. ott számít.
-
válasz
Alogonomus #7 üzenetére
Kb. millióknak.
-
Joshi
titán
válasz
Alogonomus #7 üzenetére
A PCI-E 5.0-t eleve ilyenre kellett volna tervezni, aztán egy életre el lehetne felejteni a VGA tápcsatikat. Ugye anno a VGA foglalat is ilyen volt, csak a PCI-E bevezetésénél egyszerűen nem foglalkoztak ezzel.
-
törölt tag
válasz
Alogonomus #7 üzenetére
a hazak nagy tobbsege mar uveg
-
flexxx2
őstag
-
Ez teljesen nyilvánvalóan nem azokat célozza, akik háromévente egyszer látják a gépük belsejét.
-----------------------------------------------------------------------------------
(#2) Joshi: Nem a PCI Express foglalaton keresztül veszi fel az áramot, hanem proprietary interfész van a lapon.
-
Joshi
titán
Ha ezt így meg lehet oldani, akkor eddig miért nem tartalmazta a PCI-E foglalat a tápellátást is? De most komolyan itt mindenki hülye? Itt mindenki.
-
Jó, jó, de van olyan, aki képes szabad szemmel is jól látható összeggel többet költeni a kábelmentességért egy olyan gépházba, amibe csak akkor néz bele, amikor összerakja, majd következőre akkor, amikor bővíti?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A BTF sorozat persze ettől még nem nélkülözi a szükséges tápkonnektort, az a VGA-ról az alaplapra költözik.
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- MSI H61M-P31/W8 LGA 1155 Alaplap
- Asus P8H61-M LX3 PLUS R2.0 LGA 1155 Alaplap
- SODIMM RAM SAMSUNG 8GB DDR5 5600MHz 1,1V laptop memória (M425R1GB4BB0-CWMOD)
- G.SKILL 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo (2x8GB)
- Asus z170 pro gaming + Intel i5 6600k + Hyperx Fury 16 Gb + Cooler Master Seidon folyadékos hűtő
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest